חפש מאמרים:
שלום אורח
27.05.2020
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מהם החיידקים במזון ואיך אנו מפרשים את תוצאות הבדיקה המיקרוביאלית:

ספירה כללית-
בבדיקות מעבדה – בודקים את מס' החיידקים הכולל בדגימת חיידקים חיים ו/או מתים.
מהווה מדד לטריות המוצר או מצבו התברואי.

קוליפורמים ו E-coli -
בבדיקות מעבדה מקבלים תוצאה מספרית לנוכחות של קוליפורמים ו – E-coli, דבר המהווה קריטריון לקבלה או לדחייה של המוצר.

קוליפורמים הינם אינדקטורים המצביעים על נוכחות של חיידקים פתוגנים כגון: E-coli המצביע על זיהום צואתי ומהווה גם אינדיקציה לטריות המוצר ולתנאי ההיגיינה לא נאותים של תהליכי הייצור.

הם יכולים להתרבות בכל סוגי המוצרים כגון: דברי חלב, בשר, דגים, ירקות וכדומה.

שמרים ועבשים:
בבדיקות מעבדה – ניתנת תוצאה מספרית לנוכחות של שמרים ועבשים במוצר.

שמרים ועבשים במזון גורמים לפירוק וקלקול.
הם מתפתחים על מזון מעובד, מבושל, בתערובות של מזון.
בדרך כלל ניתן לראות נקודות ירוקות המעידות על קלקול – על שטח הפנים של המוצר, בתוך המוצר, ריר, חוטי רקמה לבנים, או עבשים בנוסף יכולים להופיע טעמים או ריחות רעים.
חשוב לדעת כי שמרים ועבשים עלולים להופיע גם על מוצר שנראה נקי.
מעיד על חוסר טריות.

סטפילקוקוס אאוראוס -
בבדיקת מעבדה – נותנת הערכה מספרית לכמות החיידקים במוצר.
יכול להופיע במוצרי מזון רבים אשר טופלו או יוצרו בתנאי היגיינה לא נאותים.

הוא מועבר באוויר, בביוב, בחלב, בכלים לעיבוד מזון, במגע עם אנשים או בעלי חיים.

קלוסטרידים פרפרינגס –
בבדיקת מעבדה – מקבלים הערכה מספרית לכמות החיידקים במזון במקרה של זיהום.

חיידק פתוגני נפוץ בטבע, ניתן למצוא אותם כמרכיב טבעי בצמחייה נרקבת, אדמה, חרקים, משקעים מימיים, בהפרשות אדם ובעלי חיים.

סלמונלה –
בבדיקת מעבדה – מאבחנים העדר או נוכחות של חיידק הסלמונלה.

חיידק פתוגני, חלק מאוכלוסיית החיידקים הטבעית של בעלי חיים רבים. החיידקים מפרישים רעלן אשר מחליש את המערכת החיסונית.  גורם לשלשולים קשים מאוד מלווים בחום וסכנת התייבשות.
פוגע בעיקר באוכלוסיות חלשות כגון: ילדים קטנים וקשישים.

מועברת דרך מזון שלא בושל כהלכה, החיידקים עמידים לתנאי יובש וטמפרטורה נמוכים.
אמצעי הדבקה: מזון לפני בישול כגון: ביצים, עוף, בקר, נקניק, דגים. זוחלים, הפרשות של בני אדם הנושאים את החיידק ושימוש מחודש של מקורות מים שהתייבשו.

ליסטריה מונוציטוזיס:

חיידק פתוגני, עלול להגיע עם מזון מזוהם, להתיישב בתאי הגוף, ולגרום למוות ב כ- 20-30% מהחולים.

פוגע בעיקר באוכלוסיות החלשות כגון: נשים בהריון, ילודים ותינוקות, בעלי מערכת חיסונית חלשה וקשישים.

הליסטריה קשורה לזיהומים בחלב, גבינות לא מפוסטרות, ירקות, סלטים, פירות, גלידות, בשר, עוף נקנקיות ודגים מלוחים.

יכולה להתרבות בתנאים מגוונים: במזון שלא בושל היטב, בתנאי קירור במקרר 0-4 מעלות. שורדת היטב במקומות לחים, רטובים ובהקפאה.

אנטריקוקוס פקליס:

בבדיקת מעבדה – ניתנת הערכה מספרית לכמות החיידקים במזון, במקרה של זיהום. בודקים הימצאות החיידק בסלטים הנמכרים בקירור, מוצרי בשר ועוד.

הינם חיידקים ששוכנים באופן טבעי במעיים של יונקים שונים וגם בני אדם.

מועבר ע"י מזון לא נקי או ממים שהגיעו אליהם הפרשות צואתיות.
מחלות שנגרמות עקב זיהום – דלקות בקרומי הלב, שלפוחית השתן, בפרוסטאטה וכו'.

כתבה את המאמר מילי שוקרון - מנכ"ל ISOLVE בעלת נסיון רב שנים בתחום המזון, מנהלת איכות ובטיחות במזון.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מילי שוקרון מנכ"ל ISOLVE

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מילי שוקרון - מנכ"ל ISOLVE

מאת: מילי שוקרון - מנכ"ל ISOLVEתעשייה11/05/15770 צפיות
מהם אלרגנים במזון וחוקתיות בנושא

מאת: מילי שוקרון - מנכ"ל ISOLVEתעשייה23/04/12895 צפיות
בשנים האחרונות קיימת סברה כי עבודה עם כפפות במפעלי מזון אינה יעילה במניעת זיהומים במזון, דבר הנתמך על ידי מסקנות משרד הבריאות, בהן גם כן נכתב, כי כפפות יכולות להזיק יותר מאשר להועיל.

מאת: מילי שוקרון - מנכ"ל ISOLVEתעשייה18/04/12684 צפיות
בעידן שכולם מדברים על הצורך בשיפור השירות ואיכות המוצר ,מיליוני עובדים בכל רחבי העולם,בכל מגוון ענפי הייצור והשירותים,פועלים כיום תחת מטרית ה-ISO וחדירתו לשוק מעמיקה ומתרחבת כל הזמן.

מאת: מילי שוקרון - מנכ"ל ISOLVEתעשייה14/02/12839 צפיות
מערכת אבטחת איכות או באנגלית Quality Assurance, היא הגדרה הכוללת בתוכה את מגוון התהליכים והשלבים המבטיחים את איכותו של מוצר בטרם הוצאתו לשוק ושיווקו לצרכן. שאיפה לשיפור מתמיד, מצויינות ועמידה בדרישות ובציפיות הלקוח תעניק יתרון בשוק תחרותי.

מאמרים נוספים בנושא עסקי מזון

מאת: דניאל מלמדעסקי מזון16/02/20411 צפיות
מסעדת NG נווה צדק הינה מסעדת בשרים הותיקה והאיכותית מאז שנת 2003. הבשרים הכי איכותיים. קראו מה הלקוחות ממליצים על המסעדה.

מאת: רועי כץעסקי מזון16/12/182524 צפיות
מעוניינים באוכל מוכן לשבת? מתגעגעים לטעמים של בית? את ארוחת השבת הקרובה שלכם כבר תרכיבו מאוכל ביתי מוכן, טעים להפליא, אוכל עם טעם של בית. את התחושה החמימה הממלאת את הלב עם כל ביס בארוחה המתבססת על אוכל ביתי קשה לתאר במילים. גם כאשר ישנן עשרות מסעדות גורמה המציעות מנות מודרנית מעוצבות, רוב האנשים עדיין מתגעגעים יותר מכל לאוכל של בית כי אחרי הכל מאין כמו אוכל של בית.

מאת: דודישעסקי מזון31/05/182460 צפיות
"רק מחילופי המשפטים הקצרים הללו, נשמע כאילו עמדנו להיות אסירות במקום כלשהו בהרצליה ושבקרוב מאוד תמנע מאתנו האפשרות לנהל באופן חופשי את מאורעות ארוחת הערב שלנו או לפחות לצאת אל הרחוב ולתור אחר אחת כזאת.

מאת: הדסהעסקי מזון17/09/172267 צפיות
מאז ומתמיד פיצה הייתה נחשבת למאכל פופולרי ונחשק בקרב האוכלוסייה בעולם. ארץ ישראל גם היא נחשבת לאחת המדינות שאוהבות מאכל זה. ניתן למצוא פיצריות רבות ברחבי הארץ ובכלל זאת גם פיצריות בירושלים. ההבדל המשמעותי ביותר בין פיצריות בירושלים לפיצות בערים האחרות הוא הסגנון ההכנה של הפיצה ומבחר הרב שניתן למצוא.

מאת: שרון צרפתיעסקי מזון13/08/172678 צפיות
בהחלט לא חייבים לצאת מן הבית כדי לקבל ארוחה שהיא גורמה, ובדיוק לפי הטעם האישי של הסועדים. בלי לקום מהכסא, בלי לאחר, בלי לחכות למלצרית ועם כל הפרטיות של הבית האישי של כל אחד ואחד.

מאת: דודישעסקי מזון29/03/173800 צפיות
לפי כל המחקרים שנערכו בשנים האחרונות אנחנו אוכלים הרבה יותר בחוץ מאשר בעבר, ועליה זו נמצאה יציבה לאורך עשור.

מאת: דודישעסקי מזון21/12/163730 צפיות
זה נכון שכולנו יודעים לאכול, אבל לא כולנו יודעים לכתוב ביקורת מסעדות מקצועית. להיות מבקר/ת מסעדות אולי נשמע כמו משהו כיפי, בוודאי כמקצוע או קריירה, אך האם מדובר בעבודה קלה? כזו שכל אחד יכול לעשות אותה? לא בטוח!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica