חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

איך לבנות ירוק ולהרוויח?

מאת: מיכאל לויאדריכלות03/06/2015760 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

היום כבר כולם יודעים שהבנייה הקונבנציונלית גורמת לנזק בריאותי, כלכלי וסביבתי. בישראל, בניינים צורכים כ-60% מצריכת החשמל הכללית ואחראים ל-33% מפליטות גזי החממה.


בעשור האחרון, לאור העלויות ההולכות וגדלות של חשמל ומים, אנחנו רואים דרישה הולכת וגדלה לבנייה ירוקה. הבנייה הירוקה תורמת לצמצום הנזקים הסביבתיים הקשורים בבנייה, לחיסכון בחשמל, במים ובמשאבים נוספים הדרושים להפעלת המבנה – ובכך חוסכת הרבה מאוד כסף. בנוסף, הבנייה הירוקה מייצרת סביבת עבודה ומגורים בריאה ונעימה למשתמשים.


פרק האנרגיה של תקן ישראל ת''י 5281 מהווה כ-37% מהדירוג האנרגטי הכולל ולכן הוא הרכיב העיקרי בתקני הבנייה הירוקה. דירוג צריכת האנרגיה לפי תקן ישראל ת''י 5282 מעיד על איכות התכנון והבנייה, ומסייע ללקוחות לבחור בבנייה ירוקה בת-קיימא.


"מעטפת הבניין משפיעה על עלויות הבניין ועל החיסכון בחשמל, כלומר על הדירוג האנרגטי לפי ת"י 5282", מסביר האדריכל מיכאל לוי, מומחה להתייעלות אנרגטית מחברת LOW ENERGY STUDIO. "מעטפת הבניין משפיעה על עלויות בנייה ועל החיסכון בחשמל. הבדיקה התפקודית, כלומר דירוג האנרגיה, מדגישה את החשיבות של תכנון אדריכלי, צורה, העמדה באתר ובידוד תרמי של מעטפת הבניין. קביעת הדירוג האנרגטי לפי הבדיקה התפקודית מאפשרת יצירתיות וגמישות רבה למתכננים והזדמנות לחסוך בעלויות בנייה".


חברת LOW ENERGY STUDIO, יחד עם המועצה הישראלית לבנייה ירוקה, ערכה לאחרונה מחקר שבדק את העלויות והתועלות של בנייה ירוקה בישראל. "במחקר מצאנו כי עלות ההשקעה הנוספת בייחס לעלות בנייה הקונבנציונלית היא 1.5% בלבד", מספר לוי. "אחוז זה דומה לממצאים ממחקרים קודמים שנערכו בחו''ל ובישראל, שמצאו שממוצע תוספת העלות של בנייה ירוקה של משרדים או מגורים הינה עד 3% בלבד.


לעומת זאת, מצאנו שבנייני משרדים יכולים לחסוך עד 60% מעלות הצריכה השנתית (תאורה, חימום וקירור) באזור אקלים א' (תל אביב). תאורה חסכונית יכולה לחסוך עד 80% מצריכת החשמל לתאורה עם חיישנים ועמעום תאורה בשילוב עם תאורה טבעית. כתוצאה משימוש בתאורה חסכונית, עומס חום מתאורה יורד וכך גם צריכת החשמל לקירור יורדת ב-26%. בבניין משרדים של 10,000 מ''ר, החיסכון השנתי הוא מעל 400,000 שקלים כל שנה".


במילים אחרות, ההשקעה על בנייה ירוקה מחזירה את עצמה תוך 2-3 שנים בלבד – ואילו הרווח המצטבר לאחר 10 שנים הוא 2.5 מיליון שקלים. לפיכך מיכאל לוי ממליץ לחשב את צריכת החשמל השנתית הצפויה בעזרת סימולציה ממוחשבת (ENERGYPLUS), כבר בשלב הראשון לתכנון בניין חדש או לשיפוץ בניין קיים. "היום אנחנו יודעים למקסם את החיסכון באנרגיה תוך שמירה על כדאיות כלכלית", מסכם לוי, "כך שאפשר גם לעמוד בתקן לבנייה ירוקה וגם לחסוך כסף".

 



תגיות המאמר: בנייה ירוקה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מיכאל לוי - יועץ לבנייה ירוקה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מיכאל לוי

מאת: מיכאל לוישיפוצים03/02/15733 צפיות
בנייה ירוקה מייצרת סביבת פנים בריאה ונעימה המקטינה תחלואה של המשתמשים ומגדילה את יעלות של עובדים ותלמידים. התעניינות בבנייה ירוקה גוברת לאור העלויות הגדלות של צריכת חשמל ומים בישראל. כמו כן, גם גובר הצורך בהתייעלות וחיסכון כלכלי.

מאמרים נוספים בנושא אדריכלות

מאת: בנימין קלינגראדריכלות06/10/222215 צפיות
האיש קיבל היתר להנגשת הדירה באמצעות כבש שיעבור ברכוש המשותף של הבניין. תביעה לצו מניעה שהגישו שכניו בטענה שהבנייה תחסום להם את האור ותפגע בפרטיותם, התקבלה ! המפקח על רישום מקרקעין בחולון קיבל לאחרונה תביעה שהגישו בעלי דירות בבניין בבת ים נגד שכנם. לנתבע שני ילדים הסובלים ממוגבלות והוא קיבל מהוועדה המקומית היתר להרחבת הדירה והתאמתה באמצעות כבש שיעבור ברכוש המשותף הצמוד לדירת התובעים. אלא

מאת: בנימין קלינגראדריכלות09/04/222724 צפיות
הודבק לך צו הריסה מינהלי על הנכס ואולי מצאת אותו זרוק בחצר. אסכם כאן מה שחשוב לדעת על צו הריסה מנהליוהכי חשוב זכרו שעליכם לפעול מהר בכדי לנסות לעקבו או לבטלו. לנו במשרד בנימין קלינגר נסיון מוכח של שנים בנושאי הסדרת עברות בניה וביטול צווי הריסה. צו הריסה מנהלי הוא אחד מהצעדים הקיצוניים ביותר שנוקטת רשות מקומית כלפי תושביה. צו כזה כולל בתוכו לוח זמנים צפוף במיוחד, ועל כן חשוב לפעול כנגדו במהירות האפשרית,תוך מקצועיות ומומחיות, כי הזמן לרעתכם. דרוש יידע נסיון ויצירתיות בהרבה מקרים. מהו צו הריסה מנהלי? ככלל, צו הריסה הוא הוראה של אחד מגופי השלטון להרוס מבנה. צו הריסה מנהלי הוא הוראה כזאת שניתנת על ידי וועדת התכנון והבנייה המקומית, מהנדס הוועדה, או ראש יחידת האכיפה, מכוח סעיף 221 לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה-1965 (להלן: חוק התכנון והבנייה).

מאת: בנימין קלינגראדריכלות30/03/222697 צפיות
קבלת תיק מידע היא שלב הכרחי בהגשת בקשה להיתר. לאחר קבלת תיק מידע, על מבקש ההיתר להתחיל בהכנת הבקשה להיתר עם עורך הבקשה (האדריכל), על בסיס תיק המידע שנמסר לו. תיק המידע כולל, בין היתר, פירוט של גורמים מאשרים ומועד אישורם, ורשימה של מוצגים נדרשים והשלב הנדרש להגשתם. על עורך הבקשה לעמוד בכל הדרישות המהוות תנאי לפתיחת הבקשה.

מאת: tiloniאדריכלות08/02/222823 צפיות
אם בעבר מיגון חלונות, בין אם זה מיגון חלונות לממד ובין אם מיגון חלונות לרכב היו דברים מאוד יקרים, הרי שהיום אתם יכולים למצוא את אותה האיכות במחירים הרבה יותר משתלמים. מיגון חלונות הוא מה שאנחנו עושים בכל יום מחדש ואנחנו נשמח לספר לכם את מה שאתם צריכים לדעת.

מאת: בנימין קלינגראדריכלות18/07/213595 צפיות
פסק דין חדש של בית המשפט העליון קובע כי מועד החבות בהיטל ההשבחה בגין בניה שבוצעה בחריגה, הוא המועד בו ניתן היתר בניה ולא המועד בו הקים בעל הנכס את הבניה בגינה הוטל התשלום. המדובר במקרה בו התירה התב"ע (תכנית בניין עיר) את הבניה, אך היא בוצעה ללא היתר בניה ורק בחלוף זמן הוצא היתר להתרת הבניה הלא חוקית.

מאת: בנימין קלינגראדריכלות11/05/213840 צפיות
בית המשפט העליון הכריע: מי באמת זכאי להתנגד לבקשה למתן היתר בנייה? וכך נפסק: מי שאינו בעל זכות במקרקעין, אינו זכאי להגיש התנגדות לבקשה להיתר "התנגדות" הינה הליך תכנוני-משפטי, במסגרתו דן מוסד התכנון הרלוונטי בטענות המתנגד כנגד הליך תכנוני המצוי בתחום סמכותו של מוסד התכנון. יצוין, כי זכות ההתנגדות והכללים לה, אינם אחידים לכל הליכי התכנון, והוראות חוק התכנון והבנייה יצרו הבחנה בין "התנגדות לתוכנית" לבין "התנגדות להיתר בנייה".

מאת: דוד כהןאדריכלות22/04/212183 צפיות
מחפשים מנוף לקומות גבוהות, מנוף לקומה 20 או יותר? המאמר הזה יסכם לכם כל מה שחשוב לכם לדעת.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica