חפש מאמרים:
שלום אורח
24.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מה התועלות של הבנייה הירוקה?

מאת: מיכאל לוישיפוצים03/02/2015731 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בנייה ירוקה מייצרת סביבת פנים בריאה ונעימה המקטינה תחלואה של המשתמשים ומגדילה את יעלות של עובדים ותלמידים. התעניינות בבנייה ירוקה גוברת לאור העלויות הגדלות של צריכת חשמל ומים בישראל. כמו כן, גם גובר הצורך בהתייעלות וחיסכון כלכלי. מחקרים בחו''ל מראים שתוספת העלות של בנייה ירוקה הינה בין 0-3% בלבד, ושהינה כרוכה ברמת הדירוג האנרגטי הנקבע בהסמכה. מחקרים מצאו שבניינים ירוקים חוסכים בין 25-50% בצריכת האנרגיה שלהם לעומת בניינים קונבנציונלים לא ירוקים.

סביבת פנים בריאה ונעימה

הקטנת תחלואה ונוחות תרמית כל השנה

הגדלת פרודוקטיביות/ יעילות עובדים ותלמידים

חיסכון של 30% בצריכת החשמל

הקטנת פליטת גזי החממה ב35%

חיסכון בצריכת המים בין 30-50%

מיחזור של 30% מהפסולת

רווח כספי בכל פרויקט! בנייה ירוקה משתלמת ליזמים ודיירים!

בניינים ירוקים נמכרים במחיר גבוה יותר עד 30% מבניינים קונבנציונלים דומים ומושכרים במחיר גבוה ב-6-16% יותר מבניינים קונבנציונלים לא ירוקים.

החזר השקעה מהיר תוך 3-4 שנים

ברמת היזמים, מחקרים שבניינים ירוקים נמכרים במחיר גבוה יותר עד 30% מבניינים קונבנציונלים דומים ומושכרים במחיר גבוה ב-6-16% יותר מבניינים קונבנציונלים לא ירוקים. ברמת הלאומית ומדינית, בנייה ירוקה היא מנוע מרכזי לצמיחה כלכלית ירוקה, צמצום צריכת האנרגיה, צמצום פסולת וזיהומים, צמצום פליטות גזי חממה וקידום עצאות אנרגטית.

לאור כל התועלות של הבנייה הירוקה, ההתעניינות ומודעות לבנייה ירוקה גוברת בקרב הממשלה ורשויות מקומיות וגם אצל יזמים, חברות בנייה וצרכנים או דיירים.

בניינים ירוקים מוסמכים חוסכים כ30% באנרגיה בהשוואה לבניינים קונבנציונליים, כאשר בדיקה דומה מצאה שיעור חסכון גבוה יותר בין 30-50%. נמצא כי ככל שרמת ההסמכה גבוהה יותר, כך גם שיעור החסכון באנרגיה גבוה יותר.

חסכון של כ-30% בצריכת האנרגיה

חיסכון במים

מחזור פסולת בנייה

איכות אוויר על ידי שימוש בחומרים בעלי תו ירוק.

בנייה ירוקה משתלמת!

בסקירה של נתוני עלויות בנייה ירוקה כפי שנבדקו בישראל ובעולם בשנים האחרונות נמצא כי עלות ההשקעה הנוספת לבנייה ירוקה משתנה ברמת ההסמכה של תקן הבנייה הירוקה והיא מהווה בישראל בין 1-5% מהעלות הכוללת של הבנייה בבנייני מגורים, משרדים ומלונאות. נמצאים אלו תואמים לנתונים בחו״ל המציינים טווח זל 0-10% כאשר על פי רוב הפרמיה הירוקה להסמכה בסיסית הינה עד 2% בלבד. חשוב לציין כי במדינות מפותחות בעולם, חלק ממרכיבי הבנייה הירוקה הוטמעו במהלך השנים בבנייה הסטנדרטית ולכן עלות התוספת עבור בנייה ירוקה נמוכה יחסית. כמו כן, עם הגידול בפרויקטים ירוקים והטמעת רכיבים של הבנייה ירוקה בתפוצה רחבה, העלויות המשויכות לבנייה ירוקה הולכות ויורדות עם הזמן.

עלויות מבני מגורים ירוקים בעולם

מחקר בינלאומי בדק כ-300 בניינים בשבע מדינות שונות ומצא כי תוספת העלות עבור בניינים ירוקים הייתה נמוכה מ2% ורק לעיטים רחוקות הגיעה עד 10%. המחקר מצא שבניינים ירוקים חוסכים כ33% באנרגיה ושחיסכון זה לבדו הספיק בכדי לכסות את תוספת העלות תוך 3-5 שנים.

בנייה ירוקה חוסכת כסף ללקוחותיכם!

מיכאל לוי

אדריכל ומומחה לבנייה ירוקה

LOW ENERGY STUDIO

www.lestudio.co.il


 



תגיות המאמר: בנייה ירוקה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מיכאל לוי - יועץ לבנייה ירוקה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מיכאל לוי

מאת: מיכאל לויאדריכלות03/06/15759 צפיות
מהפכת הבנייה הירוקה מגיעה לישראל – ואיתה ההזדמנות גם לעזור לסביבה וגם לעזור לכיס. רוצים לדעת איך עומדים בתקנים החדשים 5281 ו-5282? מיכאל לוי עושה לנו סדר.

מאמרים נוספים בנושא שיפוצים

מאת: בנימין קלינגרשיפוצים25/07/232626 צפיות
מה ניתן לעשות במקרה של צו הריסה מנהלי צו הריסה מנהלי: בענף הבנייה, כל הליך של בנייה נדרש לאישורים מתאימים. אין זה סוד כי במקרה של היתרי בנייה, מדובר בביורוקרטיה מורכבת ומעייפת שעלולה להתארך חדשים ואף שנים, אך עם זאת אסור להתעלם מחשיבותם ונחיצותם העילאית של היתרי בנייה, אשר מבטיחים בנייה מורשית ובטוחה שעברה את כל הבדיקות הנדרשות וקיבלה היתר.

מאת: בנימין קלינגרשיפוצים22/01/223291 צפיות
במסגרת תיקון 101 לחוק התכנון והבניה- ביום 1.8.2014 נכנסו לתוקף תקנות חדשות המאפשרות ביצוע עבודות הפטורות מהיתר בניה, בהתאם לתקנות קבעה הועדה המקומית לתכנון ובניה הנחיות מרחביות משלימות לצורך ביצוע העבודות בתחום שיפוט העיר גבעתיים. כדאי להיוועץ עם מומחה בתחום לפני ביצוע עבודה מאחר ואי פרוש והבנה נכונה של הנחיות, מדיניות הוועדה יכולים להסתיים בצו הריסה וקנס מנהלי קצוב.

מאת: בנימין קלינגרשיפוצים18/12/212872 צפיות
מבנה מסוכן מוגדר כך על ידי מהנדס בניין בהכשרתו, אשר ביצע בדיקה יסודית והגיע למסקנה כי אותו מבנה ספציפי מהווה סכנה עבור דייריו או עוברי אורח. הגדרת מבנה בתור 'מבנה מסוכן' נעשית באמצעות הוצאת 'צו מבנה מסוכן' על ידי מחלקת הנדסה אזרחית או היחידה למבנים מסוכנים של הרשות המקומית. לאחר הבדיקה המקצועית, ולאחר ביצוע התיקונים והעבודה הנדרשת רק מהנדס בניין רשאי להסיר את צו המבנה מסוכן .

מאת: דוד כהןשיפוצים23/09/211346 צפיות
האם באמת נחוץ לך מנוף הרמה לקומה גבוהה? לאיזה קומה אתה עובר? אילו רהיטים אתה צריך להעביר? כל השאלות שעליך לשאול את עצמך לפני שאתה שוכר שירות מנופי הרמה.

מאת: דוד כהןשיפוצים18/08/211224 צפיות
כשעוברים לדירה בקומה גבוהה, אין מנוס מהזמנת מנוף הרמה לקומות גבוהות. קיראו איך לעשות זאת נכון ומה חשוב לדעת לפני שמזמינים מנופים.

מאת: אבי דוידישיפוצים04/10/201399 צפיות
מה חשוב לדעת בכדי לבחור נכון באופן קבוע צבעי מוצרי צריכה לשימוש ביתי?

מאת: yoni romשיפוצים07/09/201131 צפיות
מה עושה מאתר נזילות? למה להשתמש במצלמה תרמית?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica