חפש מאמרים:
שלום אורח
18.04.2014
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מתכונים מתוקים מצויינים ברבע שעה

מאת: זריק - Zerikמתכוני מתוקים25/04/20107241 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

קינוחים מתוקים מהירים, קלים להכנה בטעם נפלא.

1. מתכון פונדו שוקולד
המתכון הכי קל, הכי פשוט להכנה, טעים להפליא ומתאים במיוחד למפגש חברתי (קטנים וגדולים) באוירה שמחה ומתוקה.
מצרכים:
1 חבילה שמנת מתוקה, 2 חפיסות שוקולד מריר, שליש כפית נס קפה (לא חובה), מעט ברנדי (לא חובה).
הכנה:
מכינים חתיכות מיני פירות (תותים, תפוחים, בננות, אגסים וכו'), מרשמלו, עוגת שוקולד פשוטה קנויה, ופלים ועוד כל מיני רעיונות כיד הדמיון המתוק.
מחממים על האש הנמוכה ביותר את השמנת המתוקה עם קוביות השוקולד שנחתכו והנס קפה, עד למצב שהשוקולד נמס (לא צריך סירים כפולים עם מים להמסה – פאסה). מכבים את האש ומוסיפים את הברנדי.
זה הכל. אם יש כלי פונדו אז ממקמים אותו במרכז השולחן כשסביבו צלוחיות הרכיבים לטבילה ומדליקים מתחת כדי שישאר חמים. אם אין כלי פונדו, גם כלי אחר יעשה את העבודה עם מתקן נר מתחתיו שישמור עליו חם.

2. מתכון גלילים מתוקים
גלילים מתוקים ניתן להכין על בסיס שוקולד או על בסיס תמרים. מכינים אותם בצורת גליל ואז חותכים פיסות בעובי של כ-1 ס"מ כך שמתקבלות מעיין עוגיות עגולות, מתוקות ודחוסות. הם די דומים בטעם לכדורי שוקולד אבל צורת החיתוך משווה להם מראה מתוחכם יותר.
מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר, 200 גרם פירורי ביסקוויטים, חצי כוס קוקוס, 100 גרם אגוזים קצוצים, חצי מיכל שמנת מתוקה (15%), 30 גרם חמאה, שקית תמצית וניל, 2 כפות סוכר חום, 2 כפות קקאו, חצי כפית קפה נמס, 1 כף ליקר אייריש ברנדי.
הכנה:
ממיסים את קוביות השוקולד, הקקאו, הקפה, הסוכר והוניל עם שמנת והחמאה על אש נמוכה תוך כדי בחישה ללא רתיחה. כשהשוקולד נמס מכבים, מוסיפים את הליקר ומערבבים עם הביסקויטים, האגוזים והקוקוס.
מכניסים למקרר לצינון עד שמתקשה. יוצרים 2 גלילים וחותכים אותם לפרוסות בעובי של ס"מ.
הגלילים המתוקים ייטרפו עוד לפני שתספיקו לשמור את המתכון במועדפים... ואם בכ"ז ישאר משהו – לאחסן במקרר.


3. מתכון פרפה תפוזים מנגו
 עוד מתכון מתוק שהינו קל, מהיר להכנה וטעים להפליא, רק שכאן יש לזכור להכינו לפחות יממה מראש, מומלץ אפילו יומיים.
מצרכים
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים, 2 מיכלים של תרכיז מיץ קפוא תפוזים או מנגו (סה"כ 400 גרם תרכיז), קופסה של 400 גרם חלב ממותק, 2 מיכלי שמנת מתוקה 32%, רבע כוס סוכר וקליפת תפוז מגורדת.
הכנה:
שמים בקערה את החלמונים, תרכיז המיץ, החלב המומתק וקליפת התפוז ומערבבים לתערובת אחידה.
מקציפים את החלבונים עם מחתית מכמות הסוכר עד שמתבל קצף נוקשה.מקציפים את השמנת עם יתרת הסוכר עד שהקצפת יציבה.
מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת המיץ ואח"כ מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.
שופכים לתבנית (קוטר 26) , מכניסים למקפיא ומוציאים להגשה רק אחרי כ-30 שעות.
מומלץ להגיש בצלחות בתוספת סלט פירות – פשוט מעדן!

4. מתכון עוגת קינמון
עוגה זו מהירה, מצויינת ושופעת מחמאות. היתרון שלה היא שניתן לקחת ולהגיש אותה בכל מקום. היא הולכת מעולה עם קפה, תה, בבית, בפיקניק, בים, באויר ובכלל.
מצרכים:
לעוגה: 200 גרם חמאה, כוס וחצי סוכר, 3 ביצים, גביע וחצי של שמנת חמוצה, 2 וחצי כוסות קמח, שקית אבקת אפייה וחצי כפית סודה לשתייה.
לציפוי (בצלחת נפרדת): מערבבים לתערובת אחידה: שלושת רבעי כוס דחוסה בסוכר חום, 100 גרם אגוזים קצוצים וכף קינמון. 
 
הכנה:
ממיסים את החמאה במיקרו (50 שניות) ומערבלים יחד את כל חומרי העוגה (ללא הציפוי). יוצקים חצי מהבלילה לתבנית משומנת ועליה כחצי מתערובת הציפוי. שובכים את החצי השני של הבלילה ולמעלה את שארית הציפוי. אפיה של כ-50 דקות בחום של 175 מעלות

המתוקים המיוחדים שלנו:

זרים מתוקים

זר שוקולד

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

זריק - זרים מתוקים לאנשים מתוקים - Zerik

זרים מתוקים, זרי שוקולד ועוד מגוון רחב של שילובים מתוקים

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת זריק - Zerik

מאת: זריק - Zerikמתכוני קינוחים25/04/101042 צפיות
מתכון למוס שוקולד - פשוט להכנה, אוורירי בטעם נפלא !

מאמרים נוספים בנושא מתכוני מתוקים

מאת: shmolikמתכוני מתוקים26/03/13345 צפיות
מתכון לסופלה שוקולד , טעים במיוחד , מומלץ וקל מאוד להכנה ...

מאת: ורד טויןמתכוני מתוקים25/10/12321 צפיות
איך תכינו עודות בצק סוכר מושלמות ולא תטעו בדרך? מה חשוב לקחת בחשבון לפני ובעת ההכנה? על כך, במאמר הבא

מאת: ורד טויןמתכוני מתוקים21/10/12419 צפיות
איך תכינו עוגות בצק סוכר טעימות במיוחד ותשדרגו את האירוע לצבעוני ומקורי יותר? כל הפרטים על עוגות בצק סוכר פלוס כמה טיפים מעולים. אל תתתיחלו בהכנה לפני שתקרו את הכתבה הבאה!

מאת: ורד טויןמתכוני מתוקים02/10/12621 צפיות
כיצד מכינים עוגות בצק סוכר טעימות במיוחד? מה הם השלבים השונים בהכנה ועל מה חשוב להקפיד למען קבלת תוצאה מושלמת בטעם ובמראה? על כך, במאמר הבא

מאת: ask4web קידום אתריםמתכוני מתוקים20/05/12284 צפיות
בכל הנוגע עבור חגי ישראל שבועות יהיה ללא ספק אחד הפופלאריים והאהובים ביותר על רוב הישראלים. חגיגת גבינות ומטעמי חלב שחג שבועות מביא עימו הינו אירוע שנתי שמצפים לו בדריכות בכל הגילאים. על חג שבועות וחגיגות הגבינה שסביבו במאמר המרתק הבא

מאת: ענת שטרןמתכוני מתוקים31/03/122704 צפיות
בעבר נהגנו לקשט קישוט מינימליסטי את עוגת יום ההולדת שהוכנה, בעזרת מזרֶה סוכריות, ואולי גם מעט שמנת מתוקה או קרם אינסטנט וניל, ושמחו בתוצאה שהתקבלה. היום, אנחנו יכולים לקשט, לעצב ולפסל עוגות יום הולדת בדרכים רבות שמביאות לתוצאות מפתיעות, וזוכות לקריאות WOW, מפי כל מי שרואה או טועם אותן.

מאת: גל רניןמתכוני מתוקים24/03/12351 צפיות
כשמדובר על השוק של היום בישראל, הוא ללא כול ספק מאוד תחרותי וזה גם בא לידי ביטוי במותגי השוקולד השונים. חלק מייצור מקומי וחלקם מותגים בינלאומיים. יחד עם זאת רובכם עדיין שומרים אמונים למותג הנפלא הזה. שוקולד פרה. האמת היא שיש לכם לא מעט סיבות.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported