חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מתכונים מתוקים מצויינים ברבע שעה

מאת: זריק - Zerikמתכוני מתוקים25/04/20108748 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

קינוחים מתוקים מהירים, קלים להכנה בטעם נפלא.

1. מתכון פונדו שוקולד
המתכון הכי קל, הכי פשוט להכנה, טעים להפליא ומתאים במיוחד למפגש חברתי (קטנים וגדולים) באוירה שמחה ומתוקה.
מצרכים:
1 חבילה שמנת מתוקה, 2 חפיסות שוקולד מריר, שליש כפית נס קפה (לא חובה), מעט ברנדי (לא חובה).
הכנה:
מכינים חתיכות מיני פירות (תותים, תפוחים, בננות, אגסים וכו'), מרשמלו, עוגת שוקולד פשוטה קנויה, ופלים ועוד כל מיני רעיונות כיד הדמיון המתוק.
מחממים על האש הנמוכה ביותר את השמנת המתוקה עם קוביות השוקולד שנחתכו והנס קפה, עד למצב שהשוקולד נמס (לא צריך סירים כפולים עם מים להמסה – פאסה). מכבים את האש ומוסיפים את הברנדי.
זה הכל. אם יש כלי פונדו אז ממקמים אותו במרכז השולחן כשסביבו צלוחיות הרכיבים לטבילה ומדליקים מתחת כדי שישאר חמים. אם אין כלי פונדו, גם כלי אחר יעשה את העבודה עם מתקן נר מתחתיו שישמור עליו חם.

2. מתכון גלילים מתוקים
גלילים מתוקים ניתן להכין על בסיס שוקולד או על בסיס תמרים. מכינים אותם בצורת גליל ואז חותכים פיסות בעובי של כ-1 ס"מ כך שמתקבלות מעיין עוגיות עגולות, מתוקות ודחוסות. הם די דומים בטעם לכדורי שוקולד אבל צורת החיתוך משווה להם מראה מתוחכם יותר.
מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר, 200 גרם פירורי ביסקוויטים, חצי כוס קוקוס, 100 גרם אגוזים קצוצים, חצי מיכל שמנת מתוקה (15%), 30 גרם חמאה, שקית תמצית וניל, 2 כפות סוכר חום, 2 כפות קקאו, חצי כפית קפה נמס, 1 כף ליקר אייריש ברנדי.
הכנה:
ממיסים את קוביות השוקולד, הקקאו, הקפה, הסוכר והוניל עם שמנת והחמאה על אש נמוכה תוך כדי בחישה ללא רתיחה. כשהשוקולד נמס מכבים, מוסיפים את הליקר ומערבבים עם הביסקויטים, האגוזים והקוקוס.
מכניסים למקרר לצינון עד שמתקשה. יוצרים 2 גלילים וחותכים אותם לפרוסות בעובי של ס"מ.
הגלילים המתוקים ייטרפו עוד לפני שתספיקו לשמור את המתכון במועדפים... ואם בכ"ז ישאר משהו – לאחסן במקרר.


3. מתכון פרפה תפוזים מנגו
 עוד מתכון מתוק שהינו קל, מהיר להכנה וטעים להפליא, רק שכאן יש לזכור להכינו לפחות יממה מראש, מומלץ אפילו יומיים.
מצרכים
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים, 2 מיכלים של תרכיז מיץ קפוא תפוזים או מנגו (סה"כ 400 גרם תרכיז), קופסה של 400 גרם חלב ממותק, 2 מיכלי שמנת מתוקה 32%, רבע כוס סוכר וקליפת תפוז מגורדת.
הכנה:
שמים בקערה את החלמונים, תרכיז המיץ, החלב המומתק וקליפת התפוז ומערבבים לתערובת אחידה.
מקציפים את החלבונים עם מחתית מכמות הסוכר עד שמתבל קצף נוקשה.מקציפים את השמנת עם יתרת הסוכר עד שהקצפת יציבה.
מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת המיץ ואח"כ מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.
שופכים לתבנית (קוטר 26) , מכניסים למקפיא ומוציאים להגשה רק אחרי כ-30 שעות.
מומלץ להגיש בצלחות בתוספת סלט פירות – פשוט מעדן!

4. מתכון עוגת קינמון
עוגה זו מהירה, מצויינת ושופעת מחמאות. היתרון שלה היא שניתן לקחת ולהגיש אותה בכל מקום. היא הולכת מעולה עם קפה, תה, בבית, בפיקניק, בים, באויר ובכלל.
מצרכים:
לעוגה: 200 גרם חמאה, כוס וחצי סוכר, 3 ביצים, גביע וחצי של שמנת חמוצה, 2 וחצי כוסות קמח, שקית אבקת אפייה וחצי כפית סודה לשתייה.
לציפוי (בצלחת נפרדת): מערבבים לתערובת אחידה: שלושת רבעי כוס דחוסה בסוכר חום, 100 גרם אגוזים קצוצים וכף קינמון. 
 
הכנה:
ממיסים את החמאה במיקרו (50 שניות) ומערבלים יחד את כל חומרי העוגה (ללא הציפוי). יוצקים חצי מהבלילה לתבנית משומנת ועליה כחצי מתערובת הציפוי. שובכים את החצי השני של הבלילה ולמעלה את שארית הציפוי. אפיה של כ-50 דקות בחום של 175 מעלות

המתוקים המיוחדים שלנו:

זרים מתוקים

זר שוקולד

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

זריק - זרים מתוקים לאנשים מתוקים - Zerik

זרים מתוקים, זרי שוקולד ועוד מגוון רחב של שילובים מתוקים

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת זריק - Zerik

מאת: זריק - Zerikמתכוני קינוחים25/04/101901 צפיות
מתכון למוס שוקולד - פשוט להכנה, אוורירי בטעם נפלא !

מאמרים נוספים בנושא מתכוני מתוקים

מאת: ליאורמתכוני מתוקים04/02/183273 צפיות
כדאי לדעת כי המנהג היהודי לאכול אוזני המן בפורים החל לפני זמן רב, באידיש קראו לעוגיות הממולאות פרג בשם מאן טאש, כלומר כיסוני פרג, ומכאן השתרש הביטוי אוזני המן. המאכל הפופולרי נועד לסמל את נס חג פורים, עם זאת ישנם חוקרים הטוענים כי המנהג השתרש בגלל מסורת פגאנית עתיקת יומין, ואת המאכל המזכיר אוזן אדם הכינו כמנחה לאלת הפריון והתשוקה.

מאת: רובי אוזןמתכוני מתוקים21/10/152383 צפיות
שוקולד הוא חומר גלם עם קסם הייחודי רק לו, איתו כייף ונעים לעבוד. מן מרקם כזה שלא ניתן להחליפו במשהו אחר. טעם של שוקולד. סדנאות שוקולד מועברות במרכז ובאזורים שונים בארץ מהן ניתן ללמוד, על תהליך הכנת השוקולד ולשלבן עם אינספור אפשרויות. משוקולד אפשר להכין כל כך הרבה דברים. אחד הדברים היותר מיוחדים שאפשר לעשות בתור זוג הוא סדנת שוקולד זוגית.

מאת: ענת אמרמתכוני מתוקים21/09/151847 צפיות
אז כדי לא לעבוד קשה מדי, ריכזנו כמה רעיונות חמודים, זולים ואסתטיים בשביל לשדרג את המסיבה שלכם בלי יותר מדי עבודה. מוכנים?

מאת: בני דואנימתכוני מתוקים12/10/143645 צפיות
במיוחד בעיצומה של תקופת החגים, ישנו דבר בולט במיוחד שמופיע כמעט בכל בית בישראל. נכון, הוא מופיע במטבח לאו דווקא בגלל שרוכשים אותו אלא יותר בגלל שקיבלתם אותו במתנה, אך הוא כאן, הוא נפוץ והוא טעים.

מאת: shmolikמתכוני מתוקים26/03/132236 צפיות
מתכון לסופלה שוקולד , טעים במיוחד , מומלץ וקל מאוד להכנה ...

מאת: ורד טויןמתכוני מתוקים25/10/128620 צפיות
איך תכינו עודות בצק סוכר מושלמות ולא תטעו בדרך? מה חשוב לקחת בחשבון לפני ובעת ההכנה? על כך, במאמר הבא

מאת: ורד טויןמתכוני מתוקים21/10/128506 צפיות
איך תכינו עוגות בצק סוכר טעימות במיוחד ותשדרגו את האירוע לצבעוני ומקורי יותר? כל הפרטים על עוגות בצק סוכר פלוס כמה טיפים מעולים. אל תתתיחלו בהכנה לפני שתקרו את הכתבה הבאה!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica