חפש מאמרים:
שלום אורח
21.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יקב וילה וילהלמה- קווים לדמותו של לקוח

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול05/06/20101194 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מוטי גולדמן, בעל יקב וילה וילהלמה, מספר על הלקוח של יקב וילה וילהלמה: הלקוח של יקב וילה וילהלמה הנו לב לבו של היקב. הוא הדבר החשוב ביותר ובעל פנים רבות. הלקוח של היקב הנו לקוח ישראלי טיפוסי: סקרן, מוכן להתנסות, ותמיד שואל: "מה חדש?", גם כאשר במקרה זה, מן הראוי להגיד: "מה ישן?...".

ישנה חלוקה עיקרית לשני סוגים עיקריים של צרכני יינות: הראשון, הלקוח המקצועי, המבין והיודע: מספרם של צרכנים אלה מצומצם, אולם הדיאלוג הנוצר עימם הינו מענג ומשמח. אני תמיד שמח לשמוע ולראות את חוויותיהם ותחושותיהם מהיין. השני, לקוחות חובבי יין: הלקוחות הללו פחות מבדילים בטעמיו של היין ולא בהכרח יודעים מהי טכניקת הטעימה הנכונה. אולם לרוב הם בעלי רצון ללמוד ולדעת יותר על מה שהם שותים, ואני נהנה להסביר להם ולהרחיב את הידע שלהם, דבר שוודאי מגדיל אחר כך את ההנאה שהם מפיקים מהיין.

המסלול של חובב היין הטיפוסי: ישנו מסלול קבוע יחסית אותו עובר האדם בשלבי למידת והבנת היין: הרומן נפתח בתחנה הראשונה עם היינות המתוקים, יינות קידוש, משם עוברים ליין חצי יבש, כאשר המתיקות עדיין נשמרת. התחנה השנייה למרבה ההפתעה הנה הבירה – בו אחוז האלכוהול נמוך, דבר המקל על כושר ההסתגלות אל הטעם המר, שכן טעם השמרים הינו טעם נרכש. בתחנה השלישית מגיעים אל היינות האדומים הקלים והפירותיים, כדוגמת מרלו, ולאחר מכן אל היינות האדומים הכבדים (קברנה). התחנה האחרונה למתאהבים האמיתיים ביין, מסתיימת ביינות הלבנים – שרדונה וסוביניון בלאן.

משפט אחד דרכו אתה מגלה מיהו הלקוח שעומד מולך:

1. "אני קונה יין בארגזים" – כשלקוח נכנס ליקב בוטיק איכותי וישר טוען שהוא קונה יין רק בארגזים, אתה יכול להיות בטוח שהוא כבר לא יקנה שום יין ורק בא להתרשם מהמקום.
2. "עפיצות" – שימוש יתר במונח "עפיצות" על ידי הלקוח מעיד עליו שהוא כנראה אוהב יינות מתוקים.
3. "אני שותה רק יין אדום" – מלבד ההבנה הברורה מאליה, שכנראה הלקוח מעוניין ביין אדום, ניתן להבין שהלקוח שותה את היין ולא "לועס אותו", ולכן הוא זקוק ליינות חזקים שישאירו את חותמם בדרך לקיבה.
4. "אני אוהב מרלו" – הלקוח "עזב" לאחרונה את היינות החצי יבשים ועבר ליינות האדומים, אבל קברנה חזק לו מדי.
5. "אני שותה רק יין לבן" – התייחסות שונה של הלקוח אל היין, מדובר בלקוח שמבין ביינות ויודע איך להתייחס אליהם.

הלקוח הפרטי של יקב וילה וילהלמה במילה– מפרגן. הלקוח של וילה וילהלמה נשאר בקשר אישי ורגשי עם היקב, אחד שמתקשר אחרי שהוא פותח בקבוק, בכדי לשתף ברשמיו ובהרגשתו אל היין. לשמחתי, הלקוחות של היקב הינם לקוחות חוזרים, ניתן לומר שהם מתאהבים ביקב וכמעט מתמכרים אליו. יחד עם זאת, פתיחת בית היין בקומת הקרקע של הווילה הטמפלרית מביאה לקוחות חדשים ליקב מכל המינים והסוגים. הביקור ביקב מפעיל את כל החושים – ישיבה במרפסת רחבת ידיים, בריזה נעימה, מוזיקה מרגיעה, אוכל איכותי המשביח את טעם היין - ובכך ניתן להפיק את ההנאה המקסימאלית מהיין. אני במיוחד אוהב לראות את החיבור שנוצר בין הלקוחות השונים שמגיעים לבית היין לבילוי שישי. פעמים רבות זכיתי לראות כי יש בכוחו של היין לקרב בין אנשים, כאשר לאחר טעימת יינות בת שעתיים, אנשים שהגיעו כזרים לבית היין, נפרדים כידידים לכל דבר ועניין. בנימה אישית, אסכם במה שהתחלתי - הלקוחות של יקב וילה וילהלמה, הקבועים ואלה שזוהי להם הפעם הראשונה, הם לבו הפועם של המקום. המכלול של הלקוחות והחיבור שנרקם ביניהם, יוצר תחושה קסומה וחדשה מדי יום שישי, וזה עבורי, הסיפוק והריגוש הגדול ביותר.

וילה וילהלמה

054-4564526
03-9721988
מייל: motti_goldman@yahoo.com
motti.goldman@gmail.com
שעות פתיחה:
שישי 9:00 עד 16:00

באמצע השבוע יש לתאם טלפונית
מוטי גר בצמוד ליקב ועובד רוב הזמן במקום
ולכן בסבירות גבוהה ניתן לבקר ביקב
לאחר תאום טלפוני 054-4564526
יקב וילה וילהלמה בע"מ - מושב בני עטרות
צומת הטייסים - כביש 40 וכביש 461 ליד יהוד
אחרי שנכנסים למושב - כיכר בה פונים שמאלה
לאחר 400 מטרים (אמצע הרחוב) מצד שמאל -היקב - יש שלט....

פורסם באתר היין אדום או לבן

http://www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121332 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121458 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121284 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121338 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121499 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121416 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121474 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172766 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142558 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142927 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144453 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411964 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148172 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148492 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica