חפש מאמרים:
שלום אורח
20.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

שיחה בגובה העיניים ביקב טוליפ: ביקורת יין מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול09/06/20104728 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יום ראשון בסביבות 11 בבוקר הגעתי ליקב טוליפ בואכה כפר תקווה, השער מאחורי נסגר והגפנים היו ממש בכניסה ליקב. פה ושם ריצד לו פרפר או מקק לא הצלחתי להחליט, חטיף משובח של "אגוזי" דאג לשמור על רמת סוכר סבירה בדמי. במרכז המבקרים המעוצב של טוליפ ישב רועי יצחקי בעל היקב והבנתי שהוא לסיור לא יוציא אותי. אנחת רווחה גדולה הציפה אותי.
את יינות טוליפ אני מכיר וטועם אותם מידי פעם במסעדות שף של חבריי. יקב טוליפ הגיע לנקודה שמסעדה טובה לא יכולה להרשות לעצמה לא לכלול את יינות היקב בתפריט היין.
יין לבן שבוקבק אל מול עיני נמזג לכוס לטעימה. היין לא מספיק קר ואני שמח, פירותיות וארומטיות נפלאה ממלאים את אפי עקב כך. היין יותר עדין מאחיו שנולד בשנה שעברה והוא יהיה מתאים ביותר לימות הקיץ החמים הבאים עלינו. הבקבוק יירגע תוך כמה שבועות והמרירות הנעימה לדעתי שליוותה אותי בבליעתו תתמתן.
השיחה עם רועי קולחת לה למצב המדינה בימים האחרונים. שוב בידוד עולמי, שוב רוחות מלחמה, שוב יהודים נגד יהודים, מה יהיה אני אומר? מה כבר יכול להיות? שנינו מפנים מבט לחטיף האגוזי ומצפים ממנו כאילו לתשובה.

כוס היין נמזגת שוב, מה יהיה, אני שואל את רועי. איך יקב בוטיק שמייצר מאה אלף בקבוקים מתמודד עם השוק הקשה, עם עודף יקבי הבוטיק, עם מחירים זולים מאוד של יינות מיובאים? איך מתמודדים עם תימחורים לא שפויים של יקבים קטנים והנה אתה מוצא את עצמך על המדף או בתפריט היין במסעדה לצד יקב שמייצר 2 חביות ומתמחר בקבוק ב 150 שקל ויותר? איך מתמודדים עם מאה אלף בקבוקים כאשר הציבור הדתי, בתי המלון, המסעדות הכשרות לא רוכשות את היין. פה איכשהו נגעתי בנקודה כואבת אצל רועי. הרי יש לו את כל הרצון שבעולם לחשוף את יינותיו לציבור כולו, הרי אין סיבה בעולם שיינות טוליפ לא יוגשו במחלקת העסקים של אל על או בקומה האחת עשרה במלון קראון פלזה סיטי סנטר ועוד. אז מה בעצם הבעיה: היקב מעסיק חוסים בעלי מוגבלות והם על פי ההלכה, איך נקרא לזה בעידון מה, לא בדיוק כשרים לעבוד ביקב, רועי אשר העובדים ביקב הם קודם כל מול עיניו ורק לאחר מכן כל השאר, לא מעלה בדעתו לפטר אותם בגין טיעון הילכתי כזה או אחר, היקב מנהל בימים אלה הידברות עם רבני הכשרות ואני תקווה כי תימצא פשרה על מנת לאפשר ליקב להמשיך ולגדול ובד בבד להעסיק עובדים עם מוגבלות לשם חיזוקם בחברה.

ואפרופו חיזוק, לכוס נמזג יין סירה רזרב 2007. יין כהה, כמעט אטום, טעמי פירות פטל ודובדבן שחור ממלאים את הפה, היין מאוד חמאתי ולעיס מאוד, יין עם גוף חסון ובעל עפיצות מינורית ונעימה. מעט עץ עוטף את היין ונותן תיבול מעניין ליין. תוספת של מעט קברנה סובניון וחשיבה על עולם חדש בייצור היין הזה הפכו את הסירה למעניין ומפתיע מאוד.

יקב טוליפ מחזיק חברת שיווק האוגדת בתוכה מספר יקבי בוטיק משובחים:
יקב עגור, יקב יפו, יקב שילה. החברה דואגת להפיץ ולקדם את היקבים במסעדות, בתערוכות ובאירועים במהלך כל השנה. מצב זה שבו מתאגדים כמה יקבים חוסכת עלויות רבות ונותנת גב שיווקי חזק. לשאלתי מדוע לא להרחיב את חברת השיווק לחברה שתהיה מסוגלת גם לספק את כל צרכי היקבים הקטנים מרמת הבקבוק, פקק השעם, תוויות ועד השכרת ציוד ליקבים קטנים כגון קרשרים, מכונת ביקבוק ועוד, עונה לי רועי כי הקמת חברה שכזו לדעתו תחסוך עלויות ותוריד את מחיר יצור היין ליקבים. קניה של מיליון בקבוקים תהיה זולה משמעותית מקניה של כמה אלפי בקבוקים כנ"ל בפקקי השעם ועוד. אני מקווה שחברת אדום כהה תרחיב את פעילותה ודרך קניות משותפות ומתן שירותים נוספים ליקבים קטנים חסרי אמצעים יוכלו יחד להוזיל גם את המחיר לצרכן.

לכוס נמזג שיראז 2007 שגם הוא מצטיין בצבע כהה וכמעט אטום. השיראז קיבל עידון מענבי מרלו, צבע מפטיט וורדו ונקשר עם קברנה פרנק שהעניק גוף טוב לבלנד המצוין הזה. העץ מאוד מורגש ביין והתיבול הבוקע ממנו מאוזן עם עפיצות מעט תוקפנית בתחילה. החומציות מתאזנת אחרי כמה דקות נשימה בכוס והיין מתפתח ומשחרר טעמים של פירות בשלים, מעט נענע וריח אוכף בוקעים מהיין המאופיין כעולם ישן קלאסי.

שעות הצהריים המאוחרות כבר בפתח ולסיום לכוס נמזג הבלק טוליפ בלנד בורדו קלאסי. ענבי הקברנה, מרלו, קברנה פרנק ופטיט וורדו שהו 30 חודשים בחבית. היין ספג טעמים חזקים מאוד ועפיצות ממלאה את חלל הפה ולא מותירה כל היסוס, זה יין קשה. יין מורכב המשחרר עוד ועוד טעמים עם כל הרחה וטעימה. שלב הטבק, שלב הפירות הבשלים, שלב תבליני הפלפל השחור הגרוס עבה. היין מעביר אותך בצורה דידקטית את כל השלבים של יין בסגנון עולם ישן צרפתי משובח. לא היה לי ברור אם צריך לשתות את היין עכשיו או אולי זה יין שצריך להמתין בבקבוק לפחות עוד כמה שנים. אבל איך אומר אבי הלוי, יין צריך לשמור בבטן ולא בבקבוק. ואני מאמץ את שיטתו על מנת להמליץ על היין לשתיה עכשיו. אבל ללא ספק לשמור ממנו בקבוקים לשנים הבאות. זה יין שיפתיע לדעתי כשיתבגר לו בעוד חמש שנים.

זהו, תל אביב מחכה לי. אני נפרד מרועי יצחקי נפרד מתמיר ארצי היינן העמל על ביקבוק היין הלבן. בדרך ליציאה נפנפו לעברי כמה מתושבי הכפר, ריחות של סוף האביב ליוו אותי עד לכביש המהיר. בשלב זה הבנתי כי שארית האגוזי לא תציל אותי מבדיקת אלכוהול אם תיפול עלי וחניה בגבעת עדה לארוחת צהריים קלה אפשרה לי להמשיך הלאה.

לאתר של יקב טוליפ

חברת השיווק אדום כהה: 0546716713 (מיכל)

נכתב באתר היין אדום או לבן  http://www.adomolavan.co.il/

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121323 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121452 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121276 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121329 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121489 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121408 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121466 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172756 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142546 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142912 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144441 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411806 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148161 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148479 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica