חפש מאמרים:
שלום אורח
02.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אלצהיימר

אלצהיימר - אבחון וטיפול

בעולם בו תוחלת החיים הולכת וגדלה מדי שנה ורבים מגיעים לגילאי זקנה מופלגים, אנו הופכים יותר ויותר מודעים למחלות השכיחות של הגיל השלישי ובניהן מחלת הדמנציה או האלצהיימר. הדמנציה הפכה לכל כך שכיחה וכאשר 15 מיליון אנשים בעולם חולים במחלת אלצהיימר, רבים מאיתנו מכירים באופן אישי אדם אשר סובל מהמחלה.

אילו שמכירים את המחלה יודעים כבר לומר כי מדובר במחלה חשוכת מרפא, עם תסמינים ומאפיינים שהופכים אותה לקשה במיוחד להתמודדות, הן לחולה עצמו, אך לא פחות לבני המשפחה והסביבה הקרובה. יחד עם זאת, כיום כבר ידוע על מספר טיפולים, הן תרופתיים אך גם טיפולים אלטרנטיביים, המסוגלים להאט את התקדמות המחלה בשלביה המוקדמים, אך לא לעצור אותה לגמרי.

אלצהיימר - חשיבת המעקב

מרגע שמזהים תסמינים ראשונים של המחלה יש לפנות אל רופא המשפחה ומשם חשוב להקפיד על מעקב של החולה אצל פסיכיאטר או נוירולוג, אשר יעקוב אחר שלבי המחלה ויתאים את הטיפול המתאים. הטיפול הנפוץ ביותר למחלת אלצהיימר הוא טיפול תרופתי הכולל בתוכו תרופות לשימוש בשלבים מוקדמים במיוחד של המחלה וסוג אחר של תרופות לשלבים מאוחרים יותר.

מרבית התרופות לטיפול באלצהיימר בנויות כך שיעלו את רמת החומר במוח אשר מאמינים כי מוסיף לזיכרון ולחלקים במוח האחראים על שיפוט. למרות התאמתן של התרופות במיוחד למחלת האלצהיימר, יעילותן מוטלת בספק ומעבר לכך, מרבית התרופות המיועדות לדמנציה משפיעות על פחות ממחצית החולים.

כל התרופות המיועדות לטיפול באלצהיימר אינן מתאימות לטיפול במחלה בשלביה המתקדמים וככלל כיום לא ידוע על טיפול כלשהו המסוגל לטפל במחלה כאשר היא מפותחת מאוד. ייתכן כי אחת הסיבות לחוסר היעילות של התרופות על חולים רבים, היא שלרוב המחלה מזוהה רק בשלבים מאוחרים יחסית, כאשר חלקים גדולים של המח כבר נפגעו, מה שמוריד בהרבה את יעילות התרופות וכאן עולה שוב החשיבות הרבה שבזיהוי מוקדם של המחלה.

חוקרים אף מאמינים כי ככל שמתחילים את הטיפול התרופתי מוקדם יותר, ישנה אופציה לשיפור של כ- 80% במצבו של החולה. יחד עם זאת, כיום אין תרופות המסוגלת לרפא את המחלה או לעצור אותה לחלוטין, אלא רק לעכב את התקדמות המחלה לפרק זמן מוגבל ולנסות לדחות את המעבר לבית אבות או למוסד מתאים אחר.

 



תגיות המאמר: אלצהיימר, דמנציה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

המאמר בחסות פורטל אלצהיימר - למידע נוסף - אלצהיימר באתר בית הורים או אינדקס אלצהיימר

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלצהיימר בישראל

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191819 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/197158 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191647 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191616 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191853 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181168 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181333 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica