חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יינות יקב ויתקין לראש השנה בצרוף מתכוני חג-שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול05/09/20102153 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

המלצת המערכת:
יינות יקב ויתקין לראש השנה
שף אלון גונן


המלצה לארוחת ראש השנה :

פילה דג סלמון בדבש וצ'ילי יוגש עם מסע ישראלי ורוד 2009
ל 6 אנשים: פילה סלמון במשקל קילו עד קילו וחצי. 2 כפות דבש, 1 כף סויה, רבע כפית צ'ילי חריף, רבע כפית מלח גס,
רבע כפית פלפל שחור גרוס גס, חצי כפית עלי טימין טריים, רבע כוס יין רוזה.
להניח את הסלמון עם העור על נייר כסף לערבב את כל החומרים למרוח על נתח הפילה בצידו החיצוני ולעטוף את הדג עם ייתרת נייר הכסף. לחמם תנור ל 200 מעלות ולהכניס את הדג ל 10 דקות לכבות את התנור ולהשאיר את הדג ל 10 דקות נוספות, להוציא את הדג ולהגיש לאורחים במנות אישיות או למרכז השולחן.
רוזה ויתקין 
שילוב של סירה, קריניאן, טמפרניו ומעט קברנה פרנק. היין פירותי מאוד,
עם מתיקות נעימה הממלאת את חלל הפה בארומתיות רעננה ומאוד עשירה.

אוסבוקו טלה ביין אדום יוגש עם ויתקין קרינאן 2007:

6 יחידות אוסובוקו טלה בגודל קטן עד בינוני, בקבוק יין אדום משובח, 2 בצלים קצוצים גס,
2 שורש פטרוזיליה חתוך לטבעות, 2 גזרים חתוכים לטבעות, 10 שיני שום, כפית פלפל שחור גרוס גס,
כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, 2 כפיות עלי טימין טריים, 2 גבעולי רוזמרין.
בסיר רחב מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שישחים מוסיפים את האוסובוקו ואת שאר הירקות.
מפזרים מעל את התבלינים ומכסים ביין אדום. להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה לקטנה. לבשל בערך שעה וחצי לאחר מכן לבדוק את הבשר. כמות הנוזלים צריכים להצטמצם לרבע. 
להגיש לצד תפוחי אדמה בתנור וסלט ירוק קטן ולפזר על האוסובוקו פטרוזיליה קצוצה טריה. 
קריניאן 2007 
95% קריניאן 5% גראנש. היין בעל צבע סגול עמוק ואטום, ארומות מורכבות של פירות אדומים בשלים,
עם אזכור של נענע טרייה מרעננת.
היין חמאתי מאוד בבליעה ובעל גוף יציב וסמיך.

מוס שוקולד עם פקאן מסוכר לצד ויתקין מחוזק NV

2 קופסאות שמנת מתוקה להקצפה, 3 חבילות שוקולד מריר משובח
100 גרם פקאן מסוכר שבור גס: להקציף את השמנת מתוקה עד להתייצבותה,
להמיס את השוקולד במיקרו ולקפלו לתוך השמנת, להוסיף את אגוזי הפקאן. לזלף בכוסות מרטיני ולהגיש מצונן.
יין אדום בסגנון פורט.
ענבי הקריניאן, פטיט סירה וקברנה הסוביניון, נבצרו מאוחר, וברמות סוכר גבוהות מאוד. התסיסה הופסקה ע"י ברנדי לבן.
היין שכב לו בשקט ולאורך זמן בחביות אלון. התקבל יין מורכב ומאוזן המשלב בין אלכוהול גבוה ומתיקות פירותית של דובדבנים בשלים ריבתיים,
פירות יבשים וניחוחות טבק וקקאו.

www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121325 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121453 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121277 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121332 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121492 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121409 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121467 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172759 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142550 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142917 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144444 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411844 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148165 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148484 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica