חפש מאמרים:
שלום אורח
18.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יקב הסימטה: יינן ברי בן עזרא : מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול11/10/20102434 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יקב הסימטה: יינן ברי בן עזרא
מאת שף אלון גונן

אני לא נוהג לכתוב על יקבים ביתיים מהסיבה שאת היינות שלהם אי אפשר למצוא בחנויות או במסעדות ואם להיות הילד הרע שוב אז גם מהסיבה שהיינות לא בפיקוח ולא תמיד יש רשיון יצרן לאותו יקב ביתי או גארג' ולכו תדעו מה נותנים לנו לשתות.
כשקיבלתי את ההזמנה מיקב הסימטה אשר ברמת השרון התברר לי שהיקב שייך לברי, בן זוגה של ענת בן עזרא, אשר היא היא "הליקרים של ענת" אשר קוטפת מדליות בתחרויות שונות ומייצרת ליקרים איכותיים. הגעתי ליקב שבחצר ביתם הפסטורלי ובחדר נקי וממוזג שכבו להם בקבוקים ולצידם כמה דמיג'אנטים של כמה מאות ליטר יין מהבציר האחרון. ברי מייצר 5 סוגי יין. (מרלו, קברנה, שירז, בלנד ומורבדרה)
הענבים נרכשים מהחלקות של דובי מיקב רד פואטרי ומחלקת השיראז של כרמי יוסף ברבדו.
הקו המאפיין את היינות של ברי בן עזרא מאוד ברור: היינות פירותיים, בעלי גוף בינוני, חמיצות גבוהה. היינות  חמאתיים מאוד ויש שימוש נבון בשבבים איכותיים.

קברנה סובניון 2009 :
אלכוהול – לא נבדק, פירותי מאוד ובעל גוף בינוני, עפיצות עוטפת את חלל הפה והיין לעיס מאוד. מעט מרירות בבליעה אך אפטר טייסט של פירות בשלים מקנים ליין אופי מעניין.

מרלו 2009:
אלכוהול – לא נבדק. גוף בינוני, ריחות של פירות יער בשלים. לטעמי חסר צבע שהיה מקנה ליין עומק, היין בוקבק מהר מידי לדעתי ועוד כמה חודשי התיישנות היו עושים לו טוב.

בלנד 2008 :50% קברנה 50% מרלו:
בלנד משובח ושילוב טוב של הענבים. עפיצות נעימה מאוד, עומק וחדות של פרי בשל. הפה מתמלא בטעמי פירות משובחים, ריחות עולם ישן והיין חמאתי ובעל אפטר טייסט מרגש.
ללא ספק היין הטוב של הטעימה מבחינתי.

שיראז 2009: מהחלקה של כרמי יוסף.
שיראז צעיר בעל ריחות מינורים של דובדבנים ומעט טבק. בטעימה היין לעיס מאוד ויש תחושה של יין בעל אמירה נוקבת מאוד. חלל הפה מתמלא בטעמי פרי טוב, עפיצות נעימה, בעל מרירות מינורית בבליעה. אפטר טייסט טוב. גם כאן צבע היין מעט חיוור והיין דליל מדי. השרייה ארוכה יותר על הקליפות הייתה נותנת ליין גוף טוב יותר. היה מעניין להשוות אותו עם השיראז של ברבדו ולדעתי השיראז של ברי משובח יותר ועוצמתי יותר.

מורבדרה 2009: אחד מהזנים שהיו פופולרים מאוד בפרובנס שממנו היו מכינים יינות כבדים בעלי צבע עז ואף היה מקובל להכין ממנו רוזה משובח.
בארץ, הזן הזה לא שכיח ורק עכשיו התחילו לשתול ממנו כמה דונמים.
המורבדרה של יקב הסימטה מתאפיין בגוף קל, חמיצות מהנה, ריחות וטעמי דובדבנים צעירים. גם כאן סובל היין מחוסר עומק בגלל חיוורון של צבע. סמיכות וצבע עז יותר היו הופכים את היין הזה למשובח יותר.

לסיכום: יקב ביתי מושקע, יינות טובים ומהנים. שווה ביקור: 0547313499

פורסם באתר היין: www.adomolavan.co.il

http://www.holiqueur.com

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121322 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121451 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121276 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121329 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121488 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121407 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121465 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172755 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142546 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142911 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144440 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411793 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148160 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148477 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica