חפש מאמרים:
שלום אורח
18.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אלצהיימר - תפקיד הגנים המעורבים

חוקרים מצאו כי גן הקשור למחלת האלצהיימר עשוי להיות בעל תפקיד חשוב בהישרדות התא. הגן ככל הנראה, הוא מאפשר לתאי העצב במוח לפרק ולפנות חלבונים רעילים. המחקר, אשר מומן על ידי המכון הלאומי האמריקאי לבריאות (NIH), הראה כי הגן פרהסנילין 1 (SP1) חיוני לתפקודם של הליזוזומים, המרכיב התאי אשר אחראי על פירוק ומחזור חלבונים בלתי רצויים. שינויים גנטיים שנוצרים בגן ה-SP1, אשר מהווים גורם סיכון ידוע לאלצהיימר עם התחלה מוקדמת, מפריעים לתהליכים החשובים של פירוק ומחזור החלבונים הבעייתיים. המחקר פורסם בכתב העת Cell.   מזה למעלה מעשור, טוענים החוקרים כי שינויים גנטיים בגן ל-SP1 קשורים לאלצהיימר מוקדם, צורה נדירה של המחלה, אשר בדרך כלל משפיעה על אנשים בני 30-60. השינויים בגן עלולים לגרום להצטברות רמות גבוהות שאינן תקינות של החלבון בטא עמילואיד במוח.   מצבורים של חלבוני בטא עמילואיד המכונים 'פלאקים', ומקלעות של חלבון בשם tau המכונות 'טנגלים', מהווים את סימן ההיכר של אלצהיימר בעל התחלה מוקדמת וכן את סימן ההיכר של המחלה הספורדית, הצורה הנפוצה יותר של המחלה אשר מופיעה בגיל 60 ומעלה. יחד עם זאת, הממצאים החדשים שעלו מן המחקר, מצביעים על כך ששינויים גנטיים בגן SP1 עשויים להיות בעלי תפקיד בולט יותר בהתפתחות הצורה המוקדמת של מחלת האלצהיימר.   "מחקר זה מעמיק את הבנתנו בכל הנוגע לאופן בו שינויים גנטיים בגן הפרהסנילין 1 עשויים להיות מעורבים בפתולוגיה של מחלת האלצהיימר," אומר ד"ר ריצ'רד הודס, מנכ"ל ה-NIH. "על אף שישנו צורך לבצע מחקר נוסף בתחום, ייתכן כי פיתוח טיפולים שמטרתם לתקן את ההפרעות בתפקוד הליזוזומים, יסייעו בטיפול, במניעה או בעיכוב מחלה קשה זו."   באמצעות מחקר בתאים מעכברים המהווים מודלים למחלת האלצהיימר, ובתאי עור מחולי אלצהיימר בהם נמצא הגן הפגום, מצאו החוקרים מספר ממצאים מעניינים:   ·        הגן SP1 גורם להפעלה של אנזימים בליזוזומים אשר מפרקים חלבונים לא הכרחיים באמצעות תהליך המכונה "אוטופאגיה" או "עיכול עצמי". זוהי השיטה העיקרית של התא למחזור חלבונים בלתי רצויים ופסולת נוספת הנמצאת בתא. החלבונים המיותרים הללו מיוצרים בשגרה באופן נורמלי. אך במחלות נוירולוגיות שונות, כגון אלצהיימר ופרקינסון, הם מיוצרים ביתר ועשויים להיות רעילים לתאי המוח. ·        שינויים גנטיים בגן SP1 פוגעים בתהליך האוטופאגיה. הדבר פוגע ביכולתם של תאי העצב לפנות את החלבונים המיותרים במוח וכן פסולת נוספת. בשל כך, הנוירונים עשויים להתמלא במעין שקים המכילים חלקים רעילים של חלבון העמילואיד וחלבונים בלתי רצויים נוספים. ·        שינויים גנטיים נוספים עלולים להוות גורם סיכון לפגיעות דומות בתהליך האוטופאגיה. שינויים גנטיים כאלו נמצאו בצורה הספורדית של מחלת האלצהיימר, המהווה את הצורה היותר נפוצה של המחלה אשר קיימת באנשים בני 60 ומעלה. שינויים אלה נמצאו גם במחלות נוירולוגיות אחרות כגון מחלת הפרקינסון.   "כיום, אנו מבינים בבירור כי ישנם גורמים רבים המעורבים בהתפתחות והתקדמות מחלה מסובכת זו," טוענים החוקרים. "אנו מאמינים כי על מנת למצוא טיפול למחלה, נצטרך לחקור בכיוונים רבים, ובין היתר להתמקד בטיפולים המיועדים לתיקון או להקטנת הפגיעה בתהליך האוטופאגיה".
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

נציג לונדבק

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת נציג לונדבק

מאת: נציג לונדבקבריאות גיל הזהב20/03/111351 צפיות
דיכאון וחרדה הן בעיות לא קלות, המציבות את הסובל מהן בדילמה אמיתית של חשיפה חברתית. קשה "לצאת מהארון" כאדם הסובל מדיכאון, פחות בשל הדיכאון עצמו ויותר בשל הסטיגמות החברתיות. נראה שלאנשים קל יותר להודות בכאב גופני, בקושי פיזי, מאשר בקשיים הנחשבים נפשיים בלבד. אנשים מתקשים יותר לספר לחבריהם שביקרו אצל הפסיכיאטר, מאשר לספר על ביקור אצל רופא המשפחה.

מאת: נציג לונדבקבריאות גיל הזהב03/03/111363 צפיות
תכנון משפטי לעתיד עם דמנציה פרק ד' – נהיגה עם דמנציה

מאת: נציג לונדבקבריאות גיל הזהב26/01/111362 צפיות
תכנון משפטי לעתיד עם דמנציה פרק ג' – תכנון לעתיד לגבי החלטות רפואיות

מאת: נציג לונדבקבריאות הנפש26/01/111403 צפיות
ד"ר אילן טל, פסיכיאטר מומחה, מנהל הקליניקה לתמיכה רגשית ונפשית במרכז ד"ר טל

מאת: נציג לונדבקבריאות גיל הזהב20/01/111233 צפיות
תכנון משפטי לעתיד עם דמנציה מתוך אתר העמותה האוסטרלית לאלצהיימר פרק ב' – תכנון לעתיד לגבי החלטות כלכליות

מאת: נציג לונדבקבריאות גיל הזהב13/01/111204 צפיות
קושי לזהות ריחות עלול לנבא הידרדרות קוגניטיבית מתוך: Archives of General Psychiatry, July 2007

מאת: נציג לונדבקבריאות גיל הזהב30/12/101636 צפיות
מחלת האלצהיימר היא מחלה ניוונית מתקדמת המשפיעה על חיי החולה והמטפל כאחד. האתגרים היומיומיים נעים מקשיים מעשיים לקשיים רגשיים. להתמודדות עמם יש השלכות משמעותיות על איכות חייהם של כל המעורבים. הסתגלות למחלה פירושה התמודדות עם כל אתגר בתורו. יחד עם זאת, קיימים שיטות וטיפולים לשיפור ולייצוב התסמינים לטובת החולה והמטפל גם יחד.

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191823 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/197239 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191653 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191622 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191858 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181174 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181341 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica