חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יקב לוריא: הבוטיק של הכרם. מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול06/11/20103819 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יקבי הבוטיק נמצאים לכל אורכה ורוחבה של מדינת ישראל, בהגדרת המושג בוטיק יש מן הטעיה מסוימת מאחר ואדם מן השורה חושב שכשמשתמשים במונח בוטיק מתכוונים לקטן, משובח, שהמוצרים בו נבחרו מתוך אין ספור מוצרים וששם, בבוטיק תוכלו למצוא את המוצר הייחודי שלא יימצא אצל אף אחד אחר. אבל יקבי בוטיק כאמור יש כמה מאות ורובם מייצרים כמעט את אותו המוצר (מיץ ענבים). בדרך כלל מקברנה סובניון וממרלו, בדרך כלל עם אחוזי אלכוהול גבוהים ובדרך כלל עם טעמי עץ המשתלטים על כל חלקה טובה. טוב, כולם בוגרי אותו יועץ ואותו בית ספר.
יקבי הבוטיק גם מתחלקים לכאלה שזהו להם תחביב יקר ובמקום יאכטה או מטוס פרטי מקימים יקב בוטיק בכמה מאות אלפי שקלים. יש את המשוגעים לעניין שהיין מבחינתם זו יצירת אומנות והם אוהבים את המשחק והעניין שיש בהכנת יין. ויש את מגדלי הענבים אשר מוכרים את תוצרת אדמתם ליקבים קיימים וכאשר הם מזהים שהענבים שלהם זוכים במדליות ומשווקים בכל העולם, אזי גם הם מחליטים לעשות כמות מועטה של יין ולהם הזכות לבחור את החלקה הטובה, את האשכולות המובחרים ולנסות ליצור יין, בהתחלה למשפחה, אחר כך לחברים ועם הזמן היין גם יוצא מהמרתף למספר מסעדות מצומצם וחנויות יין.
יקב לוריא נמצא במושב ספסופה לא רחוק מהר מירון, 180 דונם של אדמת גיר, בזלת וטרה רוסה.  שילוב של מינרלים משובחים ומי מעינות עוטפים את חלקות משפחת סיידא. אב המשפחה הוא חקלאי, אם המשפחה מארחת אנשים בצימרים המקסימים בצמוד לבית המשפחה במושב והחדרים מדוגמים בג'קוזי, מדשאות, ארוחות בוקר של איכרים ושלווה.
בן המשפחה גידי הוא בחור צעיר ומרתק. גידי למד ייננות בארץ ויחד עם אביו זיהה את הפוטנציאל הגלום באשכולות הענבים אשר מגדלת המשפחה לעשרות יקבים גדולים וקטנים. הדבר הראשון שזיהיתי אצל גידי ואביו יוסף זה התעוזה שקיימת בהם: תעוזה בגידול זנים שונים, תעוזה בצורת גידול גפנים כדוגמת שתי קומות, שתילת גפנים במקומות שונים ובאדמה שונה, וגם בזמני בציר הענבים. לא יכולתי להאמין שכשהגעתי לשם לפני שבוע עדיין לא נבצרו כל הענבים. נסיעה בין הגפנים ובדיקת בריקס היא יום יומית אצל גידי. מה, אתה לא פוחד מהבשלת יתר? מריכוז סוכר גבוה? מרקבונות, חרקים וכו, אני שואל. נראה לי שהחיוך של גידי הסביר לי את מהות העניין בלהיות חקלאי. טיפול יום יומי במהלך כל השנה מקנה לכורם התחברות טוטאלית לגפן והידיעה כי היא לא תאכזב אותו מרתקת אותי.
היקב מייצר שני סוגי יין: לוריא רוג'- מיוצר מענבי סנז'ובזה, ברברה וקברנה סוביניון: אופי הזנים שונה בנוף הישראלי והשילוב האיטלקי הזה מרתק. היין בפה משתולל, עוד ועוד טעמים ממלאים את חלל הפה, היין פירותי מאוד והחומציות שבו משתלבת נפלא עם עץ שעוטף אותו ונותן לו גוף חסון. חמאתיות טובה ועפיצות מינורית, היין מרגש ולדעתי זהו שילוב מנצח של זנים.

היין השני הוא יין הדגל של היקב והוא עשוי ברובו מקברנה סובניון ועוד כמה זנים אשר מחליטים לתבל איתם את הקברנה. היין שהה כשנתיים בחבית עץ. זהו יין מורכב ובעל גוף בינוני אשר מאפשר ליין להיות נינוח ואלגנטי בפה. זהו יין שהעלה בי חיוך על הפנים כשלגמתי אותו עכשיו, זכרתי את אותה טעימה שעשיתי לו לפני חצי שנה ואז היין היה עדיין סגור והבקבוק לא שיחרר אותו. עכשיו כעבור חצי שנה היין בשל, מורכב, אלגנטי ולעיס. כשף מסעדה היין מבחינתי מהווה מושלמות לארוחה וירגש כל לקוח שיזמין אותו.

שני היינות הללו שנטעמו על ידי הם פרי יצירתו של היינן יריב לביא.

בטעימת חביות שערכתי יחד עם היינן החדש גידי סיידא שהוא המקבילה לשף עולה או שף כוכב. ללא ספק השילוב של איש אדמה שגדל בשטח יחד עם לימודים אקדמאים בתחום היין יהפכו את גידי בשנים הקרובות למוביל ולאחד הייננים המרתקים שיהיו לנו בארץ. גידי עורך בכרם וביקב טעימות לקבוצות
בטעימת חברים מבקרי יין וייננים שערכנו השבוע נטעמו היינות החדשים של יקב לוריא שעדיין לא יצאו לשוק. ההתרגשות בשולחן הייתה גדולה.

את היינות אפשר לרכוש ביקב ובחנויות היין המובחרות.
גידי : 052-5254570
יין טוב, סיורים וטעימות, צימרים.
נ.ב.
לא להתבייש לבקש מיץ רימונים.


http://www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121322 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121452 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121276 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121329 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121488 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121408 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121466 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172755 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142546 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142912 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144440 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411801 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148160 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148477 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica