חפש מאמרים:
שלום אורח
23.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יינות ברקן רזרב 2008 - 2007 : ביקורת יין : אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול25/01/20112231 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יינות ברקן רזרב 2008 - 2007 : ביקורת יין

מאת שף אלון גונן

סדרת יינות רזרב של ברקן  הם יינות זניים הנבצרים באזורים מיוחדים המיועדים לסדרת הרזרב ומטופלים באופן יחודי עד להגעתם ליקב. ביקב ברקן עובדים בהרמוניה 3 ייננים אשר כל אחד מהם בעל אסכולה שונה ויחד הם יוצרים את סדרת רזרב שמיועדת לחובבי היין שאוהבים יינות מלאים, עוצמתיים, לעיסים ובמחיר שפוי.

קברנה סובניון 2008 רזרב:

הענבים נבצרו בגליל וברמת הגולן, היין שהה 16 חודשים בחביות צרפתית וחלקם אמריקאיות, היין בעל ארומות של פרי בשל והוא מעלה ניחוחות של ריבה. טעמי פרי בשל מורכב מאוד וטעמי ווניל מינורים. היין הוא עוד קברנה צפוני לא מרגש במיוחד ואפילו תוספת המרלו שהוא קיבל לא מצליחה לרומם אותו. הקברנה רזרב של ברקן מושלם מידי לדעתי יש בו משהו מאוד מתוכנת וחבל שביין הזה אין יד של יינן שנתן בו ייחוד מסויים.

מרלו 2008 רזרב:

מרלו עשיר בפרי שפלפל שחור בוקע ממנו, המון אניס וכמעט שהעץ לא מורגש בו. המרלו שהה 14 חודשים בחביות אמריקאיות וצרפתיות ובעל 13.7 אחוזי אלכוהול. המרלו מאוד טיפוסי וכמו אחיו הקברנה הוא מרלו שרוב היקבים מייצרים.

שיראז 2007 רזרב:

הענבים נבצרו בהרי ירושלים וחלקם מכרם חולדה, היין בעל צבע ארגמני שחור אטום ובוהק. היין שהה בחביות 14 חודשים ועוצמת החביות החדשה העניקה ליין גוף איתן וטעמי עץ קשוחים. מעט הווניל שהיין ספג מהחביות האמריקאיות מעניקות לו גוון אוסטרלי בהרחה. טעמי היין מורכבים ויש צורך להתעמק בכל לגימה מחר והיין מתפתח בכוס וכל הזמן עובד. ריכוז הפרי ביין מדהים וסוף סוף מצאתי יין שיראז שטעמי הענבים הם בעלי נוכחות. יש איזון בין טעמי פרי בשל לצד פרי צעיר ואף מעט בוסרי. היין מוכן לשתיה והוא ללא ספק כוכב השולחן כשהוא מוגש. מומלץ לפתוח את הבקבוק כמה שעות קודם. מחיר לבקבוק 75 שקלים מה שהופך את היין הזה לאחד המומלצים שיש היום על המדף.

פטיט וורדו 2008 רזרב:

שוב תעוזה של ייננים אשר לוקחים זן צרפתי מובהק ומעניקים לו מעטפת ישראלית. היין בעל צבע אדום עז כמעט ואטום לחלוטין. בהרחה היין ריבתי ובעל ניחוחות של קינמון עם עור רטוב, עולם ישן במיטבו. בטעימה היין מעט מתעתע בי מאחר וטעמי ריבה עולים ממנו אך בד בבד חמיצות מעודנת ואף מרעננת משהו. בדרך כלל היין הזה מאוד פרוע בטעמים אך כאן הוא נשמר במסגרת של עולם ישן ובשלות פרי. ליין הוספו מעט קברנה סובניון ומעט מרלו דבר המעניק לו חמאתיות בבליעה והופך אותו למאוזן אף על פי 15 אחוזי האלכוהול שבו. אולם מאחר והוא ריבתי עם אחוזי אלכוהול מעט גבוהים רצוי להגישו בטמפרטורה מעט צוננת.

מחיר לבקבוק 79 שקלים. לחובבי הפטיט וורדו הזני, לכאלה שאוהבים להתרגש ולכאלה שקצת מאסו במותגי הקברנה והמרלו היין הזה יענה על כל הפנטזיות.

 www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121325 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121452 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121276 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121329 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121490 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121408 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121466 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172759 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142550 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142916 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144443 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411824 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148163 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148482 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica