חפש מאמרים:
שלום אורח
15.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מהן זכויותיה של אישה ששבה לחיות עם בעלה לשעבר לאחר הגירושים?

בית המשפט לענייני משפחה במחוז ת"א קבע, כי אישה שחזרה לחיות עם הגרוש שלה למשך שנה וחצי לאחר גירושיהם, זכאית למחצית המגרש שרכש הגרוש בעת שחיו יחד שנית, אך דחה תביעתה למזונות משקמים.

לאחר שבני זוג התגרשו ונחתם ביניהם הסכם גירושין, חזרו בני הזוג לחיות יחדיו למשך שנה וחצי, עד אשר עזבה האישה שוב. בתביעה שהגישה כנגד הבעל התבקש בית המשפט להורות, כי האישה זכאית למחצית מכל הרכוש של הבעל, וכן למזונות משקמים של 35,000 ש"ח.

האישה אמרה, כי למרות שהצדדים התגרשו הם המשיכו לחיות יחד עד לפרידתם הסופית, ולכן היא זכאית למזונות משקמים. בנוסף טענה, כי לבעל עסקים וממון רב, ובתקופה בה שבו לחיות יחד אף רכש מגרש, עליו התעתדה המשפחה לחיות ולכן היא זכאית למחצית מכל זכויותיו בכלל רכושו.

הבעל טען מהצד השני, כי מכח הסכם הגירושין קיבלה האישה רכוש רב ואינה זכאית לזכויות נוספות. לעניין המזונות המשקמים טען, כי בתקופה בה שבו לחיות יחד נשא בכל הוצאות המשפחה, וזו תקופה מספקת עבור האישה 'להשתקם'.

השופטת שפרה גליק קבעה, כי למרות שלא טענה זאת במפורש, מבססת האישה תביעתה על היות בני הזוג במעמד של 'ידועים בציבור' בזמן בו שבו לחיות ביחד, ובכל מקרה יש להבדיל בין הזכויות להן זכאית האישה בגין תקופת הנישואין- שאז חל הסכם הגירושין בין הצדדים, לבין זכויותיה בגין התקופה בה שבו בני הזוג לחיות ביחד. נפסק, כי בתקופה זו רכש הבעל את המגרש במטרה לבנות עליו בית מגורים למשפחה, ומכיוון שהאישה הייתה שותפה לעיצובו ותכנונו, הרי שהוכחה כוונת שיתוף מיוחדת המצדיקה חלוקת הזכויות במגרש שווה בשווה בין השניים. עם זאת נקבע, כי זהו הרכוש היחיד לו זכאית האישה מכח חזרת הצדדים לחיות יחד לאחר הגירושין.

עוד נקבע, כי מזונות משקמים מיועדים למי שבסיום מערכת היחסים נותרה על סף חרפת רעב, אולם במקרה זה, האישה צעירה ובריאה ויכולה לצאת לעבוד, מה גם שיצאה ממערכת היחסים כשבידה רכוש לא מועט, ולפיכך אינה זכאית למזונות.

 

בפסק דין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון, תמלול, פוליגרף ועוד.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

בפסקדין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון,תמלול, פוליגרף ועוד.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת פסקדין - דיני משפחה

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה27/05/111055 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה בת"א חייב בעל לשעבר לשלם לגרושתו פיצוי של 450,000 ש"ח בגין נזקים שנגרמו לה עקב מעשי התעללות שביצע בה במהלך נישואיהם.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה27/05/111004 צפיות
ביום 14.4.11 החליט ביהמ"ש העליון בדעת רוב לאשרהחלטתו לבטל הכרזת קטינה כברת-אימוץ בשל השינוי החיובי שחל באמה לאחר ההכרזה. נימוקי ההחלטה נדחו על מנת לאפשר לאם ובתה לבלות יחד בליל הסדר, וכעת מפרסם בית המשפט את נימוקי ההחלטה.

מאת: פסקדין - דיני משפחהחוק ומשפט - כללי27/05/111104 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה בנצרת חייב הורי נפטר לעבור בדיקת רקמות לשם בירור אבהותו של הנפטר, וזאת למרות התנגדותם, לאחר שקבע כי טיעוני ההורים נגד ביצוע הבדיקה, נוגעים לטובתם שלהם ולא לזו של הקטין.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה20/05/11892 צפיות
בית המשפט העליון קבע, כי אם שחטפה את בתה כשלא החזירה אותה לארה"ב - מקום הולדתה, תישאר יחד עם הקטינה בארץ, וזאת נוכח הסכמת האב בטיוטת הסכם גירושין.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה15/04/111077 צפיות
בהחלטה חריגה, חייב בית המשפט לענייני משפחה בחיפה גבר לשאת במזונות גרושתו בסך של 25,000 ש"ח בחודש, וזאת עד להכרעה בתביעה הרכושית המתנהלת בין הצדדים.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה15/04/111212 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה בירושלים קבע, כי דירה הרשומה על שמו של אחד מבני הזוג מלפני הנישואין, תרשם 80% על שמו ו 20% על שם בת הזוג, וזאת, בין היתר לאור השקעתה בדירה.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה08/04/111067 צפיות
האם חניה וגג הצמודים לדירה מהווים חלק ממנה על פי חוק הירושה? בית המשפט לענייני משפחה במחוז ת"א השיב בחיוב על השאלה וקבע, כי לא ניתן להפריד בין דירה לרכוש המשותף הצמוד לה. לאחר שאשתו נפטרה, ירש בעלה את זכויותיה בדירת המגורים המשותפת שלהם ושני שליש מיתרת עזבונה, ואת השליש הנוסף ירשה אחותה. כעבור מספר שנים נפטר גם הבעל והוריש את רכושו, לרבות זכויותיו בדירה, לנתבע. בתביעה שהגישה האחות לבית המשפט לענייני משפחה, היא טענה כי הגג והחניה הצמודים לדירת המגורים של המנוחים, אינם מהווים חלק מזכויות המנוחה

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211514 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211310 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201623 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182018 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181587 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181713 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171806 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica