חפש מאמרים:
שלום אורח
29.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בית המשפט חייב הורי נפטר לעבור בדיקת רקמות לשם בירור אבהותו של הנפטר

בית המשפט לענייני משפחה בנצרת חייב הורי נפטר לעבור בדיקת רקמות לשם בדיקת אבהותו של הנפטר, וזאת למרות התנגדותם, לאחר שקבע כי טיעוני ההורים נגד ביצוע הבדיקה, נוגעים לטובתם שלהם ולא לזו של הקטין.

אמו של הקטין הינה יהודיה אשר לטענתה ניהלה עם המנוח, בן העדה הדרוזית, חיי זוגיות ושיתוף מלאים במשך כ- 5 שנים לפחות עד למועד פטירתו, וכי הקטין הינו פרי יחסי האישות שהיו ביניהם. המנוח נהרג בגיל 24 בתאונת דרכים קטלנית, וכשבעה חודשים לאחר מכן, נולד הילד.

בתביעה שהגיש הקטין באמצעות אימו, טענה האם כי המנוח היה הגבר היחיד עימו קיימה יחסי אישות, וכי רק ממנו יכלה היא להרות וללדת את התובע. לטענת הקטין, הוא בנו הביולוגי של המנוח, ולכן זכאי להנות מפיצוי בגין אבדן התמיכה העצום שנגרם לו, ורוצה להוכיח על ידי בדיקת רקמות שתבוצע להורי המנוח את אבהותו של המנוח.

הורי המנוח התנגדו לביצוע בדיקת רקמות מטעמים שונים, שבמרכזם טעמים שבמצפון ובאמונה דתית. לטענתם, ביצוע הבדיקה עלול להביא להשלכות "שליליות" הן על הקטין והן עליהם, בגלל שאם יתברר שהתובע הוא בנו של המנוח, הדבר יגרום לנידויים ולנידויו של הקטין על ידי החברה הדרוזית.

השופט סארי ג'יוסי קיבל את התביעה, והורה כאמור להורי המנוח לבצע בדיקת רקמות. נקבע, כי על פי החוק, ניתן כיום להורות על ביצוע בדיקה גנטית לקשרי משפחה גם בלא הסכמת הנבדק בהתקיים תנאי החוק, וכי גם מבחן טובת הקטין תומך בחיוב בבדיקת רקמות, שכן טובתו של כל ילד שידע מיהו אביו הביולוגי.

המקרה הנדון, כך נפסק, אינו נופל לגדרם של אחד מחריגי החוק, ולכן יש לבחון את טענותיהם של הורי המנוח, על מנת לקבוע אם הן מצדיקות הימנעות מביצוע הבדיקה. לעניין טענות ההורים, נקבע, כי ככל שמדובר בטיעון כי הדבר יפגע בהם שכן עלול להביא לנידויים, הרי שמדובר בטעמים זרים לתביעה, ומשכך לא מהווים טענה מספקת נגד לביצוע הבדיקה. לגופו של עניין אף נקבע כי לא הוכחה הטענה כי בעקבות הבדיקה יוטל על הורי המנוח חרם חברתי וכי הם ינודו.

"בכל הכבוד לרגשות הדתיים והמצפוניים של הנתבעים 1 ו- 2, ובכל הכבוד לאותו ציווי על פי הדין הדתי הדרוזי האוסר על הולדת ילד מחוץ למסגרת נישואין ומבן זוג שאינו מאותה עדה, וגם אם נקבל את טענות הנתבעים 1 ו- 2 בדבר אפשרות נידויים, הרי שאין בטיעון זה ובאינטרסים שבא להגן עליהם כדי לדחות מלפניהם את זכות התובע לבירור תביעתו עד תום..." טען השופט.

לעניין טענות הורי המנוח כי הבדיקה תפגע בקטין עצמו, נקבע כי למעשה גם טענות אלו נוגעות לטובתם של הורי המנוח ולא של הקטין, וגם בהנחה שהן נכונות, הרי שבכל מקרה, הדין הדרוזי אינו מכיר ולא יכיר בקטין עקב יהדותה של אימו והיוולדו מחוץ לנישואין.

לפיכך נקבע, כי לא הובא כל נימוק משכנע לפיו לקטין ייגרם נזק אם תבוצע בדיקת הרקמות, ואף להפך - הנזק שייגרם לו אם תידחה עתירתו, עולה עשרות מונים על כל נזק אחר שעלול להיגרם לזולתו. משכך, החליט בית המשפט על עריכת הבדיקה להורי המנוח.

 

בפסק דין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון, תמלול, פוליגרף ועוד.

שיווק באינטרנט

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

בפסקדין תמצאו אינדקס מקצועות כולל שמאי, עורך דין, גרפולוג, חוקר פרטי, נוטריון,תמלול, פוליגרף ועוד.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת פסקדין - דיני משפחה

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה27/05/111049 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה בת"א חייב בעל לשעבר לשלם לגרושתו פיצוי של 450,000 ש"ח בגין נזקים שנגרמו לה עקב מעשי התעללות שביצע בה במהלך נישואיהם.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה27/05/11998 צפיות
ביום 14.4.11 החליט ביהמ"ש העליון בדעת רוב לאשרהחלטתו לבטל הכרזת קטינה כברת-אימוץ בשל השינוי החיובי שחל באמה לאחר ההכרזה. נימוקי ההחלטה נדחו על מנת לאפשר לאם ובתה לבלות יחד בליל הסדר, וכעת מפרסם בית המשפט את נימוקי ההחלטה.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה20/05/11886 צפיות
בית המשפט העליון קבע, כי אם שחטפה את בתה כשלא החזירה אותה לארה"ב - מקום הולדתה, תישאר יחד עם הקטינה בארץ, וזאת נוכח הסכמת האב בטיוטת הסכם גירושין.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה15/04/111072 צפיות
בהחלטה חריגה, חייב בית המשפט לענייני משפחה בחיפה גבר לשאת במזונות גרושתו בסך של 25,000 ש"ח בחודש, וזאת עד להכרעה בתביעה הרכושית המתנהלת בין הצדדים.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה15/04/111207 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה בירושלים קבע, כי דירה הרשומה על שמו של אחד מבני הזוג מלפני הנישואין, תרשם 80% על שמו ו 20% על שם בת הזוג, וזאת, בין היתר לאור השקעתה בדירה.

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה08/04/111060 צפיות
האם חניה וגג הצמודים לדירה מהווים חלק ממנה על פי חוק הירושה? בית המשפט לענייני משפחה במחוז ת"א השיב בחיוב על השאלה וקבע, כי לא ניתן להפריד בין דירה לרכוש המשותף הצמוד לה. לאחר שאשתו נפטרה, ירש בעלה את זכויותיה בדירת המגורים המשותפת שלהם ושני שליש מיתרת עזבונה, ואת השליש הנוסף ירשה אחותה. כעבור מספר שנים נפטר גם הבעל והוריש את רכושו, לרבות זכויותיו בדירה, לנתבע. בתביעה שהגישה האחות לבית המשפט לענייני משפחה, היא טענה כי הגג והחניה הצמודים לדירת המגורים של המנוחים, אינם מהווים חלק מזכויות המנוחה

מאת: פסקדין - דיני משפחהדיני משפחה08/04/111079 צפיות
בית המשפט לענייני משפחה במחוז ת"א קבע, כי אישה ששבה לחיות עם הגרוש שלה למשך שנה וחצי לאחר גירושיהם, זכאית למחצית המגרש שרכש הגרוש בעת שחיו יחד שנית, אך דחה תביעתה למזונות משקמים.

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/231613 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212071 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/211926 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211579 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211256 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201803 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201535 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica