חפש מאמרים:
שלום אורח
24.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יקב כהנוב - משפחה, מסורת וחקלאות : מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול09/04/20111742 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יקב כהנוב - משפחה, מסורת וחקלאות  

מאת שף אלון גונן

משפחת כהנוב היא דור שלישי למשפחת כורמים, ויקב כהנוב הוא יקב בוטיק שממוקם בלב כרמי המשפחה בגדרה.

הכרמים של כהנוב הם מהטובים ומהמשובחים בארץ. הן בזכות הקרקע שלהם והן בזכות הידע, הניסיון והאהבה של אבי כהנוב, כורם היקב.

ככורם משווק אבי מדי שנה כ-500 טון ענבי יין ליקבים בארץ. ובשנים האחרונות החל לייצר כ- 10000 בקבוקים בשנה, הנמכרים רובם ביקב ובמסעדות מובחרות.

מעבר לאיכות היין של משפחת כהנוב, התפיסה שמלווה אותם היא שיין צריך למכור במחיר נורמלי.

יינות היקב מופקים מענבי קברנה סוביניון, מרלו ופטיט ורדו והשנה אף התחילו לייצר יין בסגנון פורט.

היינות שטעמתי הם משנת 2007 מסדרת הפרימיום של היקב, ויינות 2008 מסדרת בילויים.

רשמי טעימה:

קברנה סוביניון 2007 סדרת פרימיום

צבע בורדו כמעט אטום, היין סמיך מאוד, ובערבול הכוס היין מפיץ ארומות חזקות של אספרסו מרוכז ופירות אדומים בשלים. בטעימה היין עוטף את הפה בפרי בשל וחמיצות נעימה, זה אחד היינות שאפשר לחוש בו את הפרי אחד לאחד. פטל שחור, קסיס, תות בשל, מעט טבק ומעט וניל.

היין לעיס מאוד, כל הזמן עובד בכוס ושולח עוד ועוד טעמי פרי וארומות המתחזקות עם כל ערבול ולגימה.

היין מרגש מאוד ובעל יכולת התיישנות.

קברנה סוביניון 2008 מסדרת בילויים (הסדרה הצעירה והבועטת של היקב)

היין בעל צבע ארגמן, ניחוחות צעירים של פירות אדומים.בטעימה היין בעל טעמי פירות צעירים ובוסריים. חלל הפה מתמלא בחמיצות מעודנת ועפיצות נעימה,

זה יין שמח; יין שבכל לגימה יש צורך בלגימה נוספת על מנת להבין את מה שמתחולל בו והוא מפתיע. זה לא יין שרוצה שינתחו או ידברו עליו יותר מדי.

היין שתי, טעים ומהנה מאוד.

מרלו 2007 סדרת פרימיום

ענבי המרלו של גדרה שונים מענבי המרלו הצפוניים. המרלו הגדרתי הוא בעל עומק, ובבסיסו הוא מלא יותר וכבד יותר מאחיו הצפוני.

מרלו 2007 הוא יין עשיר בטעמים, פירותי מאוד ובשל מאוד. ארומות חזקות של שזיפים שחורים וריבות. טעמי הפרי חזקים מאוד. היין צלול ונקי למראה, ובערבול הכוס יש שומניות נפלאה. בבליעה היין מאוד חמאתי.

זה יין שצריך לידו אוכל כבד.

מרלו 2008 סדרת בילויים

המרלו בעל צבע שחור כמעט אטום. ארומות של פירות בשלים מדי לטעמי. ביין חסרה לי חמיצות אשר תאזן את מתיקותו הרבה. העץ במרלו הבילויים מורגש יתר על המידה, והיין בשלב זה ממאן להתמזג איתו. היין בטעימה קשה, ויותר מזכיר קברנה סוביניון חזק ובוגר.

לחובבי היינות הקשים והמורכבים זה יכול להיות יין מאוד מעניין ולא שיגרתי.

פטיט וורדו 2007 סדרת פרימיום

יין זני ולא שגרתי שמייצר היקב. זהו זן בעל צבע סגול כמעט אטום ובעל ברק נפלא.

אין הרבה חובבי יין זני מסוג הפטיט וורדו, מאחר ומעט מאוד יקבים עושים ממנו יין זני. הוא בדרך כלל מוצא את עצמו בבלנדים שחסרים להם צבע וחמיצות.

כשיקב מחליט לבקבק יין זני מפטיט וורדו, הסיכון כפול:

א. זה ענב שקשה לעבוד איתו ולצפות אותו.

ב. כפי שכתבתי כבר, אין הרבה אנשים שמכירים את טעמו של הזן הזה.

אבי כהנוב היינן זיהה בסחיטת הענבים שהיו מיועדים לבלנד, את הפוטנציאל הגלום בהם, והחליט לבקבק את הפטיט וורדו כיין זני. ההחלטה מבחינת הלקוח היא מדהימה.

בטעימה היין עשיר מאוד ומורכב מטעמים של פרי בשל לצד טעמי פרי צעירים. יש דואליות של טעמים המתמזגים בצורה טובה. העץ מינורי ונותן לפרי לדבר. סוף סוף זה יין שאפשר לטעום בו ענבים. על פניו לא נראה כי היין עבר התערבות מיותרת של יינן. ביין הזה עושה רושם שהחקלאי נתן לפרי הטוב לדבר ולמצות את יכולתו עד תום.

ללא ספק, חובבי יינות טובים ימצאו בפטיט וורדו חוויות מדהימות.

יין בסגנון פורט

יין בעל ארומות טובות, טעמי פרי בשל, אחוזי אלכוהול שלא משתלטים על הפרי, וחבית שמעניקה גוף טוב ליין.

קוביית קרח בכוס, והיין מהנה במיוחד.

מחירי יינות יקב כהנוב:

סדרת פרימיום 70-90 ש"ח

סדרת בילויים 55-75 ש"ח

סגנון פורט 135 ש"ח

יקב כהנוב

מרים ואבי כהנוב

רח' פיינברג 4 גדרה

טל. 052-3936999

היקב פתוח כל שישי לטעימות יין חינם (לבוא רעבים וצמאים)

www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121325 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121453 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121276 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121329 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121490 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121408 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121466 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172759 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142550 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142916 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144443 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411829 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148163 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148482 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica