חפש מאמרים:
שלום אורח
24.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יקב אליגוטה: טעימת 4 יינות חדשים של צביקה פנטי : מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול19/04/20111500 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
יקב אליגוטה: טעימת 4 יינות חדשים של צביקה פנטי
מאת שף אלון גונן

יקב אליגוטה הוא יקב משפחתי הממוקם במושב גן יאשיה בעמק חפר. הגינה המטופחת מזמינה לחוויה של טעימת יין ושמני זית שצביקה פנטי מייצר בדרך כלל בסדרות קטנות של עד 1000בקבוקים לסדרה.
הענבים מגיעים מארבעה אזורי הארץ: רמת הגולן, הגליל העליון, רמת הנגב ועמק האלה. צביקה היינן מעדיף לטפל בכל אזור בנפרד בכל שלב של הכנת היין, ובזמן הנכון הוא מרכיב את הבלנד הרצוי.
טעמתי את ארבעת היינות החדשים של יקב אליגוטה:


קברנה סוביניון רזרב 2007
לענבי הקברנה סוביניון הוספו 15 אחוזי מרלו. היין יושן בחביות עץ אמריקאיות וצרפתיות במשך כשנתיים.
ליין ארומות טובות של פרי מורכב שמתפתח בכוס כל הזמן, יש ציפייה גם לטעם קברנה בשל ומורכב, וכאן יש לדעתי קצת בעייתיות. היין מעט מימי וחסרה בו עוצמה שמתבקשת. היין בעל חמיצות גבוהה מדי, ויש הרגשה כי זה מה שמשתלט בפה.
יש חוסר פרי בקברנה של אליגוטה.


מרלו רזרב 2007
100 אחוז ענבי מרלו מארבע חלקות שונות מרחבי הארץ. 14 אחוזי אלכוהול, גם כאן יש שילוב של חביות אמריקאיות וצרפתיות. המרלו מהחלקות השונות הוכן בנפרד, ובבלנד התקבל שילוב מנצח.
ארומות בשלות של פרי טוב, שיזף בשל ופרי מורכב. מעט טעמי וניל הופכים את המרלו של אליגוטה למאוד מעניין. היין מאוד מורכב, חמאתי ובעל עפיצות טובה.
אחד המרלו-ים הטובים ששתיתי.


קברנה פרנק 2007
יין זני שאין הרבה יקבים שמבקבקים אותו כמו שהוא. בדרך כלל מוסיפים קברנה פרנק על מנת לייצר בלנד בורדו קלאסי.
כדי להתעסק עם הזן הזה בידיעה שאתה מכין ממנו יין זני, צריך הרבה אומץ, ענבים שנבצרים בדיוק בזמן הנכון, ולדאוג שמגדל הענבים ידאג לדילול מסיבי של הכרם. ומה לעשות, יש כאן ניגוד אינטרסים מובהק.
ארומות הקברנה פרנק היו קצת בעייתיות, והתגלו בהן ניחוחות של פרי מעט מעופש. הטעם, מאידך, פיצה על הריח, והתגלו טעמי פרי טוב ועגול, וחמיצות סבירה.
היין מאוד שתי וחמאתי.


סנג'ובזה 2003
זן ענבים שקשה מאוד לעבוד איתו בארץ בכמויות גדולות. הקיאנטי המפורסם מוכר לכולנו כיין איטלקי מספר אחד, והאמת היא שאני לא חובב את הסדרות הנמוכות שלו. הוא תמיד מימי, חסר נוכחות, והחומציות שבו משתלטת ולא נותנת לשום טעם אחר לפרוץ.
ההפתעה של הסנג'ובזה של יקב אליגוטה לא הייתה בגלל היין עצמו, אלה בגלל שלא הוסיפו ליין הזה ביסולפיטים על מנת לשמור על רעננותו ולתת לו עוד שנים.
הביסולפיט משמש בתעשיית היין כחומר משמר. יין מ- 2003 ללא ביסולפיט זה כבר משהו אחר ומיוחד. לדברי צביקה פנטי היינן, אין צורך בביסולפיט כשעובדים עם ענבי הסנג'ובזה, מאחר והחמיצות שבהם מאוד גבוהה ואין צורך להוסיף חומר משמר כלשהו.
בטעימה: היין נוטה לצבע חום ואינו צלול. ריחות טובים של דובדבנים צעירים, תבלינים, פלפל ירוק, ומעט אספרסו; אולם הם לא מחזיקים מעמד לזמן ארוך והריחות מתפוגגים מהר מאוד. טעמי פרי שחור חמצמצים ממלאים את הפה. 
היין בעל גוף בינוני עם סיומת חמצמצה.


 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121325 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121453 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121276 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121329 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121490 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121408 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121466 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172759 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142550 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142916 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144443 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411827 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148163 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148482 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica