חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מרגלית-יינות בציר 2009 : ביקורת יין מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול20/06/20111674 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מרגלית-יינות בציר 2009
טעימה שנערכה במסעדת הקומה ה 11 מלון קראון פלזה סיטי סנטר עזריאלי.
השתתפו: שף אייל רוזנברג, שף אלון גונן, כהן אורי מנהל טרקלין העסקין, דר' עודדה בנין גורן (חיך נשי)
לצורך ריענון תפריט ה VIP של המלון אנו עורכים מידי פעם טעימות של יקבים שלא מופיעים בתפריט, על מנת לשקול הכנסתם.

יקב מרגלית:
מאת שף אלון גונן
יינות יקב מרגלית אינם מושקים באופן מלאכותי והגפנים מסתפקים בגשם החורפי שהם מקבלים, למעשה הגפן שמחפשת את המים דואגת להצמיח שורשים עמוקים ולינוק כל טיפת מים ומינרל בעומק האדמה. אם זה טוב ליהודים השיטה הזו אני לא יודע. זה בטח לא בא ממקום של קמצנות בלשלם על מי מקורות אז אני מניח שזה בא מתפיסה שכשהגפן בסטרס היא דואגת לעצמה לבד וסטרס כנראה מוציא ממנה את המיטב. אין גם צורך בדישון רב ואין גם צורך בהדברה מסיבית בכרמים בגלל זה, לדברי היקב. הענבים נבצרים החל מחודש אוגוסט ועד אוקטובר במיכלים קטנים שעל פי המסורת של היקב הוא מגייס את קהל לקוחותיו הנאמנים על מנת לבצור את הכרמים.

בטעימה:
קברנה סובניון 2009 כרם קדיתא.
צבע היין שחור ואטום, בוהק ומעט שומני בכוס. ריחות פירות בשלים ממלאים את הפה. קברנה עוצמתי שרוכך עם מעט מרלו. יין שיתאים למנות הראשונות של המסעדה כדוגמת כבד האווז או הסלט של שקדי העגל ברוטב פירות היער. (אהבנו את היין)
מחיר לבקבוק 190 ₪

 

קברנה-סוביניון 2009 Special Reserve
יין שחור סגול מרוכז מאוד, לקברנה סובניון הוספו 17 אחוזי פטיט סירה שמעניקים ליין את הצבע והייחוד שלו. היין היה בדקנטר כחצי שעה ולא נפתח, לאחר עוד רבע שעה בכוס התחילו לצוץ מינורית ריחות של פירות אדומים, קצת אספרסו, קצת פלפל שחור הכלב קצת. היין הוחזר לדקנטר לעוד שעה ונמזג שוב לכוסות והפעם הריחות כבר תקפו אותנו והיו בשלים וארומטיים מאוד. אולם היין היה עדיין עצור בטעמיו ונראה כי טעמים בוסריים משתלטים עליו. עפיצות גבוהה והיין החליק עם צריבה בגרון. היין אמור להשתמר שנים רבות על פי היקב. לא נראה לי שלקוח שישב במסעדה ימתין כשעה וחצי ללגום מהיין הנוכחי. היין לא מוכן לשתייה מבחינתנו ולא התחברנו אליו גם עם טעימת אוסובוקו טלה שניסינו איתו.

 

קברנה-פרנק 2009 כרם בנימינה:
קברנה פרנק עם תוספת של 5% קברנה סובניון.
צבע ארגמני צלול, ריחות של פרי צעיר עם מעט צימוקים ושוקולד. בטעימה היין ממלא את הפה באפיצות ויובש שדי בולם את הטעמים המצופים מקברנה פרנק כדוגמת טעמים ירקרקים. קברנה פרנק שונה ומעט מוזר, הידיעה כי אנו לוגמים קברנה פרנק זני ולא מקבלים את הטעמים האופייניים לא עשתה לנו את זה בלשון המעטה. והשאלה היא למה ליצור יין זני ולא למצות ממנו את סגולותיו המיוחדות הרי לשם כך הוא זני. יכול להיות שלקוחות שטעמו כבר אין ספור קברנה פרנק יתלהבו מהעניין שיש כאן קברנה פרנק ללא קברנה פרנק. סוג של מולקולריות אולי. אין לנו מנה כזו במסעדה  סליחה. גם לא תהיה.

מחירי היינות ביקב נעים בין 165 ₪ ל 230 ₪


(השאלה ששאלה אותי עודדה אחרי הטעימה העלתה חיוך של מבוכה על פני "אם לא משקים ולא מרססים ולא מדשנים ואת הבציר עושים מתנדבים למה היינות כל כך יקרים?")
לא יודע עודדה יקירתי, לא יודע.

 

www.adomolavan.co.il


 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121325 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121453 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121276 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121330 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121491 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121409 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121466 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172759 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142550 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142917 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144444 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411830 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148163 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148483 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica