חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

"חגיגת יין ישראלית"

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול02/08/20111419 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

"חגיגת יין ישראלית"
יינות ישראל, גבינות וג'אז בגן הפסלים של מוזיאון ישראל בירושלים
בתאריכים 15-18 באוגוסט 2011, בין השעות 19:00-23:30
מאת אלון גונן

 

אני עולה לירושלים פעם בשנה מעבר לזה, לא סובל את העיר הזו. לא סובל את האווירה הקריפית שיש בה לא סובל את התחבורה ואת הפקקים ואת ההפגנות. לא סובל אפילו את מזג האוויר (חסרה לי הלחות, מה לעשות אני תל אביבי) הדבר הכי טוב מבחינתי בירושלים זה ה 45 דקות בירידה שבה אני מגיע חזרה הביתה. אבל פעם בשנה אני עולה לירושלים. אירוע היין ה 8 במספר שמאגד בתוכו את מיטב יקבי ישראל בו נחשפים יינות לציבור הרחב והחיבור הזה בין יין ישראלי בגובה העיניים לצרכן הממוצע שמקבל אין ספור טעימות מאין ספור מקומות בארץ ישראל.
אני אישית מאוד ממוקד בטעימות האלה ומחליט מראש מה אני רוצה לטעום כי יש עשרות יינות ואחרי הטעימה החמישית הראש כבר מסתובב ובעצם מאבדים את עניין הטעימה החוויתית וכל שנשאר זה סתם לעבור מיין ליין ואם אתם מגיעים לשם כי זה הבר הכי זול בעיר בשלושת הימים הללו אז אכן תמצאו את עצמכם שותים כמויות עצומות של יין ודופקים את הראש. יותר מתאים לסטודנטים הרבים שמציפים את המקום. לחובבי היין היותר מקצועיים אני מציע להתמקד בטעימה אחת מכל יקב על מנת להכיר ולהתחבר לסיפור שמאחורי היין.
הפעם החלטתי להמליץ על יין אחד מתוך רשימת היקבים שהועברה אלי ואני מקווה שאותם יקבים אכן יביאו את היינות הללו לטעימה ולא יבחרו רק ביינות הזולים של היקב. המלצה קטנה, בדרך כלל מחביאים אנשי היקב את בקבוקי הפרימיום שלהם מתחת לדלפק ומטעימים את האנשים "החשובים". אני מציע לא להתבייש ולשאול האם יש את היין הספציפי שרציתם או האם יש את היין שקיבל ציון כזה וכזה. אם היקב לא יספק לכם את היין וימציא תשובה מצוצה וירצה למזוג לכם יין זול, פשוט תעברו הלאה. יקב שלא מכבד את האירוע הזה ביינות הפרימיום שלו לא ראוי שתטעמו את יינות הקראף שלו בלבד.
השיטה של היקבים להביא יין זול מובנת כמובן, אבל לנו כטועמי יין אסור לנו להסכים ולתת יד לכך.
לא תביאו יינות טובים, לא נשתה את היינות שלכם ולא נבוא בשנה הבאה.

ניב גלבוע מבקר האוכל של ערוץ עשר מצטרף אלי לטעימות על פי רשימתי זו מעניין מה כתבתו תעלה.

בין היקבים המשתתפים:
יקב תבור, יקב פלטר, יקב ברבדו, יקב ויתקין, יקב צ'ילאג, יקב עמק האלה, יקב יתיר, יקב טפרברג, יקב טוליפ, יקב עגור, יקב יפו, יקב בנימינה, יקבי חברון, יקב רקאנטי, יקבי כרמל, יקב דלתון, יקב צובה, יקב ציון, ליקרים לביא, יקב תישבי, יקבי רמת הגולן, יקב קדש ברנע, יקב טורא, יקב גוש עציון, יקב מוני,  הר אודם, יקב קטלב, יקב בזלת הגולן, יקב שילה, יקב דומיין ונטורה, יקב מישר, יקב טניא.

יקב תבור: סדרת אדמה- קברנה סוביניון בזלת 2008. (היין המנצח של יקב תבור בו היקב קפץ כיתה לאחר שחרור היין הזה לשוק היין מוגש בטרקלין העסקים ובמחלקת העסקים במטוסים של אל על, יין ששווה טעימה אם יחליט היקב להטעים את פשוטי העם)

יקב פלטר:  T-Selection , קברנה סוביניון, 2008: היין שקיבל מהמבקר דניאל רוגוב ציון 94
ואם לא יהיה בנמצא היין הזה אז לבקש לטעום את : פלטר שרדונה 2010 (UNWOODED ) שקיבל מרוגוב ציון 92. ואם היין הזה לא יהיה בנמצא אז סביר להניח שרוגוב קנה את כל המלאי.

יקב ברבדו: BRAVDO Coupage : הבלנד הראשון של היקב. חוויה מעניינת ומרתקת.
יקב ויתקין: ויתקין פינו נואר 2009, כי זה הפינו הטוב ביותר שמייצרים בארץ.
יקב צ'ילאג: סירה 2007, יש פה סירה שמוציא טעמים של ענבים. מה לעשות. נראה שאורנה הצליחה להפשיט את כל בגדיה כשהיא עשתה את הסירה הזה וגרמה לענבי הסירה המשובחים שלה להיות במערומיהם ולא לקבל שום תחפושת של פרי כזה או אחר. נטו ענבים. יופי של יין.
יקב עמק האלה: סובניון בלאן 2010. יין שאוהב אוכל,עשבוני וחומצית מאוזנת סובניון שונה בנוף הישראלי.
יקב יתיר: סובניון בלאן 2010, פרי הדר מדהים שולט בכל לגימה, לימון בוסרי ואשכולית, מעט אננס באפטר טייסט. חומציות מאוזנת ומרירות נעימה. יין קריספי. לפתוח איתו את הערב.
יקב טפרברג: מלבק טרה 2008, כי זה זן יחודי ששני הייננים המשובחים של היקב שיקי ואוליביה מחייכים אחד לשני כשהם לוגמים אותו.
יקב טוליפ: קברנה סובניון רזרב 2008 : תוספת של 10 אחוז קברנה פרנק העניקה ליין אלגנטיות. פרי בשל ועוצמתי והמון תבלינים מרגשים. יין שחובה לטעום אותו.
וויט טוליפ 2010: כי זה יין "לברוז" (משחק מילים שלי של יין לבן ורוזה) לנסות חייבים.

יקב עגור: בלנקה 2010. כי הלבן הזה עושה לי טוב. הוא ממכר, הוא שונה, הוא מצמרר. אל תסתפקו בטעימה בלבד.
יקב יפו: קריניאן 2009 , שנה בחבית, 14 אחוזי אלכוהול, צבע ארגמני עמוק . קרינאן שונה ומיוחד
יקב בנימינה: שרדונה רזרב 2010. יין אלגנטי ועשיר. טעמי פרי הדר עם וניל עדין, רמת חומציות מאוד גבוהה המתאזנת נפלא עם מתיקות הפרי הבשל.
יקב חברון: לא מכיר את יינות היקב
יקב רקאנטי: ספיישל רזרב 2008. זוהי סדרת הפרימיום של היקב, המייצגת את היין הטוב ביותר
שמייצר היקב בכל שנת בציר.

יקבי כרמל: מדיטרניאן 2008, בציר שני ליין הדגל של כרמל. ההשוואה נחוצה עם אחיו הבוגר 
מ 2007 . ה 2008 רך, מלטף ונגיש. יופי של יין.

יקב דלתון: זינפנדל, המון עשבי תיבול, פירות שחורים מרתקים, יין כבד וקטיפתי.
יקב צובה: שיראז 2008
שיראז קליל, נעים, ריחות טובים של פרי, צבע סגול בוהק, טעמי ענבי השיראז ממלאים את הפה. היין חמאתי ובעל אפטר טייסט קלוי מעט שמעלה חיוך. יופי של יין לחובבי השיראז המהנה והלא מתחכם.

יקב ציון:  שנין בלאן פומה 2009 סדרת ארז VINEYARD SELECTION , פירותי, קריספי, עץ מינורי שהופך את היין לחוויה.
יקב תישבי: ברברה זינפנדל 2006 מכרם בכפר יובל
יין מחוזק עם הקוניאק של תשבי. יין מתוק ועוצמתי, חמאתי ומרענן, בעל מתיקות מאוזנת.
יין קינוח קיצי מאוד. חובה, אבל חובה לטעום.

יקב קדש ברנע: קדש ברנע אלון רזרב :בלנד מעניין מענבי הקברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו ושיראז.
יקב טורא: קברנה סובניון 2005. זכה בטרה וינו במדליית זהב. ישפוט הציבור אם הזהב עדיין שווה את ערכו גם כיום.
יקב גוש עציון: נחל הפירים 2005. זכה בטרה וינו במדליית זהב. ישפוט הציבור אם הזהב עדיין שווה את ערכו גם כיום.
יקב מוני: קְלָרֶט 2009 , בלנד בורדו קלאסי.  

יקב הר אודם: קברנה סובניון 2007 (סדרת הר אודם):
יין בעל ניחוחות של פרי בשל, צבע אדום כמעט אטום, היין לעיס מאוד וחמאתי מאוד, עפיצות נעימה ממלאה את חלל הפה, היין עוצמתי החבית תרמה ליין מעט טעמי טוסט קלוי וטעמי קקאו קלילים.

יקב קטלב: שרדונה 2007, 13 חודשי חבית, שנתיים וחצי נוספים בבקבוק. סוג של קלאסיקה צרפתית, חובה לטעום. וששאר עושי השרדונה הפירותי ובעלי ניחוחות מטהרי האוויר יתפוצצו.
יקב בזלת הגולן: קברנה סוביניון 2008 רזרב, על פי דברי היקב היין יכול להתיישן 10 שנים לפחות
קברנה סוביניון 2004 רזרב, על פי דברי היקב היין יכול להתיישן 10 שנים לפחות.
אני מקווה שהיקב יביא את 2 היינות הללו לטעימה השוואתית או שמה הנייר סופג הכל.                  

יקב שילה: בשקט בשקט מתברר לנו הטועמים כי יקב שילה עם היינן הצנוע  עמיחי לוריא מרגש אותנו עם היינות שהוא  משיק. יינות עשירים בטעמים נפלאים, מאוזנים בחומציות נעימה ויציבות עוטפת אותם.
יקב דומיין ונטורה: מעניין יהיה לטעום את השרדונה 2010 אחרי שהשרדונה 2009 היה קטסטרופלי.
יקב תניא: קברנה פרנק סדרת הלל.
יקב מישר: היקב הוא יקב משפחתי, ללא חנות, ללא מרכז מבקרים, אפילו ללא פועלים. את היין 
מכינים שם באופן הפשוט ביותר בהתערבות מיזערית, רק מה שהפרי נותן.
והאמת יוצא להם יין טוב. להגיע לדוכן, לטעום ולחבק את המשפחה האמיצה הזו.

יקב רמת הגולן: ירדן מוסקט קינוח. לסיים שם את הארוע.

www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121322 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121452 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121276 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121329 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121488 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121408 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121466 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172755 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142546 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142912 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144440 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411800 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148160 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148477 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica