חפש מאמרים:
שלום אורח
18.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יקבי רמת הגולן: בציר 2008 קברנה סובניון ומרלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול02/08/20111223 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יקבי רמת הגולן
לאחר בציר משובח במיוחד של שנת 2007 משיקים את בציר 2008
הראשונים בסדרת היינות האיכותית לשנת בציר זו:
ירדן קברנה סוביניון 2008
ירדן מרלו 2008
מאת אלון גונן

כשאנו מקבלים יין לטעימה על מנת לחוות דעתנו, אנשי היקב מצרפים קומוניקט שבו הם מסבירים על היין. אחוזי אלכוהול, כמות סוכר, כמות חומצה ואפילו מצרפים המלצות למנות אוכל שכדאי להגיש עם היין. במקרה של הקברנה סובניון, המנות שהיקב ממליץ עליהם הן: "נתחי בשר איכותיים מלאי טעם כגון פריים ריב מבשר בקר משובח, תבשיל קסולה עשיר, או נתח קצבים בגריל".
עוד ממליצים אנשי היקב על תקופת ההתיישנות של היין ובמקרה הזה: "ניתן ליהנות מהיין בעודו צעיר יחסית,  אך הוא ימשיך להתפתח ויהיה אף מהנה יותר לשתייה לאחר מספר שנים של התיישנות. היין ישמור על איכותו הגבוהה במשך עשור ויותר ממועד הבציר".
לאחר שראיתי מספר ביקורות לאחרונה על היינות הללו ולאחר שהבנתי שמי שכותב עושה פשוט Copy Paste על הברושור של היקב ומדביק את ההמלצה המגוחכת. קצת בא לי לעשות סדר בבלאגן המצחיק הזה של התאמת יין לאוכל ואני אעשה זאת במספר שורות מצומצם על מנת לא להכביד ולקשקש יותר מידי. המומחים שם עושים זאת היטב.

ביין יש תיבול, כולם מדברים על פלפל ירוק, פלפל שחור, עשבי תיבול פרובנסיאלים, טימין, רוזמרין, מרווה, מנטה, שומר ועוד ועוד ועוד.
אין צורך להמליץ על מנה כזו או אחרת יש צורך להסביר מה הם התבלינים הדומיננטים ביין על מנת שאותו תבשיל או סטייק או סלט או גבינות יתחברו באופן מושלם לתבלינים שבוקעים מהיין. אי אפשר להגיד נתח קצבים בגריל וזהו. לשים עליו פלפל שחור? כן או לא ומה עם מלח? להשרות אותו ביין ורוזמרין, למרוח את הגריל בבצל? מה הקשקוש הזה בהמלצה של מנה כמו נתח קצבים בגריל. הרי להשיג נתח קצבים טוב כמעט ובלתי אפשרי. לעשות אותו על הגריל בלי הכנה מראש תקבלו צמיג. הלאה, פריים ריב מבשר בקר משובח. וואלה נפלא, סטייק עם עצם במשקל של לפחות 500 גרם צריכים, עסיסי ומשויש. גריל פחמים שיעביר טעמי עשן ופיח? ומה עם התיבול ?
ואותו תבשיל קסולה עשיר: עשיר במה? ירקות שורש, סוגי בשר שונים, ואם הוא מבושל ביין האם להשתמש באותו יין או שמה ביין לבישול, והאם נכון להגיש את התבשיל בערב קייצי בטמפרטורה של תבשיל מהביל? מה זה יעשה ליין?
טוב הבטחתי כמה שורות ואני נסחף. אז ראשית אם אתם ממליצים על אוכל ליין מסוים ראוי שתכינו ותטעמו אותו יחד עם היין ולא להמציא מנות שעושות חשק ונראות טוב על הנייר. "נתח קצבים בגריל" וואו, כבר הריר נוזל. בפועל ממש לא מתאים, ממש קשה להשיג, ממש יוצא צמיגי ולא מעניין.
ואלה שאמונים על פרסום ההמלצה של היקב דרך הברושור ראוי לחשוב קצת וכמו שטועמים יין וכותבים עליו ביקורת אולי כדאי לעשות טסט עם המלצת היקב בעניין האוכל. אולי.

היין: ירדן ק.ס. 2008
14.5 אחוזי אלכוהול, 18 חודשי חבית חלקם חדשות.
צבע ארגמן בוהק, ניחוחות בשלים של שיזף ופירות אדומים. טבק וטחב מעקצצים במרכז הלשון. אפטר טייסט קלאסי של פירות טובים. היין חמאתי מאוד. חומציות טובה שמעידה על יכולת התיישנות טובה. היין צעיר מידי ראוי לו שיישמר במקרר לעוד כמה שנים ואז שיאמר את דברו.
יין טוב שבשלב זה של חייו לא מרגש במיוחד אך מבטיח להשתבח עם הזמן.
מחיר 127 ₪

ירדן מרלו 2008
15 אחוזי אלכוהול, 14 חודשי חבית חלקם חדשות.
צבע אדום עמוק וצלול. ניחוחות של שיזף צעיר ודובדבן מעט קקאו איכותי מתלווה גם הוא לריח הנפלא של היין הזה. בטעימת המרלו מתגלים טעמי אשכולית בשלה מעט ליים ואף תפוז סיני. החמיצות מאוזנת עם טעמים בשלים של פירות אדומים. אפטר טייס מעט תוקפני המשאיר את הפה עפיץ לאורך זמן. יש התפתחות של ריחות וטעמי עשבי תיבול במהלך השתייה ויש רושם שהיין עדיין לא מסוגל להתמודד עם כל היכולות שגלומות בו, גם כאן זה יין שאפשר לשתות עכשיו אולם בטעימה הזו צריך לקחת בחשבון שהוא לא במיטבו וגם פה צריך לתת לו כמה שנים על מנת שיוכיח כי בית הייצור של רמת הגולן ידועים ביינות המתיישנים שלהם.
מחיר: 109 ₪


www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121322 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121451 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121276 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121329 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121488 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121407 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121465 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172755 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142546 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142911 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144440 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411793 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148160 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148477 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica