חפש מאמרים:
שלום אורח
29.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הזדמנויות השקעה באגח ממשלתיות בעולם

מאת: יניב ארביבשוק ההון09/08/2011846 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

המשבר האחרון אשר החל כמשבר סאב פריים בקיץ 2007 על רקע שוק הנדל"ן האמריקאי, הפך בספטמבר 2008 למשבר נזילות עם קריסת בית ההשקעות "ליהמן ברדרס" וכיום ידוע בשמו משבר החוב והפלא ופלא הוא כבר Someone else problem... אז כן, המשבר הפך להיות הצרה הכי גדולה של אירופה.

אז מה קורה במשבר?

בזמני משבר כמו בזמני משבר, משקיעים מחפשים נכס בטוח על מנת לשמור על ערך הכסף. לכן עם תחילת המשבר עלו מחירי איגרות החוב של איגרות חוב ממשלתיות בארץ ובעולם, עד לכדי רווח של כ- 17 אחוז על איגרות ממשלתיות בארץ ואף יותר מזה בעולם.

אז היכן ההזדמנות?

כחלק מתוכניות ההצלה השונות ברחבי העולם ובעיקר באירופה, ממשלות נחלצו לעזרת בנקים ותאגידים גדולים, זאת על מנת למנוע פשיטת רגל. במקביל חלה ירידה בהכנסות הממשלות ממיסים ולפיכך נוצר גירעון גדול אשר הצריך גיוס כסף ע"י איגרות חוב, מה שהוביל לא מעט משקיעים לאבד אמון בחלק מהממשלות והיכולת שלהם להחזיר את החוב, מה שגרם לירידת מחיר איגרת החוב והקפיץ את התשואה השנתית על האג"ח (הקשר בין מחיר האיגרת לתשואה הינו הפוך).

שימו לב! איגרת חוב של ממשלת יוון לשנתיים, אשר נסחרה בתשואה של כ-7% לפני שנה נסחרת היום בתשואה שנתית של 23%! האם זו כבר תשואה ששווה את הסיכון? בהחלט שווה את הבדיקה...

 

האיגרת ל 10 שנים של יוון נסחרת כעת בתשואה שנתית של 14.5%, כלומר, בהנחה שיוון תחזיר את הכסף למשקיעים, ייהנו המשקיעים מתשואה של 14.5% בכל שנה למשך 10 שנים. אך האם יש צורך להמתין 10 שנים?? כנראה שלא! באם משקיע מאמין שהתשואה של האיגרת חוב של יוון הינה מוגזמת וסביר להניח שתרד לרמת תשואה של 10%(נזכיר, לפני שנה איגרת זו נסחרה בתשואה של 6% בשנה), אזי בירידה של 4% בתשואה השנתית מדובר ברווח מיידי של כ- 28%.

כמו במקרה של יוון ניתן למצוא תשואות יפות גם באירלנד, פורטוגל, ברזיל (על רקע אחר) ועוד. יש לבחון איגרות אלו לטווחים שונים ולשלב ממספר מדינות במספר אפיקי הצמדה שונים, כך יוכל המשקיע לפזר סיכון וליהנות מתשואות היסטוריות שספק אם נראה כמותן שנם רבות.

מעוניין בשיעור מבוא לקורס אגרות חוב בהובלת שי זפרן ? הירשם לשיעור ניסיון.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יניב ארביב

מאת: יניב ארביבשוק ההון12/12/11916 צפיות
כל תהליך לימודי דורש השקעה של זמן וכסף. לימודים לתואר ראשון במכללה לוקח כמה שנים לפחות. הלימודים מאפשרים למסיים אותם לרכוש מקצוע הגון ונחשק במשק ולהשתכר מעל הממוצע בשוק. הגישה של הציבור לשוק ההון היא שונה. הציבור חיי שנים ארוכות בהרגשה כי שוק ההון הוא קזינו אחד גדול שנע ונד בהתאם למצב הרוח של המהמרים. הציבור חושב ששוק ההון הוא משחק שבו עושים מה שרוצים ומתי שרוצים. היום נקנה מניות, זה יורד, נקנה עוד קצת, זה ממשיך לרדת, אני אבדוק עוד שבוע, זה ירד המון, טוב נשאיר זה יעלה בעוד חודש חודשיים...

מאת: יניב ארביבשוק ההון29/11/11867 צפיות
בתקופה האחרונה אנו עדים למהלך עליות גדול בכל הבורסות ללא תיקון.בטווח הארוך סיכוי מאד גבוה שהבורסות יעלו אך בטווח הקצר צפוי תיקון. חששות מפני ירידת מחירי המניות מלווים כמעט כל משקיע פיננסי קטן כגדול. . חששות אלה מביאים להתלבטות בין מימוש האחזקה במניות וההסתפקות ברווח הנוכחי, לבין המשך האחזקה במניות תוך התעלמות מהחשש.

מאת: יניב ארביבשוק ההון06/11/11884 צפיות
מעולם בהיסטוריה, לא הייתה הזדמנות כה גדולה לחולמים מעשיים כפי שקיימת עתה. ההתמוטטות הכלכלית הורידה את כל האנשים, מעשית, לאותה רמה. מירוץ חדש עומד להתחיל. כללי המירוץ השתנו, מפני שעתה אנו חיים בעולם שהשתנה, שברור כי הוא מעדיף את ההמונים, את אלה שלא הייתה להם הזדמנות כלל או הזדמנות מועטת סיכויים בלבד להצליח.

מאת: יניב ארביבשוק ההון09/10/11939 צפיות
בימים אלו שהבורסה לניירות ערך בתל אביב שוברת את שיא כל הזמנים ,וחגיגות הרווחים אינם פוסקים קיימים משקיעים רבים אשר נוחלים הפסדים מהותיים-.הפסדים אלו נקראים הפסדי הון.

מאת: יניב ארביבשוק ההון02/10/111010 צפיות
אני באופן אישי לא חושב שלמשקיע פרטי נכון להשקיע לטווחים מאד ארוכים,אלו השקעות שמיועדות יותר למשקיעים מוסדיים או לבעלי עניין. למשקיע פרטי בגלל היותו משקיע "קטן" ולא תחת פיקוח רגולוטרי עדיף להתמקד יותר בטווחים הבינוניים. בכל אופן במאמר זה רשמתי כמה כללי ברזל חשובים למשקיע לטווח ארוך.

מאת: יניב ארביבשוק ההון11/09/11956 צפיות
במהלך חיינו אנחנו עובדים קשה בשביל הכסף שלנו, זהו מהלך וצעד נכון לחפש השקעה חכמה שבה הכסף שלנו יוכל לעבוד בשבילנו ולעשות יותר. השאלה היא כיצד והיכן להשקיע אותו?

מאת: יניב ארביבשוק ההון06/09/11937 צפיות
לאחרונה כולם מדברים על שוק ההון במיוחד לאחר קריסת הבורסה בארה"ב. מי שנכנס לכאן בטעות ושואל את עצמו למה הוא צריך את זה? הרי זה לא שכולנו משקיעים בבורסה, ורובנו לא מגלגלים עשרות אלפי שקלים, ולכן, למה שנזדקק לקורס בשוק ההון?, אם לעולם לא ניכנס לתוכו? ההסבר הוא די פשוט, כולנו נמצאים בתוכו בצורה כזו או אחרת

מאמרים נוספים בנושא שוק ההון

מאת: kereninaשוק ההון08/02/214054 צפיות
דברי הסבר על חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים, עיקרי החוק, על מי הוא חל, מי פטור מחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים, ההיסטוריה של החוק ועוד!

מאת: גיא חזןשוק ההון25/11/193457 צפיות
יתכן מחיר מניה של 1 דולר שישקף לחברה שווי שוק של 3 מיליארד דולר לעומת מחיר של מניה אחרת עם מחיר של 20 דולר שישקף לחברה שווי שוק של חצי מיליארד דולר.

מאת: גיא חזןשוק ההון28/04/193244 צפיות
תארו לכם שהיה לכם מקור שמדווח בכל דרך שתבחרו – שיחת טלפון, מייל, סמס, פקס, יונה, מורס – "זה הזמן לקנות מניות".

מאת: גיא חזןשוק ההון24/02/1910516 צפיות
אז מי צודק? כולם צודקים וכולם טועים. תארו לכם מה קורה לחזאי שצפה לפני שבוע שבחודש מרץ השוק נופל – וזה קורה. תארו לכם..

מאת: רוני הכהןשוק ההון06/01/193000 צפיות
בוחרים להשקיע עם בית השקעות שמכיר את שוק ההון ויודע ליצור את ההשקעה הכי טובה ללקוחותיו.

מאת: רוני הכהןשוק ההון08/07/182841 צפיות
צריכים לפתוח תיק השקעות ולהבין מה עושים איתו.

מאת: רוני הכהןשוק ההון27/05/181752 צפיות
זה רק הגיוני כי גם הצורה שבה מבצעים ניהול תיקי השקעות תעבור את אותו הזעזוע, עם שלל של יתרונות חדשים שרק מגבירים את התחרות ויוצרים את השירות הכי מתקדם עבור כל לקוח.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica