חפש מאמרים:
שלום אורח
16.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

טיפים לכנת בירה בבית

הכנת בירה בבית - כל אחד יכול!

אם יש לכם את הכלים הנכונים, את חומרי הגלם המתאימים ובעיקר את הרצון, תוכלו גם אתם ליהנות מבירה ביתית משובחת במסגרתה של מבשלת בירה ביתית מקצועית. אם כן, מהם חומרי הגלם הדרושים לצורך הכנת בירה בבית, וכיצד מכינים את הבירה? על כך, בכתבה הבאה.

חומרי הגלם הדרושים לצורך הכנת בירה בבית

לצורך הכנת בירה בבית, יש להצטייד בחומרי גלם מתאימים. ראשית, גרעיני לתת. גרעיני הלתת הינם חומר הגלם הבסיסי בייצור בירה ביתית ובירה בכלל. ישנם כמה סוגים של לתת, לתת בסיס, השומרת על האנזימים בה, העוזרים בפירוק הסוכרים, או לתת יחוד, המיוצרת מגרעינים ירוקים, המיובשים בטמפרטורה מבוקרת, כך שהעמילנים שבה מתפרקים לסוכר והופכים לקרמל. לצורך הכנת בירה בבית נדרשים בחומר גלם נוסף והוא הכישות. אמנם, אין צורך בכמות רבה ממנו, אולם, הוא בעל תפקיד חשוב במסגרת הכנת בירה בבית. הכישות הינו זה האחראי על הטעמים והארומות השונים המספקים את הטעם הייחודי לבירה ואף אחראים על הגנה בקטריאלית. הכנת בירה בבית דורשת גם שימוש בשמרים. שמרים הינם סוג של פטריות, הניזונות מהסוכר והופכות אותו לאלכוהול, פחמן דו חמצני וחומרי טעם. לצורך הכנת בירה בבית ניתן להשתמש באחד מסוגי השמרים: שמרים בתסיסה עלית, או שמרים בתסיסה תחתית, התוססים בחלקו התחתון של הנוזל. שמרים נוזליים קשים יותר להשגה, נפוצים יותר הם השמרים היבשים או שמרים יבשים, הפופולאריים יותר בשל אורך חיי המדף הארוכים שלהם וכן דרישות אחסון נוחות ופשוטות. הכנת בירה בבית לצורך הכנת בירה בבית אפשר להשתמש גם בתבלינים, כשהמוכרים ביניהם הם גרגירי הכוסברה וכן קליפות תפוזי קירסאו. הכנת בירה בבית מאפשרת שימוש במגוון של תבלינים נוספים, בהתאם לטעמכם האישי, כל עוד הם טחונים או מגורדים וכן עברו תהליך של חיטוי בטרם הכנסתם לבירה. לעיתים יש צורך להשתמש בסוכר ותוספים וכן חומרי הצללה ומלחים שונים לטיפול במים לצורך עבודה מדויקת יותר, שמקשים את המים ועוזרים בייצורה של בירה צלולה ואיכותית.

תהליך בישול הבירה, במסגרת הכנת בירה בבית

להכנת בירה בבית ניתן להשתמש גם ברכז לתת על מנת לעשות את תהליך בישול הבירה בבית לקל יותר, במקרה כזה השלב הראשון במסגרתו של תהליך הכנת בירה בבית מתחיל בחימום המים לטמפרטורה של 70 מעלות. כשאלו מגיעים לטמפרטורה הרצויה, מוסיפים את גרעיני הלתת הגרוס, הנמצאים בתוך שקית רשת, ומשרים אותם במשך 30 דקות. לאחר מכן מעלים את הטמפרטורה ל – 80 מעלות ומוציאים את שקית הגרעינים. השלב הבא והמכריע במסגרתה של הכנת בירה בבית, הינו שלב ההרתחה. לאחר שהנוזל הגיע לנקודת הרתיחה שלו, אנו מורידים אותו מהאש, מוסיפים את רכז הלתת ומחזירים חזרה לבישול של שעה יחד עם הכשות לפני סיום הרתיחה מוסיפים כשות לארומה וכל תבלין אחר על פי רצונכם. בשלב הבא מקררים ומעבירים את הנוזל למיכל התססה שם מוסיפים לו שמרי בירה. תהליך ההתססה נמשך כשבוע ונעשה בטמפרטורה של בין 16 ל – 23 מעלות. בתהליך הכנת בירה בבית, האינדיקציה לכך ששלב התסיסה הסתיים, למרות שאינה ממש מדויקת, היא כשעולות בועות בנשם המחובר למיכל התסיסה בקצב של פחות מבועה אחת לדקה. לאחר שהסתיימה התסיסה יש להוסיף כמות קטנה של סוכר לבירה על מנת לפתח בבירה את הגיזוז האופייני לה ולבקבק אותה בבקבוקים המיועדים להחזקת בירה

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

LoadSEO חברת מתמחה בתחום קידום אתרים באינטרנט. לפרטים התקשרו למספר:  08-6466820 או פנו אלינו בכתובת המייל: Info@LoadSEO.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת LoadSEO - קידום אתרים

מאת: LoadSEO - קידום אתריםגינון31/07/122447 צפיות
העלות של דק סינטטי משתלמת בדר כ יותר מאשר הדק הרגיל שלעיתים יקר יותר פי 2 דק סינטטי הוא בעל מראה טבעי המחזיק שנים רבות ואינו מצריך תחזוקה מיוחדת

מאת: LoadSEO - קידום אתריםגינון31/07/122254 צפיות
המחיר של דק סינטטי הוא זול יותר מדק רגיל ועשוי חומרים מיוחדים הנחשבים לעמידים מאוד המחיר של הדק עשוי להשתנות בהתאם לסוג ואיכות החומר

מאת: LoadSEO - קידום אתריםעיצוב גינות31/07/122034 צפיות
התקנת דק סינטטי חשוב שתעשה ע י חברה מובילה בתחום התקנת דק סינטטי ע י איש מקצוע תעשה את כל ההבדל ובכך תאפשר לכם להינות מגינה יפהפיה ובעלת מראה טבעי

מאת: LoadSEO - קידום אתריםגינון31/07/121895 צפיות
היתרון של דק סינטטי על פני דק טבעי מתייחס בעיקר לחומר ממנו הדק הסינטטי עשוי דק סינטטי עמיד מפני נזקי מזג האוויר, מזיקים, צבעו אינו דוהה ומאפשר תחזוקה קלה

מאת: LoadSEO - קידום אתריםגינון31/07/121991 צפיות
ישנם שני סוגי דשא סינטטי המאפשרים לכם ליהנות מדשא איכותי, לאורך זמן רב ובמראה נהדר סוגי הדשא הסינטטי הם דשא סינטטי ללא מילוי ודשא סינטטי עם מילוי

מאת: LoadSEO - קידום אתריםצילום30/07/122040 צפיות
חיים שכאלה הוא סרטון המספר את הסיפור של המשפחה שלכם וכולל תחקירים מקדימים, איסוף חומרים, צילום אנשים שרלוונטים לסיפור ועוד צרו קשר לפרטים נוספים

מאת: LoadSEO - קידום אתריםצילום30/07/121813 צפיות
תהליך הפקת סרט זיכרון לרוב מתחלק לתחקיר טרם יצירת הסרט, בניית התסריט בדר כ בעזרת המשפחה, צילומים בעזרת אנשי צוות נוספים ועריכה שבה מרכיבים את החלקים

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172755 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142546 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142909 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144439 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411785 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148160 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148477 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica