חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

המכשול הגדול ביותר לעסקים - מציאת הגורם האמיתי לבעיות וקשיים

מאת: גלעד פדרמןניהול29/07/20091000 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

לאחר שסייענו להרבה מנהלים ובעלי עסקים להתפתח בעולם העסקים ולהתקדם ליעדים העסקיים אותם הם רצו, בודדנו את אחד המרכיבים שהכי מתעלמים ממנו בניהול עסק או חברה, הוא הסיבה האמיתית לבעיות בעסק, הדבר שלא מטופל אף פעם וגורם לכל התוהו ובוהו למרבית המנהלים.

זהו הדבר שבו אנו משקיעים את מרבית מאמצינו בייעוץ הארגוני שאנו נותנים ללקוחות.

מה הוא הדבר הזה ???

ובכן מה שגורם לכל הבעיות בעסק ישמע לך בתחילה אולי מאוד פשוט או תחשוב, "זה לא יכול להיות", אבל אם תחשוב על כך קצת יותר, תיווכח שכך הדבר.

וזהו המכשול הגדול ביותר לכל העסקים:

הטיפול בסימפטומים של הבעיות והעיוורון המוחלט של ההנהלה או המנהל לסיבה האמיתית שגרמה לבעיות - "הלמה האמיתי" שבגללו הבעיה נוצרה מלכתחילה.

תנו לי להסביר - המון מנהלים נתקלים בבעיות במהלך פעילות העסק. ובמקום למצוא את הגורם האמיתי שיצר את הבעיה, הם מטפלים רק בתוצאה (הסימפטום) של הבעיה.

הנה כמה דוגמאות להמחשה:

העסק נכנס לקשיים פיננסיים, לעסק אין מספיק כסף לתשלום לספקים או למשכורות העובדים, מה עושה המנהל, הולך לפתור את בעיית המימון לתשלומים הנדרשים. לוקח הלוואה מהבנק, משנה מחירים או מתחיל פעילויות חדשות בעסק על-מנת להביא את המימון הנדרש לתשלום החובות. מה שלא נעשה, והמנהל מתעלם ממנו לחלוטין, הוא למצוא את הסיבה האמיתית מדוע העסק הגיע בכלל למצב שאין לו מספיק כספים לתשלומים? כל עוד המנהל לא מצא את "הלמה האמיתי" לבעיה הזו, היא תחזור על עצמה, בסבירות מאוד גבוהה, והוא כל הזמן ימצא את עצמו מתמודד עם אותה הסיטואציה שצריך למצוא מקורות מימון חדשים לתשלומים.

דוגמא נוספת היא מנהל או מנכ"ל שמנסה לבצע תכנית שהוא חשב עליה לפיתוח העסק ונתקל במכשולים בביצוע התכנית. הרבה פעמים מנהלים נתקלים במצב כזה והפתרון בהמון מקרים הוא שהמנהל מנסה לבצע את כל הפעולות שבתכנית בעצמו, זאת הסיבה שהרבה מנהלים מוצאים את עצמם עובדים המון שעות ביום, עובדים עד לשעות מאוחרות בלילה, מה שיוצר כמובן בעיות נוספות בבית, מכיוון שאין מספיק זמן להקדיש למשפחה. המנהל פשוט נהיה עמוס בעבודה כאשר הוא עדיין מצליח בקושי, או לא מצליח בכלל לקדם את התכנית שיצר לפיתוח העסק. מה קרה כאן, המנהל נתקל בקושי לממש את התכנית שיצר, במקום למצוא את "הלמה האמיתי" לקושי שנתקל בו, הוא טיפל בסימפטום עצמו, הקושי שהוא חווה ומכיוון שלא פתר את הבעיה האמיתית, היא תמשיך לקרות, והוא ימשיך להיתקל בקשיים מסוג זה.

כמובן שניתן לתת עוד המון דוגמאות שממחישות את הנושא, אך אני חושב שהבנת עד כה במה מדובר.

מה עושים ?

ישנה דרך נכונה, טכנולוגיה בפני עצמה, למצוא את "הלמה האמיתי", הסיבה האמיתית לבעיה שנתקלת בה. מה שייתן פתח לפתרון אמיתי למשבר הקיים כך שלא יחזור על עצמו.

אנו עוזרים למנהלים בייעוץ הארגוני אותו אנו מספקים ללמוד ליישם את הדרך הנכונה הזו, כך שבמקום לטפל בסימפטומים לבעיות כל הזמן, הם מתחילים לפתור את הבעיות האמיתיות בעסק ואז העסקים מתחילים לגדול ולהצליח כפי שציפו.

לכל בעלים או מנהל של עסק יש איזשהו רעיון שהוא היעד או המטרה להגיע למצב אידיאלי של העסק. אך מכיוון שהמצב הנכחי הוא שונה מהמצב האידיאלי אליו הם מקווים להגיע, וגם בדרך נתקלים בקשיים שונים, כל עוד המנהל "עיוור" למקור לבעיות ומטפל בסימפטומים, הוא לא יגיע אף פעם למצב האידיאלי, אלא ימשיך להיתקל רק בבעיות.

אך הדרך למציאת הפתרון האמיתי, "הלמה האמיתי" הוא די פשוט. השלב הראשון, עוד לפני תחילת הייעוץ הארגוני,  הוא למלא את המבדק לניתוח הפוטנציאל העסקי של העסק המבדק נמצא באתר שלנו בדף "ייעוץ ארגוני" - פדרמן יועצים. לאחר מילוי המבדק, שלח אותו במייל ,בפקס או בדואר אלינו לניתוח. אנו ניצור עימך קשר לתיאום פגישה ראשונית לא מחייבת לניתוח המבדק והצעד הראשון בדרך למציאת הסיבה האמיתית לקשיים שאת/ה נתקל בהם בעסק.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

פדרמן יועצים |ייעוץ ארגוני

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת גלעד פדרמן

מאמרים נוספים בנושא ניהול

מאת: עוזי פלגניהול17/05/201489 צפיות
ארגון עסקי בכל גודל, נדרש לבצע שינויים והתאמות במהלך חיו העסקיים. תדירות השינויים וגודלם נגזרים ממטרת השינויים, שאת רובן ניתן לסווג כצורך: בפתוח עסקי, שיפור וייעול תהליכים עסקיים קיימים, התאמות לתנאי התחרות בשוק ועוד. במאמר הנוכחי אתייחס לשני חוקים מתחום הפיזיקה של אייזיק ניוטון, ונבצע דרכם אנלוגיות בתחום הניהול העסקי ונזהה "זיקה בין פיזיקה וניהול עסקי", אך לפני כן נגדיר מספר מושגים מתחום הפיזיקה.

מאת: עוזי פלגניהול16/05/201601 צפיות
תוצר ניהולי הוא התוצאה המתקבלת מפעילות ניהולית. תוצר ניהולי המשיג את מטרתו הוא תוצר אפקטיבי ולהיפך, תוצר ניהולי אשר יוצר תוצאה בעייתית, ההופכת בעצמה לבעיה ואף יוצרת בעיות נוספות, הוא "וירוס ניהולי" ברמות חומרה שונות, ובתור שכזה יש לטפל בו למניעת נזק חמור למערכת. "ווירוס ניהולי" לא נוצר בכוונה תחילה.

מאת: עוזי פלגניהול16/05/201618 צפיות
הנעת עובדי הארגון העסקי במטרה להשגת בצועים עסקיים משופרים, צריכה להיות אחת המטרות המרכזיות בכל אסטרטגיה ניהולית עסקית, ההשקעה בפתוח עובדי החברה היא אחת ההשקעות החשובות והמשתלמות ביותר לכל ארגון עסקי. לא מספיק שעובדי החברה יהיו משכילים, מיומנים ומנוסים, חשוב שכל הכישורים והתכונות שצוינו, יבואו לידי ביטוי באופן חופשי ושוטף בהתנהלות העובד הבודד והארגון.

מאת: עוזי פלגניהול16/05/201339 צפיות
במאמר זה רוכזו תובנות המתייחסות לסיטואציות שונות בתחומי הניהול. הנושאים מוצגים באופן מטפורי לעיתים באופן אירוני או אבסורדי באנלוגיה לתהליכי הניהול העסקי הנדרשים. בחרתי בדרך זו להציג ולהסביר תהליכים ואירועים בניהול עסקי שקשה היה להסבירם או להבינם, בעקר לחסרי ניסיון ניהולי עסקי.

מאת: עוזי פלגניהול03/05/201288 צפיות
"השער האסטרטגי", הוא השער שדרכו אמורים להיכנס לעסק, תוצרים של החלטות אסטרטגיות כבדות משקל לעתידו של העסק. משמע נדרש שיקול דעת מעמיק לגבי כל מה שנדרש לעבור דרכו. נדרש סוג סינון צפוף שימנע כניסה של מזיקים

מאת: עוזי פלגניהול03/05/201152 צפיות
עסק הוא מפעל חיים והוא קרוב לליבנו, מאידך בעסק צריך לטפל לא דרך הלב. נדרשת דרך, כלים ותהליכי ניהול מסודרים ושיטתיים. אף אחד מאתנו איננו מושלם ואיננו צריך לדעת הכול. גם אם אנחנו יודעים, קשה לנו לטפל בנושאים הקשורים בנו רגשית, מאחר ואיננו אובייקטיבים כלפי עצמינו וכלפי הקרובים לנו.

מאת: עוזי פלגניהול03/05/201045 צפיות
הדברים הנכונים לעסק הם לא תמיד ובהכרח: הדברים שהמנהל אוהב לעשות, או יודע לעשות, או רוצה לעשות, או יכול לעשות. הדברים הנכונים לעסק הם הדברים הנדרשים והקריטיים לעסק. בלעדיהם העסק יישחק, יתקע או יקרוס.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica