חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מטפלות סיעודיות

מאת: savtaבריאות גיל הזהב26/09/2011933 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מטפלים סיעודיים - מטפלים זרים

ישנן עבודות שנחשבות לקשות יותר או מפרחות יותר מבחינה פיזית או נפשית מול עבודות אחרות במשק. העבודות האלו יכולות להיות מצד אחד עבודות של גינון, חקלאות, בנייה שמתקשרות לקטע הפיזי הקשה והשעות הרבות של עבודה במהלך היום. ומצד שני הן יכולות להיות גם עבודות כמו מטפלים סיעודיים אשר העבודה שם היא קשה יותר מהמקום הנפשי ולכן ניתן לראות מטפלים זרים רבים שמגיעים לעבוד בעבודה זו.

מדוע דווקא מטפלים זרים?

בישראל, מעצם היותה מדינה מתקדמת ומתפתחת בקצב ענק, המשכורת צריכה להיות גבוהה במיוחד בשביל לפרנס בכבוד את המשפחה ובשביל להחזיק בית ולצאת לטיולים, ומלבד זאת אנשים רבים גם רוצים להתפתח מבחינה השכלתית וחברתית. במדינות אחרות, מהן מגיעים מטפלים זרים שונים בכדי להיות מטפלים סיעודיים, ישנה תרבות אחרת. במדינות האלה, אשר רובן נמצאות במזרח הרחוק, כמו תאילנד ונפאל, או ארצות אפריקה, ההתפתחות האישית פחות משנה, האנשים דתיים הרבה יותר, מאמינים בשיתוף ואחווה ואפילו סגפנות. שכן כל אלה גורמים לאנשים להיות הרבה פחות שאפתנים ורק רוצים לסיים את היום רגועים ועם הידיעה שיש למשפחה שלהם בבית מה לאכול.

בנוסף, מלבד לאמונה הדתית, לעיתים תקופות ניתן למצוא מטפלים זרים בעבודות של מטפלים סיעודיים מכיוון שזו ברירת המחדל האחרונה שנותרה להם. שכן הרבה מהם ברחו ממדינות כמו אריתריאה, שם הטרור שולט ברחובות, אין מה לאכול והמצב קשה הרבה יותר. כך, כאשר אדם מגיע ומשמש כחלק ממערך של מטפלים זרים או מטפלים סיעודיים, הוא פתאום מגיע למקום הם אוכל קבוע, מזגן, מקום לישון, בלי דאגות של חיים או מוות על הראש, ואפילו יוצא לו לפגוש את חבריו שמשמשים כמוהו בעבודות של מטפלים זרים שונות, או אפילו מטפלים סיעודיים, בזמן שהוא יוצא עם המטופל האישי שלו.

מטפלים זרים - עובדים זרים

הבעיה עם מטפלים זרים, היא חוקיותם. אמנם, רבים מהם מגיעים לארץ עם אישורים ומקבלים מקלט פה לתקופה זו או אחרת. אבל בשנים האחרונות מערכת האכיפה של עובדים זרים פועלת ביתר מרץ ומתחילה לגרש את מטפלים זרים שהגיעו לכאן ועובדים ללא היתר או רישיון. כך, לעיתים ישנו מחסור של מטפלים סיעודיים שונים ולוקח זמן עד שמוצאים מישהו חוקי או חדש.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

שלום שמי רונן ואני מתנדב בארגון לקשיש. אני מסייע במציאת מטפלים סיעודיים לקשישים ובהתאמת ביטוח סיעודי לנזקקים. אני לא חברת השמה אלא אדם פרטי ומתנדב.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת savta

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191816 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/197127 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191644 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191614 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191851 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181164 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181330 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica