חפש מאמרים:
שלום אורח
24.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אחות פרטית או מטפלת סיעודית- יחי ההבדל הקטן!

מאת: אור בלבבריאות גיל הזהב27/12/20111273 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אנשים רבים נזקקים לעזרה רפואית או סיעודית לעת זקנה, בשעת מחלה, לאחר ניתוח, ובמצבים לא נעימים אחרים. אחת האפשרויות העומדות בפני מי שנזקק לעזרה שכזו, או בפני קרובי המשפחה המודאגים, היא לשכור את שירותיה של אחות פרטית, או מטפלת סיעודית. לעיתים קרובות אנשים מבלבלים בין שני המושגים, שהינם שונים באופן מהותי אחד מן השני. אז מהו למעשה ההבדל בין אחות פרטית, למטפלת סיעודית? מאמר זה יעסוק בנושא זה.

מהי אחות פרטית?
אחות פרטית היא מי שעברה הסמכה רפואית, או לימודים אקדמאים, אשר הסמיכו אותה לעסוק בתחום זה. אחות פרטית תוצמד למטופל הנזקק לפיקוח אישי, הכולל טיפול רפואי. בסמכותה של האחות להעניק טיפול רפואי מסויים. אמנם היא לא רשאית לתת מרשמים לתרופות, אך היא תוכל לייעץ לגבי מתן תרופות, היא בעלת סמכות והכשרה למתן אינפוזיה, מתן זריקות ועוד. אחות פרטית שכזו, הינה מוסמכת סיעוד ועושה עבודת קודש...

בנוסף להיבט הרפואי, אחות פרטית עשוייה לסייע למטופל בהיבט הנפשי. היא תוכל לתת למטופל עצות מניסיונה, וכמו כן, לשמש חברה למטופל, שעשוי להיות מבודד מהחברה באותן שעות קשות של מחלה, החלמה מניתוח, או מצב סיעודי קשה מכל סוג שהוא.

מהי מטפלת סיעודית?
מטפלת סיעודית היא אדם בעל מיומנות טיפולית נרכשת. המטפלת אינה בעלת הסמכה רשמית או אקדמית כלשהי, בניגוד לאחות הפרטית, אך היא בעלת ניסיון ומיומנות בכל הנוגע לטיפול וסיעוד של מי שזקוק לשירותים אלה. מטפלת סיעודית לרוב תהיה רשומה תחת חברת סיעוד מסויימת, אשר תצמיד אותה למטופל המתאים. המטפלת הסיעודית תהיה צמודה למטופל באופן אינטנסיבי ביותר, ותדאג גם לצרכיו הבסיסיים במידת הצורך- האכלה, עזרה במקלחת, עזרה בהליכה ועוד.

לסיכום המאמר
ישנו הבדל משמעותי בין שני התפקידים. אחות פרטית מתמחה יותר בהיבט הרפואי, והינה בעלת הסמכה רשמית לטיפול רפואי, בעוד שמטפלת סיעודית אינה בעלת הסמכה רשמית כלשהי, אך היא בהחלט בעלת מיומנות רבה וניסיון בטיפול בחולים סיעודיים. בין אם מדובר באחות פרטית ובין אם מדובר במטפלת סיעודית, במקרים רבים השימוש בשירותיהן יספקו לכם שקט נפשי, שכן תדעו שיקיריכם נמצאים בידיים טובות.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אור בלב סיעוד- חברת סיעוד מקצועית מהמובילות בישראל. אור בלב מעניקה לכם שירותי אחות פרטית מוסמכת, אחות סיעודית, טיפול בקשישים בבית ועוד ועוד. אתם מוזמנים לפנות אלינו, 24 שעות ביממה בטלפון:
1-800-20-20-09 או דרך טופס יצירת קשר

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אור בלב

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191815 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/197112 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191643 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191610 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191847 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181163 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181328 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica