חפש מאמרים:
שלום אורח
23.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

משרד האוצר, המיסוי ובעלי העסקים

בשנה האחרונה העביר משרד האוצר מספר רב של שינויים בתחום המיסוי. משרד האוצר נותן תחושה כי הוא מיטיב עם המעסיקים באמצעות הפחתת מס החברות על פני השנים עד ל-25%. הורדה זו טובה בשנים שבהן יש רווחים, אך בשנים אלה, שבהן העסקים הקטנים והבינוניים מפסידים או מרוויחים פחות - הפחתה זו פחות אפקטיבית עבורם.
בבחינת השינויים בתחום המס שבוצעו נמצא כי בכל פעם מועלה שיעור המס בשברי אחוזים, אך לבסוף כל השברים מצטברים לסכום משמעותי, שמעלה ספק לגבי הרטוריקה של הורדת נטל המס על המעסיקים.

מובאות להלן מקבץ גזרות מהשנה וחצי האחרונות:

?הגדלת הפרשת המעסיקים לביטוח לאומי בשיעור של 0.4%, שנמצאת בשלבי אישור סופיים.

?המע"מ יועלה ב-1% ל-16.5% באופן זמני, דבר שיביא להעלאת הוצאות המימון לבעלי העסקים.

?חובת ההפרשה לפנסיה מ-1 בינואר 2008 ושהפרשת המעסיק בגינה תגיעה ל-5% בתום 5 שנים.

?הזקיפה למס בגין רכבי ליסינג כמעט ותוכפל בין 2007 ל-2011 וחלק ממנה תמומן כנראה על ידי המעסיקים.

?העלאת תעריפי הארנונה שתאושר כנראה בימים הקרובים.

?הוצאות נוספות שמשפיעות משמעותית על מגזרים שונים, כמו העלאת מחיר המים, שישפיע לרעה על החקלאים והתעשייה, מע"מ על פירות וירקות שישפיע אף הוא לרעה על החקלאים, שנאנקים כבר היום תחת קשיי מימון, השלכה (בפועל) של מרבית העובדים הזרים מהארץ, דבר אשר יעלה את עלויות השכר (אם בכלל ימצאו להם תחליפים) וגזרות אחרות שקיימות אך לא נמצאות בכותרות.

מיותר לציין כי כל הגזירות הללו הן מעבר לחקיקות שונות בתחום יחסי העבודה, שהוכנסו לחוק ההסדרים ושעליהן מלין אוריאל לין נשיא אגוד לשכות המסחר.

חוששים מאינפלציה

יש זמנים שבהם המדיניות הפיסקלית צריכה להיות מרסנת, ויש זמנים שבהם המדיניות צריכה להיות מרחיבה. כרגע המטרה היא להניע את גלגלי המשק. החשש מאינפלציה בעת הזאת אינו מוצדק.
קברניטי האוצר ובנק ישראל: כפי ששמתם לב המשק נכנס להאטה משמעותית. ניתן להגדיל את התקציב בעוד 0.5% לתקופה קצובה, ולבחון לאורך הדרך את מצב המשק. אם יתפתחו סימני אינפלציה, יש לקצץ את התקציב בהחלטת ממשלה. בינתיים המשק נאנק ונחנק ואנו חוששים מאינפלציה.

למרות שהבנקים קיבלו את תמיכת המדינה, תמיכה זו אינה מגיעה לעסקים. הריבית על האשראי גבוהה מאוד וזאת בהנחה מרחיקת לכת כי הבנק מוכן לתת את האשראי. הקרנות לעסקים בערבות מדינה שהוקמו, לא פועלות בקצב ראוי.
הקרן לעסקים בינוניים כמעט שלא אישרה הלוואות ואילו בקרן לעסקים קטנים - עד 500 אלף שקל - לוקח כחודשיים לאשר הלוואה. על המפקח על הבנקים להשתמש בכוחו ולאלץ את הבנקים להשתמש בהטבות שקיבלו מהמדינה לטובת העסקים ולא רק לטובת הישרדותם והגדלת הרווחים.
במקביל יש לפעול להקטנת פרמיית הסיכון של הבנקים בדמות ריבית גבוהה ולחייב את הבנקים להקטין את מרווח הסיכון.
העלאת המע"מ לתקופה קצובה אינה בהכרח צעד גרוע, אך רק אם היא תלווה במתן אפשרות למעסיקים לשלם את המע"מ עם קבלת התקבול.
העולם הופך לירוק וכדי שגם אנו נצטרף לעולם (ולא רק בדיבורים), ראוי למקד את העלאות המיסים בגורמים מזהמים ומזיקים שבאינטרס החברתי שלנו שימוסו באופן משמעותי גבוה מהמיסוי גם  לאחר העליות הצפויות במס עליהם.

שילוב כל גורמים אלו יקצר את זמן היציאה מהמשבר. למרות שאנו מושפעים מהמשבר העולמי, ועל כן גם סיום המשבר תלוי בחלקו בשאר העולם. עם את בצעדים אלה נצא מהמשבר מהר יותר, לפני מדינות אחרות ונצטרך לנקוט פחות צעדים המקשים מאוד גם על מעסיקים וגם על העובדים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הכותבים הינם אבי קרעין וזאב הרשקוביץ – מנכ"לים משותפים בניהול נטו.

ניהול נטו עוסקת במיקור חוץ של מנהלי כספים, חשבים וכלכלנים, במנטורינג עסקי לחברות ובהשמה מוכוונתTM של כ"א איכותי בתחומי הכספים, בכירים ומקצועות ההי-טק.

לאתר החברה: www.nihulneto.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת זאב הרשקוביץ ואבי קרעין

במקום להקים קרן חדשה לסיוע לעסקים קטנים, על המדינה להגמיש את הקריטריונים בקרנות הקיימות. הדבר ימנע קריסת עסקים.

המיתון הקשה השנה, אינו מחייך אל בעלי העסקים שקורסים תחת הנטל הכלכלי, אולם שימוש במומחים, השקעה בשיווק ומכירות ושמירה על מזומנים לימים שחונים - מאפשרים לנצל את התקופה הזו כדי להתייעל

המשבר הכלכלי מאלץ את המעסיקים לעשות "חושבים" כבר היום. בין השאלות: האם כדאי, בתחומים מסוימים, להשתמש בשכירים, או שמא עדיף להשתמש בשירותי מיקור חוץ – למסור עבודות לעובדים חיצוניים ולשלם להם לפי פרוייקט

חלק גדול מהעסקים המוקמים מדי שנה, מתחילים את פעילותם ללא תכנון והכוונה מוקדמת. על פי הרשות לעסקים קטנים, המרכיב המכריע בנפילת העסקים הקטנים והבינוניים נעוץ בניהול לקוי. ההתנהלות הלקויה הינה בכל מרכיבי הניהול, אולם בעיקר בהתנהלות הפיננסית. אם כן, כיצד מנהל של עסק קטן או בינוני יכול להתנהל בצורה אופטימאלית. ראשית על מנת לשרוד, אך יחד עם זאת לצאת מהמשבר, מחוזק ובמצב טוב מהמתחרים בשוק?

בימים של משבר בהם לקוחות רבים של חברות נקלעים לקשיים כלכליים, על בעלי החברות לדעת כיצד לבצע תהליך גבייה נכון על מנת להבטיח לחברתם תזרים מזומנים חיובי. במאמר זה נסקור בשלושה חלקים את תהליכי הגבייה הנכונה והמקצועית החל מהתקשרות עם לקוח חדש וכלה בגביית התשלום מלקוח בעייתי. בחלק א ו-ב של המאמר סקרנו את שלבי ההתקשרות, ההסכמים וגביית התשלום מהלקוח. בחלק זה, האחרון בסדרה, נתאר את שלבי הגבייה מלקוחות בעייתיים.

בימים של משבר בהם לקוחות רבים של חברות נקלעים לקשיים כלכליים, על בעלי החברות לדעת כיצד לבצע תהליך גבייה נכון על מנת להבטיח לחברתם תזרים מזומנים חיובי. במאמר זה נסקור בשלושה חלקים את תהליכי הגבייה הנכונה והמקצועית החל מהתקשרות עם לקוח חדש וכלה בגביית התשלום מלקוח בעייתי. בחלק א של המאמר סקרנו את שלבי ההתקשרות וההסכמים מול לקוח. בחלק זה נשכיל להבין כיצד מבצעים את תהליך הגבייה בפועל.

בימים של משבר בהם לקוחות רבים של חברות נקלעים לקשיים כלכליים, על בעלי החברות לדעת כיצד לבצע תהליך גבייה נכון על מנת להבטיח לחברתם תזרים מזומנים חיובי. במאמר זה נסקור בשלושה חלקים את תהליכי הגבייה הנכונה והמקצועית החל משלבי ההתקשרות עם לקוח חדש וכלה בגביית התשלום מלקוח בעייתי.

מאמרים נוספים בנושא עסקים קטנים ובינוניים

מאת: לילה בן הרוש עסקים קטנים ובינוניים12/07/211337 צפיות
דווקא ברגעי ההצלחה חייבים להמשיך ! פרסום , שיווק ויחסי ציבור הם אינם פעולות חד פעמיות שעושים רק שהעסק זקוק להחייאה ויש ביומן יותר ימים ריקים מאשר מלאים , הפעולות האלו הם חלק שוטף מניהול העסק ודווקא בתקופות שופעות וטובות יותר של העסק שיש תזרים כספים יותר נזיל , שם זה בדיוק הזמן שבו אפשר וצריך להמשיך לחזק את המותג או, את העסק בנוסף להתחדשות בלתי פוסקת.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים17/06/211184 צפיות
חשיבות ההתמחות המשפטית ויועץ מונציפאלי בכיר בתחום התכנון והבנייה תחום התכנון והבנייה הנו תחום תכנוני ומשפטי מורכב אשר עוסק במגוון נושאים, כגון קבלת היתרי בנייה, קבלת הקלות בנייה, קבלת אישור שימוש חריג, רישיון עסק,אישורי תכניות, שינוי ייעוד, טיפול בהתנגדויות, הפחתת / ביטול חיובים בהיטלי השבחה, הפקעות מקרקעין, תביעות פיצויים לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה, ייצוג בהליכים שננקטים בגין ביצוע עבירות בנייה, התמודדות עם צווי נריסה לפי החוק ועוד.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים01/06/211039 צפיות
תיקון 34 – רפורמת רישוי עסקים כבר כאן תיקון 34 לחוק רישוי עסקים – מה חדש? ב – 18/7/18 סיימה ועדת הפנים של הכנסת סדרת דיונים בהצעת החוק לרישוי דיפרנציאלי ואושר תיקון 34 לחוק רישוי עסקים בקריאה שניה ושלישית במליאה. תיקון 34 לחוק רישוי עסקים משמעותי ומחולל שינוי נרחב ומטרתו להקל על עסקים על ידי הפחתת הרגולציה והבירוקרטיה המוטלת על כתפיהם. הוא מכונה "רפורמה" וכדי לבדל אותה מרפורמות קודמות היא קרויה "רישוי עסקים דיפרנציאלי" .

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים04/01/211213 צפיות
משרדנו סייע במחקר בסיוע להפחתת הנטל הבירוקרטי על בעלי העסקים. בקרוב עלויות הרישוי יקוצצו משמעותית. התיקון לתקנות רישוי עסקים יאפשר להתחיל לעבוד עם המסלולים המקוצרים. עסקים ברמת סיכון נמוכה יוכלו לקבל רישיון עסק על בסיס תצהיר, ללא תהליך האישורים המלא הקיים עד כה.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים03/05/201062 צפיות
בכל תהליך של פתוח עסקי או תכנון אסטרטגי ,מתבצע תהליך של ניתוח יכולות עסקיות, במטרה לזהות את נקודות החוזק והחולשה של העסק. באותה נשימה מתבצעת הערכה של ההזדמנויות העסקיות, והאיומים הנשקפים מסביבת התחרות הקרובה (מתחרים, לקוחות, ספקים תחליפים, חודרים חדשים) והסביבה הרחבה ( פוליטית, כלכלית, חברתית, רגולציה, טכנולוגית, שמירת הסביבה).

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201058 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/20924 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica