חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

כיצד מכינים יין?!

מאת: ורד טויןיין ואלכוהול14/10/20121253 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק


כיצד מכינים יין – השלבים הראשונים

קיימות מספר אפשרויות ללמוד כיצד מכינים יין . אחת מהן, היא להירשם

לחוג להכנת יין במוסד מקצועי ולקבל הדרכה צמודה וגם תנאי להכנת היין. אפשרות נוספות, היא ללמוד כיצד מכינים יין באמצעות האינטרנט. ובדרך, להצטייד בחומרי הגלם המתאימים, לרכוש את הערכה ואת הציוד הנלווה, ולקוות שאתם לומדים מהר ושלא יהיו לכם תקלות בלתי צפויות.

אם אתם מעדיפים ללמוד כיצד מכינים יין באופן עצמאי, התחילו בכך שתקנו  את הערכה ואת הציוד המתאים, וכמובן את הענבים הטובים ביותר להכנת יין שאתם יכולים למצוא.

עדיף ללמוד כיצד מכינים יין באותה עונה שיש ענבים במצב מתאים לתהליך, כלומר, לא בעונות הסתיו והחורף.

השלב הראשון של כיצד מכינים יין, הוא שלב דומה, גם ביקב וגם בבית. הפרדה של הענבים מן האשכולות, מעיכתם והפיכתם לתירוש.

ניתן לבצע את ההפרדה והמעיכה בצורה ידנית, אבל כשמדובר בכמויות גדולות, אפשר להשתמש במכבש שיבצע את שתי הפעולות.(אמרנו שתצטרכו כלים מיוחדים וציוד מיוחד, זה אחד מהם, המכבש למעיכת הענבים).

כיצד מכינים יין – השלבים הבאים

נמשיך כאן לשלבים הבאים של כיצד מכינים יין באופן עצמאי.

לאחר /מקבלים את התירוש, צריכים להעביר אותו למיכלי התססה, שהם בד"כ עשויים מנירוסטה, ואין למלא אותם עד הסוף. ממלאים שני שלישים בלבד.

כשמעבירים את התירוש למיכלי ההתססה מוסיפים אליו דו תחמוצת הגופרית, על מנת למנוע תסיסה ע"י שמרי הבר המצויים על הזגים(קליפות הענב).

בתהליך של הכנת יין לתסיסה יש חשיבות רבה. בשלב התסיסה, הסוכר ובענבים הופכים לאלכוהול, קרי, התירוש שהוכנס למיכלים הופך ליין אמיתי.

בתהליך של התסיסה, הסוכר מתפרק למולקולות של פחמן דו חמצני ואלכוהול. בשלב זה מוסיפים את השמרים. השמרים כשהם מעורבבים עם חמצן, מפרקים את הסוכר לפחמן דו חמצני ומים. כשאין יותר חמצן במיכל, בנוסף לפחמן דו חמצני נוצר גם אלכוהול.

כיצד מכינים יין – השלב שבו אתם בוחרים איזה סוג של יין אתם רוצים

אתם קובעים איזה סוג של יין אתם רוצים, ולפי הבחירה שלכם, יהיה משך התסיסה. באופן כללי, מפסיקים את התסיסה בשלב שכמעט כל הסוכר הפך לאלכוהול. מורידים את הטמפרטורה עד למצב שהשמרים מפסיקים להתרבות ולאחר מכן, מסננים אותם מהיין. בעקבות זאת, נשארות שאריות של סוכר ביין.

טיפ חשוב למי שלומד כיצד מכינים יין באופן עצמאי, נוגעת לרמת החמצון של היין.

לידיעתכם, כשמתסיסים יין מאד חשוב לשמור על רמת חמצן יחסית נמוכה, על סוג השמרים, על טמפרטורה מתאימה, על משך הזמן של התסיסה על הכמות של הפחמן הדו חמצני במיכלים.

כיצד מכינים יין – שלב הסחיטה

השלב הבא של תהליך הכנת היין, נוגע להעברתו למכבש סחיטה, שמטרתו ליצור יותר נוזל. לאחר מכן, יש להעביר את היין למיכלי נירוסטה שנית, והפעם, כן ממלאים אותם עד הסוף. תהליך זה נועד לביצוע תסיסה שנייה של היין, שבו הופכת החומצה המאלית לחומצה לקטית. תהליך זה נקרא תסיסה מלולאקטית.

המטרה של התסיסה השנייה היא להפוך את היין ליותר מעודן ורך לשתייה. היא גם משנה את הארומה ביין והופכת אותו לרגיש פחות לזיהומים.

שלב השפיה הוא השלב הבא של כיצד מכינים יין, והוא נועד להפריד את היין מן המשקעים הקיימים בו.

בשלב שלפני הסופי, מעבירים את היין ליישון בחבית. לאחר שהיין מתיישן בחבית בפרק הזמן הנדרש, מגיע השלב הסופי, שהוא העברת היין לבקבוק.

כמובן, שאת הבקבוק סוגרים עם פקק שעם, ששומר על הארומה של היין, כפי שאנחנו מכירים זאת ממשקאות אלכוהוליים נוספים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ורד טוין

כתבת מקצועית בתחום העיצוב

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ורד טוין

מאת: ורד טויןעיצוב פנים28/07/131334 צפיות
כיצד לבחור בחוכמה חיפוי קיר זוכוית למטבח ומדוע מדובר בפיתרון מוביל בעיצוב מטבחים ובכלל? הינה התשובה!

מאת: ורד טויןעיצוב פנים22/07/131350 צפיות
כל מה שצריך לדעת על סוגי טפטים לבית ובכלל

מאת: ורד טויןעסקים - כללי22/07/132118 צפיות
כל מה שצריך לדעת על טיהור שפכים

מאת: ורד טויןעיצוב פנים22/07/131845 צפיות
כל מה שצריך לדעת על אדן חלון טרם רכישתו!

מאת: ורד טויןמחשבים וטכנולגיה - כללי22/07/131998 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על ניהול מלאי ולא העזתם לשאול

מאת: ורד טויןגיל הזהב21/07/137000 צפיות
כל המידע על דיור מוגן

מאת: ורד טויןיין ואלכוהול21/07/138251 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על בישול בירה בבית

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172759 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142550 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142917 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144444 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411838 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148165 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148483 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica