חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מאפיות – בואו להכיר

מאת: טלי גלעסקי מזון31/10/2012705 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אחד מן המקומות המוכרים ביותר בעולם ולכל האנשים הוא המקום בו נאפים לחמים, לחמניות, פיתות ועוד שלל מוצרי אפייה.

ילדים מכירים את הדרך למאפייה השכונתית לפני שהם זוכרים בעל פה את הדרך לבית הספר. וכמו הילדים כך גם המבוגרים. ריחו הטרי של מאפה לא יכול להשאיר אדיש לא ילד וגם לא מבוגר. עולם המאפים הינו מגוון ומאפשר התאמה לכל חשקי הלקוחות. לעיתים ניתן למצוא הזמנות מיוחדות של לקוחות, המרוצים משירותי המאפייה בה הם קונים ומבקשים הפקות מיוחדות מאותה מאפייה, במידה והיא מספקת שירות שכזה לקהל לקוחותיה.

ניתן למצוא מאפיות קטנות, שכונתיות, גדולות וכאלו המותאמות לפסי ייצור נרחבים וכלל ארציים.

תחום האפייה אינו חדש, אך ממשיך להתחדש ולהתפתח כל הזמן, בעזרת שילוב של קמח מסוגים שונים, סוגי מילויים שונים, וטכניקות אפייה המקנות פריכות, קשיחות וארומה נוספים לדברי המאפה.

אין הנחתום מעיד על עיסתו –

הנחתום הינו האופה. והמשפט אכן נכון. מי שיכול להלל או לקלס את עיסת האופה הינו הלקוח. לטובה ולרעה. מאפיות רבות לא יכולות להתקיים ללא זרם לקוחות קבוע. אזי על מנת לבסס את מעמדן ישנה אחריות להיות כל בוקר עם המאפים מוכנים – כי שעות הבוקר המוקדמות מובילות לגלי לחץ מצד הורים הרוכשים לחמים טריים לילדיהם לארוחות בבית הספר, לעצמם, ובכלל.

תחום הקונדיטוריה שונה. אמנם העבודה הינה זהה – מול לקוחות.אך קונדיטוריות רבות מציעות היצע שונה מהמאפייה הסטנדרטית. הדגש מושם על תחום העוגות, עוגיות, קרמים, עיצובים וקישוטים המהווים יצירת אמנות בפני עצמה.

קונדיטורים רבים עוסקים בסדרי גודל עצומים של פיות להאכיל – דוגמא לכך הינה מלונות. כל מי שמגיע למלונות מצפה לקינוח איכותי אחרי ארוחה טובה.

איכות היא לא מילה גסה –

האפשרות לספק ללקוחות את הטוב ביותר, מוביל בסופו של דבר לקהל לקוחות המחפש את האיכות ושב למאפייה או לקונדיטוריה שסיפקה לו את הסחורה הטובה ביותר, עליה שילם.

אך מה שיוצר סחורה טובה בתחום האפייה והקונדיטוריה הינו ציוד אפייה.

ציוד אפייה איכותי, מהימן אשר מסוגל להתמודד עם קנה המידה של הלקוחות, ומספק ללא דופי את מוצאי המאפה במשך פעילות המאפייה – הינו ציוד אפייה המקנה למאפייה את שמה הטוב.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת טלי גל

מאת: טלי גלעסקי מזון19/11/121186 צפיות
המאכל היפני מתבסס בעיקר על אורז בחומץ, אצות מאכל ותוספות. המרכיב ההכרחי היחידי בסושי הוא האורז, שומרי המסורת יוכלו למצוא אורז סושי כשר כמעט בכל מרכול בישראל. את שאר המרכיבים בסושי אפשר להתאים להעדפתו האישית של האדם, אין כל הכרח להוסיף לסושי פירות ים ושאר מרכיבים לא כשרים.

מאת: טלי גלאבטחת הבית19/11/121623 צפיות
אף אחד מאיתנו לא רוצה להיתקע במקרה חירום בלי אמצעי הגנה והצלה. ידוע ששריפות הן אחד ממקרי החירום המסוכנים ביותר שפורצים ללא כל התראה וקשים לשליטה, ומבלי שאנחנו אפילו שמים לב. שריפות עלולות להיגמר בתוצאות הרות אסון. אמצעי כיבוי אש ומערכות כיבוי אש מצילות חיי אדם ולכן חשוב להקפיד להתקין אותן במקום המגורים ובמקום העבודה.

מאת: טלי גלמסיבות רווקים ורווקות15/11/121254 צפיות
כולנו היינו רוצות שתהיה לנו את מסיבת הרווקות החלומית, זאת שלא נשכח אף פעם ושתזכיר לנו שהחברות שלנו תמיד שם בשבילנו. לכן, אם עליכן לארגן מסיבה עבור חברה טובה שלכן שעומדת להתחתן, כדאי לחשוב על מגוון פעילויות מעניינות ומשעשעות שימלאו את האירוע המרגש.

מאת: טלי גלמט"ח15/11/121380 צפיות
נכנסתם לשוק המט"ח והתחלתם להבין מה בדיוק קורה בעולם המחסר העולמי. עם זאת, חשוב לזכור כי אחד המרכיבים החשובים והקריטיים להצלחתכם היא בחירת תוכנת מט"ח מתאימה איתה תעבדו מהמחשב האישי שלכם, כזו שתהיה אמינה, מקצועית ומקיפה וכמובן נוחה ומהירה לתפעול.

מאת: טלי גלניקיון15/11/121407 צפיות
את השטיחים בבית נהוג לנקות באופן קבוע בעזרת שואב אבק. פרט לשאיבת האבק מהשטיח יש להקפיד לנקות את השטיח בצורה יסודית אחת לחודשיים. חומרי ניקוי ביתיים לניקוי שטיחים אפשר למצוא בכל מרכול. החומרים הביתיים מצליחים להסיר כתמים קלים ולרענן את המראה הכללי של השטיח.

מאת: טלי גלרפואה משלימה15/11/121222 צפיות
שיאצו הוא אחד מתחומי הלימודים המבוקשים ביותר בעולם הרפואה המשלימה. מטפלי שיאצו מנוסים מועסקים בקופות חולים ומרכזי ספא. הם זוכים להערכה רבה ועוסקים בעבודה מעניינת שמציבה בפניהם בכל יום אתגרים חדשים. השיאצו מגיע אל העולם המערבי מתחום הרפואה הסינית העתיקה.

מאת: טלי גלריהוט 15/11/121342 צפיות
בין אם אתם חובבי בישול מושבעים, משוגעים לעיצוב, או סתם אוהבים לארח (גם אם מדובר בחימום במיקרוגל), מטבח מעוצב הוא מרכז העשיה הקולינרית של הבית. בעידן המזון המהיר, גם תחום עיצוב הבית עבר הסבה מהירה (ויש לומר נוחה) לכיוון המוכן והסטנדרטי.

מאמרים נוספים בנושא עסקי מזון

מאת: עופר שלועסקי מזון18/07/213659 צפיות
תנור אפייה תעשייתי

מאת: עופר שלועסקי מזון26/02/214062 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: דניאל מלמדעסקי מזון16/02/205524 צפיות
מסעדת NG נווה צדק הינה מסעדת בשרים הותיקה והאיכותית מאז שנת 2003. הבשרים הכי איכותיים. קראו מה הלקוחות ממליצים על המסעדה.

מאת: רועי כץעסקי מזון16/12/1810513 צפיות
מעוניינים באוכל מוכן לשבת? מתגעגעים לטעמים של בית? את ארוחת השבת הקרובה שלכם כבר תרכיבו מאוכל ביתי מוכן, טעים להפליא, אוכל עם טעם של בית. את התחושה החמימה הממלאת את הלב עם כל ביס בארוחה המתבססת על אוכל ביתי קשה לתאר במילים. גם כאשר ישנן עשרות מסעדות גורמה המציעות מנות מודרנית מעוצבות, רוב האנשים עדיין מתגעגעים יותר מכל לאוכל של בית כי אחרי הכל מאין כמו אוכל של בית.

מאת: דודישעסקי מזון31/05/183354 צפיות
"רק מחילופי המשפטים הקצרים הללו, נשמע כאילו עמדנו להיות אסירות במקום כלשהו בהרצליה ושבקרוב מאוד תמנע מאתנו האפשרות לנהל באופן חופשי את מאורעות ארוחת הערב שלנו או לפחות לצאת אל הרחוב ולתור אחר אחת כזאת.

מאת: הדסהעסקי מזון17/09/173149 צפיות
מאז ומתמיד פיצה הייתה נחשבת למאכל פופולרי ונחשק בקרב האוכלוסייה בעולם. ארץ ישראל גם היא נחשבת לאחת המדינות שאוהבות מאכל זה. ניתן למצוא פיצריות רבות ברחבי הארץ ובכלל זאת גם פיצריות בירושלים. ההבדל המשמעותי ביותר בין פיצריות בירושלים לפיצות בערים האחרות הוא הסגנון ההכנה של הפיצה ומבחר הרב שניתן למצוא.

מאת: שרון צרפתיעסקי מזון13/08/173514 צפיות
בהחלט לא חייבים לצאת מן הבית כדי לקבל ארוחה שהיא גורמה, ובדיוק לפי הטעם האישי של הסועדים. בלי לקום מהכסא, בלי לאחר, בלי לחכות למלצרית ועם כל הפרטיות של הבית האישי של כל אחד ואחד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica