חפש מאמרים:
שלום אורח
06.11.2026
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

קורות חיים – רושם ראשוני לפני ראיון העבודה

מאת: SEOneto |  קורות חיים |  27/10/2009 |  1583 צפיות |  שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בימים של אבטלה קשה במדינה כמו שלנו, צריך לדעת איך להתקבל לעבודה הרצויה לנו, לדעת מה באמת יביא את החיוך של בעלי המקום ולקבל אותנו כחלק מהמקום החדש, העניין הוא שקורות חיים מגיעים הרבה לפני הראיון הראשון, אז לא אנחנו הרושם הראשוני, אלא קורות חיים צריכים לספק את הרושם.

עבודה לא תגיע אלינו, לפעמים זה עניין של מזל, שמועות מבין חברים על עבודה פנויה, אבל לרוב המקרים ישנו מקום עבודה שהיינו מאוד רוצים להתקבל ואנחנו מתיפייפים ולובשים את חליפת ה"קבלו אותי לעבודה" ויוצאים לדרך, העניין הוא לדעת איך להיות מוכנים בהתאם, קורות חיים מסוגננים ומוכנים היטב - זה כרטיס הכניסה הבטוח שלנו, למרות הרושם החשוב שאנחנו צריכים להשאיר על מקום העבודה אנחנו עדיין צריכים להבין שמה שייקראו ככה יחשבו עלינו לא משנה מה נאמר להם.

קורות חיים צריכים להיות מוכנים בצורה טבעית ומובנת, קורות חיים אשר מלאים בתוכן חסר תועלת או בתוכן רב מידי, העין מאבדת את הריכוז ומשם ממשיכים לקורות החיים הבאים בתור. לדעת לכתוב קורות חיים לא צריך תואר בהנדסה, אלא רק קצת היגיון, לדעת מה בעלי המקום החדש היו רוצים לדעת עלינו בהקשר לעבודה הרצויה, בין אם זה עניין העבודה הקודמת - מה עשינו שם, כמה זמן היינו שם, למה עזבנו, הרי אחרי הכול, עבודה היא חלק מהחיים ואם עוזבים מקום אחרון, המקום החדש רוצה לדעת ממה להיזהר, במידה ואין ממה, אפשר לכתוב את מה שקרה בקצרה, במקום לכתוב משפטים ארוכים אשר יסבירו לפעמים מצב לא נעים, עדיף לכתוב "סיבות אישיות" ולהסביר בראיון עבודה במידה וישאלו כמובן.

לכתוב קורות חיים נכונים זה בסך הכול לדעת להתמקד לכל מקום אשר היינו רוצים לעבוד בו, באם אנחנו מנסים להתקבל למקום עבודה אשר נותן שירות לקוחות, היינו רוצים להדגיש את מקומות העבודה האחרונים אשר רלוונטיים, לכתוב שמקום העבודה האחרון הינו נהג בחברת תחבורה, לא ממש יעזור, לא משנה כמה הייתה עבודה מכובדת ורצינית. ככל שנתמקד יותר בכתיבת קורות חיים בצורה מכוונת כך נקבל את היחס המתאים ממקום העבודה החדש.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מאמר זה נכתב ע"י כותב תכנים מקצועי בחברת קידום אתרים SEOneto.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת SEOneto

מאת: SEOneto |  הדברה |  25/12/13 |  1412 צפיות
בימים בהם המזיקים רק הולכים ומתרבים, כדאי מאוד לבצע הדברה בביתכם, ומוקדם ככל האפשר: המזיקים מעלים את מפלס הלחץ, הורסים את המזון והרהיטים ואף כוללים

מאת: SEOneto |  תחביבים |  28/10/13 |  1547 צפיות
"יש לי מכונת תפירה בבית". המשפט הזה, שעד לפני כמה שנים היה נחשב מגוחך ובלתי סביר, הוא היום שיא האופנה. כן, אם אתם רוצים להרגיש בעניינים, כדאי שתחפשו מכונות תפירה ותתחילו לעבוד

מאת: SEOneto |  רפואה |  21/10/13 |  1549 צפיות
העולם שלנו הוא עולם אלקטרוני. כמעט כל דבר כאן, כל פריט וכל חפץ שבו אנחנו משתמשים עובד על בסיס אלקטרוני וככזה - הוא פולט אנרגיה החוצה, אל הסביבה

מאת: SEOneto |  עיצוב גינות |  07/10/13 |  1477 צפיות
היום, לקנות סוככים זו לא בעיה רצינית, לכאורה. הרי פרוסות לפניכם שלל חנויות שמציעות סוכך לכל מטרה, ואינספור יבואנים שמציפים את השוק בשלל סוגים של סוככים

מאת: SEOneto |  בר ובת מצווה |  12/03/13 |  1537 צפיות
דמיינו לעצמכם .... האורות נכבים... אתם מתרגשים... ואז.... הסרט שלכם מוקרן ע"ג מסך ענק לכל האורחים ...והכפיים ..... קליפים לבר מצווה , זה ממש.. לא מה שהיה פעם. היום , בכדי להפיק קליפים לבר מצווה טובים , צריך להבין בקולנוע , ולהיות מיומן ומקצוען אמיתי

מאת: SEOneto |  הפקות אירועים |  07/03/13 |  1451 צפיות
שבירת השגרה על ידי הוצאת העובדים ליום כיף השתרשה כנורמה בעולם העסקי כבר לפני עשרות שנים. כיום כמעט ולא ניתן למצוא חברה שלא מקפידה על קיום יום כיף לעובדים לפחות אחת לשנה, אם לא פעמיים בשנה.

מאת: SEOneto |  אירועים עסקיים |  06/03/13 |  1384 צפיות
אירועים עסקיים הם המראה הצלולה ביותר לבבואתה של חברה או של בית עסק. אירועים עסקיים מספקים את ההזדמנות או סגירת הגולל ליצירת קשרים עסקיים ומיתוג מול קולגות, לקוחות קיימים ופוטנציאלים וכמובן בעלי השפעה והון בתחומכם – תלוי בטיבו של האירוע.

מאמרים נוספים בנושא קורות חיים

מאת: אקסטרה - קידום אתרים |  קורות חיים |  02/01/13 |  10571 צפיות
צעירים רבים מחפשים עבודה בתחום האבטחה לצורך מימון הלימודים תחום האבטחה הוא תחום מבוקש בקרב צעירים, ולכן רבים מהם שולחים קורות חיים לתפקיד אבטחה.

מאת: אקסטרה - קידום אתרים |  קורות חיים |  13/12/12 |  9458 צפיות
כיום אנשים מפוטרים ממקומות העבודה שלהם מסיבות שונות,החל מצמצומים ועד לסגירת חברה.

מאת: תומר |  קורות חיים |  23/11/12 |  9130 צפיות
עוד לפני שאתם מתחילים לחפש אחר עבודה באמצעות מודעות הדרושים באתרי האינטרנט, חשוב שתקדישו קצת זמן לכתיבת קורות החיים שלכם. לא משנה עד כמה אתם נחמדים, יעילים, חרוצים וחדורי מוטיווציה להצליח במקום העבודה...

מאת: מאיה כהן |  קורות חיים |  16/08/12 |  9093 צפיות
היום כבר כמעט כולם מבינים שכדאי להשקיע בכתיבת קורות חיים. שמעתם להמלצות, שידרגתם את קורות החיים שלכם והבלטתם את מה שצריך ועכשיו קורות החיים החדשים שלכם רלוונטיים, מתומצתים, ממוקדים ונראים טוב מבחינה חזותית. האם זה מספיק?

מאת: מאיה כהן |  קורות חיים |  26/07/12 |  8956 צפיות
רובנו מקבלים בהבנה את העובדה שאנשי מכירות נוטים 'למתוח' את האמת אבל 'למתוח את האמת' בקורות החיים, למרות ההקבלה המסויימת למה שעושים אנשי מכירות הוא דבר הרבה פחות נסלח. יש לזכור כי במיוחד במדינה קטנה כמו שלנו, סופם של שקרים בקורות החיים להתגלות. בתהליך כתיבת קורות החיים יש לחשוב על המשמעויות של שקרים ורצוי מאוד להימנע מהם.

מאת: תומר |  קורות חיים |  13/07/12 |  9114 צפיות
האם קורות החיים שכתבתם לעצמכם במשך 5 או 10 דקות, הם באמת קורות חיים הכתובים ומנוסחים היטב, ויוכלו לסייע לכם למצוא את הג'וב הנכסף עליו אתם חולמים? המאמר הבא מביא כל מה שצריך לדעת על קורות חיים

מאת: הדס גור |  קורות חיים |  24/06/12 |  8883 צפיות
יותר ויותר ישראלים אינם מבינים כיצד יש לכתוב את קורות החיים שלהם בצורה נכונה ובדרך שתבטיח להם לפחות את הריאיון האישי שהם כל כך מייחלים לו. אז אם גם אתם מעוניינים לדעת כיצד יש לכתוב את קורות החיים בדרך לעבוד במטריקס, הנה כמה טיפים שגייסנו עבורכם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica