חפש מאמרים:
שלום אורח
06.07.2020
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

לא צריך סיבה מיוחדת כדי לשתות יין

מאת: יקב לבנייין ואלכוהול27/03/2013587 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

כל כך הרבה כתרים נקשרו לו, ליין, במהלך ההיסטוריה, שאי אפשר למנות את כולם. יין נחשב למשקה מלכים, למשמח לב, למשחרר עכבות. באמצעות יין נהוג לחגוג אירועים חגיגיים, שמחות אישיות, שמחות לאומיות, חגים וחגיגות.

משתבח עם השנים

כאשר שומרים כהלכה על בקבוק יין, מאחסנים אותו בטמפרטורה המתאימה, חתום בפקק, יכול יין להאריך ימים רבים. בין סוגי היינות הנפוצים, ניתן למצוא יינות שתהליך יישונם בחביות עץ מיוחדות, היה ארוך מאוד, ואילו יינות אחרים יכולים להיות יינות צעירים ורעננים יותר, שעברו יישון קצר מועד. השפעת משך היישון על טעמו של היין ועל ספיגת טעמים והשגת ארומה מיוחדת, משפיעים על איכות היין ועל מחירו לצרכן. יש אנשים שנוהגים להביא עימם בקבוקים של יין יקר כמתנות יוקרתיות, לאירועים מיוחדים.

להרים כוסית של יין

לא לחינם נוהגים לשתות לחיים באירועים משמחים ובחגים. שתיית יין מעודדת שימחה, ומאפשר גם לאנשים עצורים ומופנמים ולכאלה שסובלים ממצב רוח רע, להיכנס לאווירה טובה ושמחה. השקת כוסיות של יין אלו באלו, שהפכה ברבות השנים לברכת ה"לחיים!" המסורתית מקובלת בקרב צעירים ומבוגרים כאחד. לגבי השאלה מהו מקורו של המנהג הזה, הדעות חלוקות. יש שטוענים שבעת העתיקה נהגו אנשים ששתו בצוותא למהול את היינות שלהם זה בזה כדי למנוע מזימות של הרעלה. כמה טוב שמנהג זה נעשה לטקס שונה כל כך, של שמחה, רעות ובשורות טובות!

סוגים שונים של יין

פעם ניתן היה למצוא על שולחנו של הישראלי המצוי יינות מסוגים מצומצמים מאוד. עם השנים הלך והתפתח שוק היין בישראל ועבר מהפיכה של ממש. מי שמחפש לעצמו יין טוב, ללוות ארוחה של חג, סעודת יום טוב, או קידוש כדת וכדין, יוכל למצוא יינות בוטיק מובחרים שתופסים מקום של כבוד לצד יינות רגילים. יין שהוא שילוב של שיראז וקברנה סוביניון, יינות ארומטים בניחוח דובדבנים ופירות יער, יינות פירותיים צעירים, יינות קברנה מיושנים ומשובחים, הם דוגמאות ליינות מוצלחים הטובים ללב ולחיך. יקבים פרטיים רבים זוכים להצלחה בתחרויות עולמיות ומביאים לישראל כבוד ששווה לחתום אותו עם כוסית לחיים!

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

יקב לבני

יקב לבני שוכן במושב כרמל, בחוות "שדה כלב" שביהודה, ומייצר יינות גורמה משובחים. היין של היקב נעשה ברובו בעבודה ידנית תוך הקפדה על תהליכים טבעיים, בגובה של 875 מטר מעל פני הים ובתנאים קלאסים לייצור יינות גורמה אדומים.

לפרטים נוספים:

http://www.livni-wine.com/

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יקב לבני

מאת: יקב לבנייין ואלכוהול28/04/13548 צפיות
למרות שזה נשמע משונה למי שלא מתעניין בתחום, בשנים האחרונות ישראל הלבנטינית הופכת אט אט למעצמה אמיתית בתחום היין. יין ישראלי בדגש על יקבי הבוטיק שנפוצים בעשור האחרון כפטריות אחרי הגשם הופך לשם נרדף לאיכות ולא מעט יינות ישראלים קוטפים את המקומות הראשונים חדשות לבקרים בתחרויות יין בינלאומיות. אבל לפני ניגש להווה ולעתיד, בואו נבחן את העבר או יותר נכון את סיפור האהבה בין העם היהודי היושב בציון ליין.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172037 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/141888 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142110 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/143737 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/147321 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/147411 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/147657 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica