חפש מאמרים:
שלום אורח
06.07.2020
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יין בארץ הקודש, מעצמה בהתהוות

מאת: יקב לבנייין ואלכוהול28/04/2013547 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

למרות שזה נשמע משונה למי שלא מתעניין בתחום, בשנים האחרונות ישראל הלבנטינית הופכת אט אט למעצמה אמיתית בתחום היין. יין ישראלי בדגש על יקבי הבוטיק שנפוצים בעשור האחרון כפטריות אחרי הגשם הופך לשם נרדף לאיכות ולא מעט יינות ישראלים קוטפים את המקומות הראשונים חדשות לבקרים בתחרויות יין בינלאומיות. אבל לפני ניגש להווה ולעתיד, בואו נבחן את העבר או יותר נכון את סיפור האהבה בין העם היהודי היושב בציון ליין.

סיפור אהבה עתיק

כבר לפני למעלה מ-5000 שנה, אי שם בתקופת הברונזה, גידלו איכרים כרמים. אחד האזכורים המוקדמים ביותר לכך ניתן למצוא כבר בספר בראשית: "ויחל נח איש אדמה וייטע כרם ויישת מן היין וישכר". לפיכך אין זה פלא כי הגפן היא אחד משבעת המינים בהם נתברכה ארצנו ואין צורך לציין כי היין הוא חלק בלתי נפרד מהדת היהודית ומהטקסים האופייניים שלה, החל מהקידוש בימי שישי ועד לארבע הכוסות בליל הסדר. בכל רחבי הארץ ניתן למצוא עדויות ארכיאולוגיות לקיום גתות לדריכת ענבים ומקורות תלמודיים מספרים לנו על עשרות סוגים שונים של יינות.

במאה ה-19, גידול הגפנים היה אחד מענפי החקלאות הפופולאריים והחזקים ביותר ולא מעט כרמים נטעו במטרה לחזק את הקשר עם יהדות הגולה ולשפר את תדמיתה של הקהילה היושבת בציון בעיני יהדות אירופה. לתעשיית היין המתפתחת תרמו לא מעט הקמתו של "מקווה ישראל" וכמובן תרומותיו של הברון רוטשילד ועד מלחמת העולם הראשונה היין הפך לתוצרת החקלאית המרכזית של הישוב היהודי בארץ ישראל.

המצב כיום

למרות שאנחנו רחוקים שנות אור מממוצע צריכת היין במדינות אירופה (במדינת ישראל הצריכה הממוצעת בקרב האוכלוסייה היהודית מעל גיל 18 היא 8 ליטר בלבד, כמעט פי עשר פחות מהממוצע האירופי), נראה שהדגש בארץ ניתן לא על הכמות אלא על האיכות. בשנים האחרונות הוקמו יקבים ישראליים מודרניים רבים, אשר גם מצליחים לקצור פרסים בינלאומיים, מה שהפך הרבה מאוד בקבוקי יין מתוצרת יקב ישראלי, להיות שם דבר בעולם. בארץ קיימים היום למעלה מ-200 יקבי בוטיק שפרושים בכל חלקי הארץ ונראה כי לפני שנשים לב, יינות ישראלים יהוו תוספת הכרחית לתפריטי היין במסעדות הנחשבות ביותר בעולם.

 



תגיות המאמר: יין, יקב


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

יקב לבני

יקב לבני שוכן במושב כרמל, בחוות "שדה כלב" שביהודה, ומייצר יינות גורמה משובחים. היין של היקב נעשה ברובו בעבודה ידנית תוך הקפדה על תהליכים טבעיים, בגובה של 875 מטר מעל פני הים ובתנאים קלאסים לייצור יינות גורמה אדומים.

לפרטים נוספים:

http://www.livni-wine.com/

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יקב לבני

מאת: יקב לבנייין ואלכוהול27/03/13587 צפיות
כל כך הרבה כתרים נקשרו לו, ליין, במהלך ההיסטוריה, שאי אפשר למנות את כולם. יין נחשב למשקה מלכים, למשמח לב, למשחרר עכבות. באמצעות יין נהוג לחגוג אירועים חגיגיים, שמחות אישיות, שמחות לאומיות, חגים וחגיגות.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172037 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/141888 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142110 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/143737 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/147321 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/147411 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/147657 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica