חפש מאמרים:
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

קיצור בירוקרטיה בהיתרי בניה

מאת: יאיר צברישלטון מקומי19/04/2013842 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אישורי תוכניות התב"ע ובקשות להיתרי בניה ובכלל הבירוקרטיה במסדרונות העירייה מרעיפות קשיים אינסופיים עבור המבקשים היתרים ואישור תוכניות כדי שיוכלו להוציא תוכניות אל הפועל.

כל ועדה אשר מגיעה אליה בקשה "תוקעת" אצלה את הבקשה עד לדיון וגם אז לא ממהרת לפסול או לאשר. הזמן יכול להתארך בכל ועדה לכמה חודשים ובסך הכל בסוף עלול התהליך לארוך אפלו עד כמה שנים.

תפקיד הועדות השונות הוא אכן מאד חשוב, תפקידן הוא לתת אישור לתוכניות בנייה רבות ומגוונות. במקרים רבים התוכניות מתפרשות על שטחים נרחבים, וקובעות את הנוף אליו ניחשף בעתיד. חלק מהתוכניות משנות את המאזן האקולוגי ותופסות שטחי מחייה של חיות בר, חלקן צריכות התייחסות למיגון ולמצבי חירום, הסדרי תנועה וחנייה, ועוד המון נושאים שכולם משפעים על העיר והסביבה.
יוקר הקרקעות בעיר כמו תל אביב רק הופך את קבלת ההחלטות לעדינה עוד יותר
מאידך, האם סגירת מרפסת צריכה לעבור את מדורי הגיהנום כמו שעובר מגדל רב קומות?

האם אותן ועדות צריכות לטפל באותן בקשות? וכמה זמן זה באמת צריך לקחת?

האם יש סיכוי להליך תקין כאשר אומרים למגיש הבקשה שמספרו בתור הוא 390?

הקושי בקבלת אישורים והיתרי בניה הביא ליצירת "מקצועות" חדשים כגון "מאכערים" או "פרוייקטורים" כפי שקוראים להם באופן חיובי יותר. יותר של המילה.

אותם אנשים מעבירים ודוחפים את הבקשות בין הועדות השונות ומזרזים ככל שניתן את הבקשות.

מצב זה הוא בלתי נסבל מכיוון שאם מגיש הבקשות אינו מכיר"פרויקטור" ולא מכיר את התהליך על כל פרטיו, אפילו טעויות פשוטות של ניסוח עלולות לפסול את הבקשה ולדחוק אותה שוב לסוף התור  כמו כן עלולות לקרות פסילות סתמיות של בקשות ולהותיר את המגיש בתשובת "לא" סופית ללא סיבה אמיתית.

אז מה עושים? איך מתמודדים עם הבירוקרטיה?

מאד פשוט, מקציבים זמן מוגבל לכל תיק. לא מקלים ראש, אך הופכים את הטיפול למהיר וזריז יותר, לכל ועדה נותנים זמן מוגבל לכל תיק, בהתאם להיקף הטיפול הנדרש, ובכך יתקצר משמעותית הזמן מרגע הגשת הבקשה ועד להינתן אישור או דחייה.

שוב, מגדל רב קומות אינו מרפסת.

אין סיבה שיערמו כל כך הרבה בקשות או שהן לא תקבלנה את היחס הראוי, בטח שלא מול בקשות ש"נדחפות" בתור על ידי גורמים מטעם.

המצב יכול להשתפר רבות ובידינו לדרוש את השינוי.

בהצלחה לכולנו.


יאיר צברי.


 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

יאיר צברי הארץ, העיר ומה שביניהן

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יאיר צברי

מאת: יאיר צברישלטון מקומי10/07/131090 צפיות
כלכלת בחירות. מוזר איך דוקא עכשיו עיריית תל אביב מכריזה על ענייני דיור בר השגה, וכמות הפקחים על אבן גבירול קצת נרגעת, עצים ניטעים בשיכונים שונים על כבישים ראשיים ומבטיחים לנו עיר חופשית.

מאת: יאיר צברישלטון מקומי09/07/13945 צפיות
"ישראבלוף", כינה שופט ביהמ"ש העליון רובינשטיין את האופן שבו אוכפת עיריית תל אביב-יפו את חוק העזר העירוני, שאמור לגרום למניעת פתיחת סופרמרקטים בשבת. אלא מה? פסיקת בתי המשפט בכל הקשור לפעילות עסקים בשבת היא בעצמה ישראבלוף.

מאת: יאיר צברישלטון מקומי26/06/131088 צפיות
המצב בדרום העיר לא מעודד, בבתים רבים רוב הדיירים בבנייני המגורים הם פליטי עבודה מאריתראה ורק מיעוט יהודי. רצוי להזכיר כי מדובר ברחוב לוינסקי, רחוב מרכזי בעיר. עובדה זו היא מאד חשובה נוכח הממשלה הממשיכה להראות כי הגדר שהקימה והמדיניות שהיא אוכפת בגבול הדרומי עצרה את שטף המסתננים. אמנם השטף אכן עצר, אך עשרות האלפים עדיין כאן, ובהם חייבים לטפל.

מאת: יאיר צבריהודעות לעיתונות - כללי12/06/131568 צפיות
אין ספק כי האלימות בכלל והאלימות נגד קשישים חוצה גבולות, והם גבולות שליליים במיוחד. ההלם במקרה הזה הוא מאד גדול, ואם חושבים רגע, מבינים שמי שמתעללים אליו היא אחת האוכלוסיות שבזכותן אנחנו פה, הדור שבנה את הארץ. נשאלת השאלה הכואבת, האם כך היינו רוצים שיתייחסו אלינו כשנגיע לגבורות? נם כך גם אנחנו רוצים שיתנהגו אלינו בדמי ימינו? אני מאמין שלא.

מאת: יאיר צברישלטון מקומי01/06/131115 צפיות
למה חולדאי והורוביץ לא נוקטים עמדה בדבר המסתננים? שני המתמודדים הראשיים כרגע לראשות העיר נמנעים מלתפוס עמדה במקרה הטוב ומעבירים את האחריות למדינה כשלוחצים עליהם, אבל ממש חזק. נראה שהאסטרגיה שיועצי התקשורת של השניים דוגלים במדיניות "אין תגובה" דוקא באחד הנושאים הרגישים יותר במערכת הבחירות המתקרבת.

מאת: יאיר צברישלטון מקומי27/05/131173 צפיות
היכל התרבות, שהשלים לאחרונה שיפוץ מרגל ועד ראש נפתח לאחרונה לקונצרט פתיחה. הבעיה היא שעוד לא ניתן לו אישור כיבוי אש, בטיחות ואיכלוס (טופס 4) איך יכול להיות שהתקיים קונצרט ללא אישור? לפי ידיעות תל אביב, אמנם נערכו ישיבות בהולות בדבר העניין עם אחראים ממדור הדליקות אבל הוחלט איכשהו בסופו של דבר לערוך את הקונצרט כמתוכנן. האם לא למדנו כלום? האם מקרי הדליקות והשריפות רחוקים מאיתנו כמו הוריקנים וסופות טורנדו?

מאת: יאיר צברישלטון מקומי26/05/131128 צפיות
לפי המכתב שכתב העיתונאי יגאל סרנה לשופטת ורדה אלשייך, נראה שהיא מחוברת הייטב לטייקונים החייבים מיליונים ומיליארדים למדינה ועוזרת להם להיחלץ מהחובות, ומציעה להם את הסדרי החוב. יגאל מבקש מורדה לסוע ללונדון כדי לראות איך שם גם אחרי עשר שנים מכניסים לכלא זוג, הוא כיהן כשר האנרגיה הבריטי, והיא אשתו.

מאמרים נוספים בנושא שלטון מקומי

מאת: בנימין קלינגרשלטון מקומי04/04/221782 צפיות
תוספות שונות למבנה קיים או שינויים במבנה. התוספות יכולות להיות מכח תכניות הרחבות במקומות שונים ברחבי העיר, ניצול זכויות בנייה שלא מוצו בהיתרים קודמים או מכוח תכניות או תקנות חדשות שאושרו לאחר הקמת הבניין.

מאת: אדיר בנימינישלטון מקומי27/02/221954 צפיות
מסיבות היסטוריות נוצר פער משמעותי בערים הותיקות בישראל בכל הנוגע לקריאת רחובות על שם נשים; בעיר נתניה אנחנו פועלים בנמרצות מתוך רצון לצמצם פער זה ככל שניתן, כל זאת למרות שגם היום מרבית הפניות המתקבלות בציבור הן הצעות להנצחת גברים ולא נשים.

מאת: בנימין קלינגרשלטון מקומי27/06/211284 צפיות
כיצד לשלם פחות אגרות בניה והיטלי פיתוח, האם התעריף נכון? השיטה לשלם פחות על אגרות בניה והיטלי פיתוח קיימת שיטה להפחתת חיובים, שלא מבוצעת בדרך כלל בעת בדיקת אגרות בניה והיטלי פיתוח, שעשויה לחסוך סכומי כסף גדולים מאוד והיא – בדיקת תעריפי האגרות וההיטלים עצמם

מאת: בנימין קלינגרשלטון מקומי21/10/201022 צפיות
ביטול צו ההריסה על פי חוק תכנון ובנייה, בית המשפט יורה על ביטול צו הריסה רק במידה שהשתכנע כי השימוש שנעשה במקרקעין, או העבודות שנעשו עליו, אכן בוצעו כדין. לחילופין, בית המשפט צריך להשתכנע כי הדרישות למתן הצו לא התקיימו או שנפל איזה פגם חמור בצו עצמו שבגינו יש לבטלו, נציין כי לפי החוק אם ניתן ביטול צו הריסה ובית המשפט קבע שמלכתחילה לא היה מקום להוציאו, הרי שמי שנגרם לו נזק בצו זה יכול בהחלט להיות זכאי לפיצויים. מאידך, אם הבעיה היחידה הייתה גם בהסמכה או במינוי של הגורם שהוציא את הצו, הרי שידו של בית המשפט תהיה קפוצה בקביעת פיצויים.

מאת: בנימין קלינגרשלטון מקומי05/08/201011 צפיות
חשוב להתייעץ ולא לעשות מהלכים פזיזים. ניסיון שלנו יכול לסייע לך! ביצוע עבודות ללא היתר | שימוש במקרקעין ללא היתר. בסעיף 145(א), מטיל חוק התכנון והבניה, תשכ"ה – 1965 חובה לקבל היתר לבניה או לשימוש במקרקעין או בבניין: "145(א) לא יעשה אדם אחד מאלה ולא יתחיל לעשותו אלא לאחר שנתנה לו רשות הרישוי המקומית היתר לכך ולא יעשה אותו אלא בהתאם לתנאי ההיתר: (1) התווייתה של דרך, סלילתה וסגירתה; (2) הקמתו של בנין, הריסתו והקמתו שנית, כולו או מקצתו, הוספה לבנין קיים וכל תיקון בו, למעט שינוי פנימי בדירה;

מאת: בנימין קלינגרשלטון מקומי05/04/201249 צפיות
יעוץ בהקמת עסק הצעד הראשון בין חלום למציאות מתחיל כאן. ​​​​כולנו שואפים להיות הבוסים של עצמנו אבל בפועל לא כל אחד מצליח. לרבים מאתנו יש יוזמות עסקיות מצוינות אך כדי להפוך אותן לעסק מניב ומשגשג נדרש תכנון, ידע בתחומים שונים והבנה עסקית. ​אם קורצת מהחומר האמיתי, נותר לך רק ללמוד איך עושים את זה נכון. אנו ב קלינגר רישוי עסקים נלווה אותך מהליך בדיקת המקום לפני השכרתו/רכישתו ועד קבלת רישיון העסק וההיתרים הנדרשים

מאת: בנימין קלינגרשלטון מקומי03/09/195238 צפיות
בירות על חוק התכנון והבנייה הן עבירות חמורות שעשויות להוביל לסנקציות קשות כנגד העבריין. משרד קלינגר היתרי בנייה, רישוי עסקים וייעוץ מוניציפאלי מתמחה בטיפול בעבירות אלו ומעסיק אדריכלים ומהנדסים שיוכלו לסייע לך להתמודד מול המערכת. נתפסת בעבירת בניה? הפתרון בהישג יד. צור קשר ונשמח לעזור לך לצאת מזה… " אם ביצעתם עבירת בנייה כלשהי, יכול מאוד להיות שתוכלו להכשיר אותה בדיעבד. באמצעות טיפול מקיף במספר חזיתות נשיג עבורכם את האישורים שיאפשרו לכם להמנע מצווי הריסה, קנסות ואפילו רישום פלילי".

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica