חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הסכם ממון – תנו יחס קבלו זכויות

הסכם ממון – תנו יחס קבלו זכויות

כל הסכם, הסדר, עריכת עסקה כלשהי, ( לאו דווקא בעניין זוגיות ), איננה משימה קלה. כל אחד מהצדדים המעורבים בהסכמים כאלו, מגיע עם האינטרסים והצרכים שלו, והוא מצפה לתת להם פתרון. האינטרסים והצרכים של כל צד אינם תואמים את אלו של הצד השני, ולעתים אף מנוגדים להם.

אילו היה מדובר רק על אינטרסים וצרכים - ניחא. זוג פרופסורים מאוניברסיטת הרוורד בארה"ב הגיע למסקנה מעניינת, בספר שחברו, שנקרא "הסכם חיובי". לשיטתם, האינטרסים של כל צד, כבודם במקומם מונח, וצריך להסדיר אותם בהסכם. אבל קיים נושא שהוא חשוב יותר מהאינטרסים, והוא היחס האישי במהלך ניהול המו"מ, תשומת הלב, הרגישות, הסמפטיה שנוצרת בין הצדדים. התחושה של כל צד במהלך המו"מ, כך סבורים המחברים, היא יותר חשובה מהאינטרסים שלהם.

מתברר, שאנשים מקבלים החלטות, שהן לעתים הפוכות מהאינטרס האמיתי שלהם, וזאת רק עקב התחושה הטובה והנעימה שקיבלו מהצד השני. התחושה שלהם, שהם השיגו חבר, ידיד, אדם שמבין אותם, כובשת אותם.

כל שנאמר לעיל לגבי הסכמים באופן כללי, בין אנשים זרים אלו לאלו, מתחזקת שבעתיים לגבי הסכם ממון בין בני זוג.

הסכם ממון בין בני זוג, כולל במידה רבה ומשמעותית את האלמנטים שצויינו לעיל. בל נשכח. חלק מהזוגות שעושים הסכם ממון, הם בשלב ראשוני של בניית הקשר והקמת התא המשפחתי. הם בוחנים האחד את השני לא רק כמי שהם עושים איתו עסקה חד פעמית, אלא כמי שהם אמורים לצעוד איתו דרך ארוכה, של הרבה שנים, דרך צמודה ואינטנסיבית, שבה ההחלטות ומכלול החיים המשותפים, כולל גידול הילדים בהמשך – הכל יהיה אינטנסיבי.

אפשר לומר שהתקדמותו האישית של כל אחד מבני הזוג, תהיה תלויה במידה כזו או אחרת בבן הזוג השני. במידת התמיכה שיעניקו זה לזו לאורך השנים, בטוב כמו גם ברע ובמשברים.

גם זוגות ותיקים יותר, שמעוניינים לערוך הסכם ממון, מגיעים להסכם כזה מתוך הכרה שהם מעוניינים לצאת לדרך טובה יותר, ומקווים שההסכם יקל עליהם וישחרר אותם מדאגות, הן לחיים השוטפים והן ובעיקר לגבי חלוקת הרכוש אם הקשר יפקע.

כעורך דין מומחה בתחום, ישבתי עם מאות זוגות, וערכתי להם הסכמי ממון למיניהם. זוגות מכל הסוגים והמינים ( תרתי משמע ). ואני אומר ( כותב ) לכם מניסיון אישי מתמשך. היו רגישים לצרכים של הצד השני. כבדו אותו במהלך המשא ומתן. גלו סימפטיה, חברות, אהבה, תנו תמיכה, חיוך והרגשה טובה. אם תתנו את כל אלו, אני מבטיח לכם, שתשיגו את מלוא מבוקשכם. יתתירה מזו, אני מבטיח לכם, שבן הזוג שירגיש את משב הרוח הטוב כפי שתיארתי, יתרכך, ויגלה פתיחות וויתורים מרחיקי לכת כלפיכם.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד נוטריון אורי גנור

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד נוטריון אורי גנור

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה17/10/13944 צפיות
כולנו מכירים את המצב שבו הנישואים, הקשר, האהבה, החברות, הזוגיות- כל אלו נסתיימו מזמן. אחד מכם מעוניין להתגרש. השני נאחז בנישואין ומסרב. המאמר מציע לכלול בהסכם הממון סעיף מיוחד המסדיר את המצב הלא מכובד הזה. יש הקוראים לזה הסכם לכבוד הדדי.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה05/10/13909 צפיות
המאמר עוסק באשליה שעורך הדין המפורסם, המוכר, אך גם היקר, הוא עורך הדין הנכון שיכין לכם את הסכם הממון.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה03/10/13949 צפיות
איך מאזנים מצב שבו לאחד מבני הזוג יש דירה ( וזהו מצב שכיח מאוד ) ולבן הזוג השני אין. מה הנוסחה הנכונה והאפשרית, אם בכלל, בעניין הזה, כשעורכים הסכם ממון?

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה25/08/131031 צפיות
יש זוגות הסוברים בטעות שההסדר הארצי הסטנדרטי, על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, מייתר את הצורך לערוך הסכם ממון. במאמר הזה אני מביא מכתב שקיבלתי מזוג מתמחים במשפטים, והתשובה שעניתי להם.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה10/08/13945 צפיות
המאמר מציע לכם לבדוק מה מצבו הכלכלי של בן זוגכם המיועד, בהקשר של חובות שיש לו. חובות אלו, אם לא תעשו הסכם ממון נכון, יטרידו אתכם במהלך שנות הזוגיות, עת יתדפקו הנושים על דלת ביתכם המשותפת, ויתבעו את החובות גם מבן הזוג האחר.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה30/07/131008 צפיות
לא תמיד צריך להתעקש ולעשות הסכם ממון. לפעמים, על פי הנתונים האישיים שלכם, של רכוש אותו תרצו להגן ולהסדיר, אתם ממילא מכוסים על פי ההסדרים האחידים שקבע החוק

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה28/07/131069 צפיות
מה אתם בדיוק, האם אתם "סתם חברים", או האם ניתן לומר לגביכם, שמערכת היחסים שלכם "עולה מדרגה", ואתם יכולים להיחשב בנקל לזוג ידועים בציבור. מה ההשלכות של המעמד הזה של "ידועים בציבור", לעומת חברים סתם?

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211505 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211298 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201614 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182011 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181578 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181682 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171795 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica