חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הסכם ממון- "חברים" או "ידועים בציבור"

פונים אלי זוגות רבים עם מערכת יחסים זוגית ומבקשים לבבר איתי, כעורך דין ידועים בציבור, האם הם משתבצים למעמד של "ידועים בציבור". הזוגות הללו מציגים בפני את תיאור המערכת הזוגית שלהם,הכוללת בערך את הפרמטרים הבאים:

1. אנחנו גרים כל אחד בירה משלו, ומוצאים את ההוצאות עבור הדירות הנפרדות שלנו, כל אחד לעצמו.

2. אנחנו מתראים לפחות 3 פעמים בשבוע, ולנים ביחד באותן פגישות.

3. כל סוף שבוע, אנחנו נפגשים.

4. אנחנו מתארחים ומארחים את בני המשפחות שלנו, את ילדינו ואם הורינו. את כל החגים אנחנו חוגגים ביחד כל פעם אצל צד אחר של משפחותינו.

5. כשאנחנו מבלים, אוכלים במסעדות, נוסעים לחו"ל, איננו מתחשבנים, אלא הכספים מתערבבים.

6. יש לנו המון חברים משותפים, וכולם מכירים אותנו ויודעים שאנחנו זוג ותיק. חלק מתבלבלים וחושבים שאנחנו זוג נשוי.

7. אנחנו ביחד כבר למעלה מ 5 שנים.

8. חלקם מספרים שבת הזוג בהריון, או שיש להם כבר ילד.

9. לגבי ילדים שלכם, כל אחד מכם מכיר, מגדל ואוהב את ילדי בן הזוג האחר, ואף קונה להם מתנות מעת לעת. למי מהם שנזקק לתמיכה בלימודים, אתם אף מסייעים, בלי קשר אם זה ילדים שלכם, או של בן הזוג.

10. יש לכם מכוניות נפרדות, כל אחד והמכונית הרשומה על שמו.

יושם לב, שבני הזוג אינם מנהלים מה שמופיע המון בפסיקה, "משק בית משותף". להפך, יש להם משק בית נפרד ואישי. כל אחד לעצמו. הדגש בפסיקה, כשבאים לבחון מערכת יחסים, האם היא כשל ידועים בציבור או לא, הוא על מבחן ניהול משק בית משותף. אתם מנהלים משק בית משותף? מפקידים את המשכורות שלכם לחשבון בנק משותף? משלמים מהחשבון המשותף את כל ההוצאות שלכם, בלי קשר להכנסות האישיות? אם התשובה היא כן, כי אז ימהרו לסווג אתכם כידועים בציבור. ואם התשובה היא לא- אתם יכולים להירגע ( או ההפך, להילחץ, תלוי.. ), אתם לא ידועים בציבור.

הנתונים כפי שהוצגו לי משתנים כמובן, לפי המערכת הספציפית הנוהגת לגבי כל זוג, אבל הנקודות העיקריות, חוזרות על עצמן. המכנה המשותף למערכות היחסים המוצגים בפני ( יחד עם השאלה: האם אנחנו "ידועים בציבור"? ) הוא שהזוגות אינם גרים ביחד. הם אינם מנהלים משק בית משותף. מאידך, כולם מנהלים קשר אינטנסיבי, ממושך, משותף, תומך, על פני שנים רבות, מקיימים חיי אישות, נאמנים האחד לשני, ואינם נמצאים בקשר עם אף אחד אחר.

השאלה היא תמיד: אבל אנחנו לא גרים ביחד? אנחנו רק חברים. למה שיראו בנו כידועים בציבור?

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד נוטריון אורי גנור

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד נוטריון אורי גנור

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה17/10/13944 צפיות
כולנו מכירים את המצב שבו הנישואים, הקשר, האהבה, החברות, הזוגיות- כל אלו נסתיימו מזמן. אחד מכם מעוניין להתגרש. השני נאחז בנישואין ומסרב. המאמר מציע לכלול בהסכם הממון סעיף מיוחד המסדיר את המצב הלא מכובד הזה. יש הקוראים לזה הסכם לכבוד הדדי.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה05/10/13909 צפיות
המאמר עוסק באשליה שעורך הדין המפורסם, המוכר, אך גם היקר, הוא עורך הדין הנכון שיכין לכם את הסכם הממון.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה03/10/13949 צפיות
איך מאזנים מצב שבו לאחד מבני הזוג יש דירה ( וזהו מצב שכיח מאוד ) ולבן הזוג השני אין. מה הנוסחה הנכונה והאפשרית, אם בכלל, בעניין הזה, כשעורכים הסכם ממון?

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה25/08/131031 צפיות
יש זוגות הסוברים בטעות שההסדר הארצי הסטנדרטי, על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, מייתר את הצורך לערוך הסכם ממון. במאמר הזה אני מביא מכתב שקיבלתי מזוג מתמחים במשפטים, והתשובה שעניתי להם.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה10/08/13945 צפיות
המאמר מציע לכם לבדוק מה מצבו הכלכלי של בן זוגכם המיועד, בהקשר של חובות שיש לו. חובות אלו, אם לא תעשו הסכם ממון נכון, יטרידו אתכם במהלך שנות הזוגיות, עת יתדפקו הנושים על דלת ביתכם המשותפת, ויתבעו את החובות גם מבן הזוג האחר.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה30/07/131008 צפיות
לא תמיד צריך להתעקש ולעשות הסכם ממון. לפעמים, על פי הנתונים האישיים שלכם, של רכוש אותו תרצו להגן ולהסדיר, אתם ממילא מכוסים על פי ההסדרים האחידים שקבע החוק

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה18/05/13867 צפיות
המאמר עוסק בשאלה האם נכון שירושות ומתנות שמקבל אחד מבני הזוג, יישארו שלו, למשך כל תקופת הנישואין. המאמר בוחן רעיונות איך לא להפוך את אחד מבני הזוג לעשיר, ואת השני, חסר המתנות והירושות, לעני.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211505 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211299 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201615 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182012 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181578 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181682 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171795 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica