חפש מאמרים:
שלום אורח
08.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הסכם ממון

האם יש לכלול בהסכמי ממון, תנאים לגבי תינוק אשר טרם נולד???

הכלל

במאמרי זה אתייחס להסכם ממון מהסוג אשר נערך בטרם נישואי הצדדים. בהסכם מהסוג הזה, למעשה, אין לכלול עניינים הקשורים לילדים אשר טרם נולדו, לרבות מזונותיהם ומשמורתם. שכן, ממילא בתי המשפט ו/או בתי הדין לא יתנו כל תוקף להסדרים הקשורים לילדים אשר טרם הגיעו לעולם.

זאת מהסיבה המאוד פשוטה, לפיה, כל הסדר שנוגע למזונותיו ומשמורתו של תינוק שטרם נולד, אינו בעל ערך בעולם המשפט.

שכן, בתי המשפט ובתי הדין בישראל אינם מעניקים משקל מעשי להסכמים מעין אלו, המכתיבים הסדרים באשר למזונות ולמשמורת של ילד אשר טרם הגיע לעולם. זאת מאחר והכלל הרווח בבתי המשפט ובבתי הדין הוא כי, טובת הקטין היא מעל לכל.

טובת הקטין, כשמה כן היא, למעשה, דורשת בדיקה עמוקה ומקיפה בכל הקשור לצורכי הילד, לגופו של עניין. משכך, יוצא אפוא, כי כל הסדר הקשור בעניינים של קטין אשר טרם הגיע אל אוויר העולם ונחתם מראש בין הוריו, עלול לבטל את טובתו ולכן אין הוא רלוונטי בעליל.

מכל האמור עד כאן, הכלל הוא כי, לא ניתן להסדיר בהסכמי ממון שנערכו לפני הנישואין את כל אותם העניינים אשר מסדירים את צורכיהם של ילדים אשר טרם נולדו והסיבה לכך נעוצה בכלל הידוע והמניע את בתי המשפט ובתי הדין. הכלל של טובת הילד. ותפקידם של בתי המשפט ובתי הדין הוא לבחון את צורכי הילד כשכלל זה עומד לנגד עיניו.

כאמור, בתי המשפט ובתי הדין, אינם יכולים לבחון את טובתו של ילד אשר טרם נולד, כמו גם, הוריו אשר לא יודעים ולא יכולים לדעת אילו צרכים יש לו, לרבות צרכים הנחשבים לצרכים מיוחדים.

יוצא מן הכלל

חרף כל האמור, יש לציין גם כי, לכל כלל יש יוצא מן הכלל, מאחר וישנם מצבים בהם כן ניתן להסדיר עניינים במסגרת הסכם ממון, בכל הקשור לילדים משותפים עתידיים. אולם הסדרים כאלו, אשר בהם כן ניתן בסופו של יום תוקף להתחייבויות בנוגע לילדים אשר טרם נולדו, הם אינם פשוטים משפטית ואף בחלק מהמקרים ידרשו ערבויות חיצוניות.

כאן המקום להוסיף ולציין כי, גם במקרים בהם בתי המשפט ובתי הדין יאשרו הסכמים בקשר להסדרים הנוגעים למזונותיהם ו/או למשמורתם של ילדים אשר טרם נולדו, הרי שהם לא יאשרו הסדרים כאלה ו/או אחרים ללא הצהרת הצדדים להסכם, לפיה הן ידוע להם והן מובן להם, כי הילדים לא קשורים ו/או כבולים בתנאי ההסכם.

הסברים ופרשנויות

זאת מאחר, ויכול מאוד להיות למשל, כי דמי מזונות אשר נקובים בהסכמי ממון כאמור, בעבור ילד אשר טרם נולד, לא יספקו את צרכיו האמיתיים כפי שהם באים לידי ביטוי במציאות.

כך גם יש לזכור כי, קשה מאוד יהיה לקבוע הסדרים בכל הקשור למשמורתם של ילדים אשר טרם נולדו. מהסיבה המאוד פשוטה לפיה היחסים בין ההורים והילד אשר טרם נולד עדיין לא מעוצבים ומבוססים. ובכל מקרה, במידה ולא תהיה הסכמה לגבי משמורתו של הילד אשר טרם נולד, גם לאחר שנושא זה הוסדר בהסכם טרום נישואין, הרי שאי הסכמה מעין זו, תיבחן בצורה מקיפה, במסגרת הליך שיפוטי, בליווי של פקידת סעד שמומחיותה הנה לקבוע למשל, היכן מוטב יהיה לילד לגדול.

מסקנה

מסקנה מתבקשת היא, שאם כל כך קשה לקבוע בהסכם ממון שנערך לפני הנישואין, הסדרים בעניינים הקשורים במשמורת של תינוק אשר טרם נולד, הרי שקביעת הסדרים בעניינים הקשורים במזונות של תינוק אשר טרם הגיע אל אוויר העולם, היא כמעט בלתי אפשרית בעליל. שהרי, פרמטרים נוספים אשר נלקחים בחשבון, בבואם של בתי המשפט ובתי הדין לקבוע מזונות בעבור קטין, מעבר לצרכיו ההכרחיים, הינם מצבם הכלכלי של ההורים, מספר הילדים וכל אותם הפרמטרים אשר מן הסתם לא ניתן לצפות אותם מראש.

בסופו של דבר, המצב המשפטי בכל הקשור להסכמי ממון שנערכים טרם הנישואין והכוללים בחובם הסדרים הקשורים בענייניו של ילד אשר טרם נולד, הוא שכל מקרה נבחן לגופו ועל פי נסיבותיו. שכן, יכול מאוד להיות מצב בו כל ערכאה תראה את ההסדרים שנקבעו לגבי אותו ילד שטרם נולד בצורה שונה כך שיווצר מצב בו שתי ערכאות לא רואות את המצב המשפטי לגבי אותם הסדרים, עין בעין.

 פיתרון

לאור כל האמור, ועל מנת שניתן יהיה לאשר הסדרים בהסכמי ממון, הקשורים בענייניו של תינוק אשר טרם נולד, הרי שניתן ליצור אי אילו מנגנונים אשר יקבעו את הדרך לקביעת גובה המזונות, קביעת המשמורת וכן קביעת הסדרי הראיה. כך למשל, ניתן לקבוע שיחס החלוקה בין הצדדים להסכם בכל הקשור למזונותיהם של ילדים אשר טרם נולדו, יהיה לפי גובה ההכנסה בפועל של מי מהצדדים אשר תהיה במועד הפרידה.

***המידע במאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת אי אילו הליכים או לאי נקיטתם של אי אילו הליכים. הסתמכות על האמור במאמר זה הנה על אחריות הקורא בלבד וכפועל יוצא, האחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור במאמר זה, תחול על הקורא בלבד.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עוה"ד סטרוגנו הינה בעלת תואר ראשון במשפטים, סיימה התמחותה בבית משפט לענייני משפחה בחיפה וכן סיימה השתלמות בנושא דיני משפחה ודיני ירושה במכון להשתלמות של לשכת עורכי הדין.

עוה"ד שלומית סטרוגנו מטפלת במגוון נושאים וביניהם : ניהול תיקי גירושין בכללותם, לרבות תביעות בענייני מזונות, משמורת ורכוש וניהול תיקי ירושות וצוואות בכללותם, לרבות התנגדויות לצווי ירושה ולצווי קיום צוואה, הן בבתי הדין הרבניים והן בבתי המשפט לענייני משפחה. כמו כן, עורכת הסכמים בין בני זוג בענייני גירושין, ממון, מזונות, חזקה, שלום בית וכד' ומגישה בקשות אצל הרשם לענייני ירושה.

כתובת: שד' ירושלים 3, קרית ים
טל': 077-2115151 פקס': 077-2115152
נייד : 050-8560253
דואר אלקטרוני : str_law@zahav.net.il

אתר אינטרנט : http://www.easyget.co.il/

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שלומית סטרוגנו עורכת דין לענייני משפחה

במידה ובני זוג החליטו לפנות להליך של גירושין וכפועל יוצא להליך של פירו התא המשפחתי, הרי שאחד הנושאים אשר יהיה עליהם לשים עליו את הדעת ואשר כרוך מעצם טיבו וטבעו בהליך של גירושין, הנו הנושא של משמורת הילדים המשותפים.

במצב דברים שבו בני זוג החליטו לפנות להליך של גירושין בדרך של פנייה לערכאות שיפוטיות הרי שעל אחד הצדדים לפחות להגיש תביעת גירושין בבית הדין הרבני אשר לו סמכות שיפוט ייחודית בענייני גירושין. כמו כן, על מנת שתביעת גירושין תתקבל ולבסוף יינתן פסק דין של גירושין, על התביעה להכיל בתוכה טענות בדבר עילות גירושין אשר מוכרות בדין העברי ואשר ניתן להוכיחן, שאם לא כן, עלול בית הדין הרבני לדחות את אותה תביעת גירושין.

אחד מאבני היסוד של הליך גירושין, הנו בניית אסטרטגיית גירושין, בטרם הפנייה להליך של גירושין. שכן, אסטרטגיית גירושין נכונה ומתאימה, במרבית המקרים גם תוביל לתוצאות המיוחלות של הצד אשר החליט לפנות להליך של גירושין.

כיום, מסתמנת מגמה לפיה, מרבית הזוגות אשר פנו להליך של גירושין בדרך של פנייה לערכאות שיפוטיות, יסיימו את אותו הליך גירושין, בסיוע של הליך גישור.

מרבית התיקים המתנהלים בענייני גירושין, נפתחים בעקבות בגידתו של מי מבני הזוג, תוך הפרה בוטה של האמון בין הצדדים.

פנייה להליך של אימוץ, תסתיים בסופו של התהליך במתן של צו אימוץ על ידי בית המשפט לענייני משפחה, עבור הילד אותו המשפחה המאמצת מעוניינת לאמץ.

הסכם ממון הנו מסמך משפטי אשר בני זוג עורכים, בדרך כלל, לפני הנישואין ובטרם מיסוד הקשר. זאת על מנת להבטיח כי במידה ומערכת היחסים תעלה על שרטון, מערכת היחסים הממונית ביניהם תתחלק באופן השונה מזה שקובע חוק יחסי ממון בין בני זוג.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211511 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211306 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201621 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182018 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181584 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181700 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171804 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica