חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חיסון משושה לכלבים ומרובעת לחתולים

מאת: מגן דוידוףוטרינריה24/12/20138101 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

ככל מי שבננו שחווה את חווית גידול הכלב מכיר את הנושא בצורה זו או אחרת וכל פעם שואל את עצמו- האם באמת צריך?, למה צריך כל שנה? ומדוע הוטרינר שלי מתעקש לחסן? וכ"ו. נשתדל לענות על שאלות אלו בכמה שורות.

 

ראשית, מהו חיסון המשושה: זהו חיסון שתוקף למעשה שש מחלות והן: מחלת הפרוו וירוס, כלבלבת, דלקת כבד נגיפית, שפעת מדומה, עכברת, צהבת.

 

חלק מהחיסון הינן מחלות שפגעו ופוגעות קשות לאורך שנים באוכלוסיית הכלבים בארץ, בינן הפרוו והכלבלבת. אם בשנות התשעים ראינו מאות מקרים בשנה, בשנים האחרונות, בעקבות מדיניות חיסונים נכונה וחינוך לקוחות נכון הבאנו למזעור התחלואה והתמותה בצורה משמעותית. אולם, עדיין קיימת אוכלוסיה של כלבים משוטטים ואלו שעוברים במכלאות, או בפנסיונים, שנדבקים בכלבלבת ופרוו ולכן אסור לנו לעצור את מתכנות החיסונים הזו.

 

מחלת הפרוו- נגרמת על ידי וירוס שפוגע בצינור העיכול, החל מהוושת וכלה בפי הטבעת. פגיעתו הרסנית לרירית צינור העיכול וגורמת להתקלפותה. כתוצאה מכך נגרמים שלשולים דמיים והקאות דמיות מאידך.                          אין למעשה תרופה שיכולה לנטרל את הוירוס, אולם יש טיפול שמטרתו לתקן ולמזער את הנזקים שנגרמים ממנו. הטיפול כולל מתן עירוי נוזלים, מגיני קיבה אנטיביוטיקה ולעיתים אף עירוי דם ופלזמה, על מנת להחזיר לגוף את מה שאיבד בעקבות השלשולים וההקאות הדמיות הקשות שעבר.                                                                 בחלק ניכר מהמקרים מצליחים לרפא ולהבריא את הכלבים מהמחלה. אולם, אם הכלבים במצב קשה ומערכת החיסון חלשה, לעיתים התוצאה היא קטלנית.

 

מהלך דומה מתרחש כאשר וירוס הכלבלבת פוגע, אולם כאן מתווספים תרחישים של פגיעה במערכת העצבים המרכזית. במילים אחרות, נקראת מחלה זו "דלקת קרום המח של הכלבים".

 

עכברת- או בלטינית leptospirosis. היא מחלה שעוברת ממכרסמים לכלבים ועלולה לעבור מהכלבים לאדם. זהו חיידק שעלול לגרום לפגיעה בכבד, כליה ולשינויים עצביים קשים.

 

בנוסף קיימים בחיסון עוד מרכיבים הכוללים שפעת ודלקת כבד משני סוגים. מחלות אלו אף הן מסוכנות ועלולות לגרום לכשל מערכות כללי, ודלקות ריאות קשות.

 

מסיבות אלו חשוב וכדאי לחסן את הכלבים בצורה רוטינית.                                                                     יש הטוענים שהחיסון לא תקף ולא יעיל ברבות השנים, יש הטוענים שיש לחסן כל כמה שנים, ועוד דעות שונות כאלו.

תשובתנו לנושאים אלו היא מבחן התוצאה. אנו רואים את הכלבים שלא חולים לאורך השנים ועל כך ברכתנו. ואם כך המצב אז למה לשנותו? ...                                                                                                         מצד שני- עדיין קיימות תופעות של התפרצויות של מחלת הפרוו. בשנים האחרונות התבשרנו על נגיף מזן חדש והנה עוד סיבה כן לחסן ובתדירות זו.  עד היום לא זוהה ברחבי המרפאות כלב שנפגע בריאותית מחיסונים חוזרים ונשנים. כך שאין מקום לדאגה.                                                                                                        אם נביט על חיסון הכלבת לדוגמא, נראה שמדיניות חיסונים נכונה וצפופה לכלבים ולחיות הבר מנעו ומונעות בצורה ניכרת התפרצויות של כלבת. נכון שיש מדי פעם מוקדים בצפון הארץ, מכיוון שישנם אזורים בסוריה, ירדן ולבנון שלא מחסנים, ואז המחלה גולשת אלינו. אולם ראו מה המצב במרכז ובדרום אמריקה, או באפריקה בנושא הכלבת: תחלואה חריפה, מאות אנשים שמתים מדי יום, נגיעות גבוהה בכל חיות הבית. לכן, עלינו להתברך במה שעשינו:

"סוס מנצח לא מחליפים"

עוד דוגמא קטנה, היא לקוחה מעולם הבריאות שלנו, והיא חיסון הפוליו. נזכור מה הייתה התחלואה בעבר ומה היו נזקיה, ונסתכל מה עשו שירותי הבריאות שלנו השנה. בנושא זה ישנה הקבלה לבריאות החיות.

 

לכן חשוב ומומלץ לחסן את הכלבים מדי שנה ולמנוע ממחלות קשות שלעיתים חשוכות מרפה ובחלקן יכולות לעבור אלינו.

 

אותה גישה מתקיימת גם בנושא חיסון המרובעת לחתולים. אצל חתולים ההדבקה הויראלית הרבה יותר גדולה. רוב החתולים מקורם בחתולי רחוב ומשם ההדבקה. וירוסים כמו calicivirus חתלתלת מאוד מדבקים וגורמים לתופעות כלליות קשות כמו דלקת ריאות, פגיעה קשה במערך החיסוני ובעיות עצביות מרכזיות. הרבה חתולים לא שורדים מחלות אלו, ומצב התחלואה ברחוב קשה פי כמה מאשר אצל כלבים. לכן חשוב ביותר לחסן בשנה הראשונה ומדי שנה.

 

http://www.davidoff.me/

שעות פתיחה :

בשהם
בוקר: א'-ה': 09:30-13:30 
אחה"צ: ב',ג',ה': 16:30-19:30
ו': 10:00-14:00

039794004

בהוד השרון:

שעות הפתיחה :
א-ה:
9:00-14:00 16:30-22:00 יום ו וערבי חג: 10:00-16:00

097480254

במקרי חירום ניתן לחייג 24 שעות ביממה ד"ר דוידוף 0502584453

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

בריאות טובה מד"ר אמנון דוידוף

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מגן דוידוף

מאת: מגן דוידוףוטרינריה23/03/147574 צפיות
על רפואת העיניים בקרב כלבים וחתולים. גדולים, מקרים דחופים וכ"ו...

מאת: מגן דוידוףוטרינריה16/12/138151 צפיות
בעבר הכלב היה שוכן חוץ וחי בטבע. עם חלוף הזמן, תהליך ההתבייתות של הכלב והחתול שינו את תכונותיהם ואופן הסתגלותם לקור.

מאת: מגן דוידוףוטרינריה24/10/138458 צפיות
גריאטריה בכלבים וחתולים

מאת: מגן דוידוףוטרינריה18/06/121533 צפיות
אלרגיה הינה תגובת יתר של מערכת החיסון כנגד חלקיקים שאינם מזיקים לגוף, אך הגוף בטעות תופס אותם ככאלה. אמנם החלקיקים עצמם אינם מסוכנים, אך התגובה שהגוף יוצר במטרה לנטרלם עלולה להוביל במקרים קיצוניים גם למוות. מדובר בנטיה גנטית אינדיבידואלית, המתפרצת לאחר החשיפה לחומרים (אלרגנים) הספציפים. בכלבים מרבית האלרגיות מתבטאות בסימנים עוריים – גירוד רב, שינוי צבע העור והפרווה, קרחות, קשקשים, פצעים ודלקות עור ואוזניים. הגרד העז גורם לגירודים, ליקוקים וכרסומים, לעתים קרובות עד פציעה עצמית והחמרת הדלקת העורית.

מאת: מגן דוידוףוטרינריה12/06/121366 צפיות
תקופת הייחום של החתולים החלה וודאי מלחמות החתולים ובעיקר צעקותיהם בלילות לא פוסחים על אוזניי אף אחד. חתולים רבים על טרטוריה, אוכל ונקבות, מריבות אלו נגמרות לעיתים קרובות בפציעות.כשבמקום הראשון נדבר על אצבסים/מורסות. אבצס הינו חלל בגוף המוקף הקפסולה או קופסית, ובתוכה נוזל לבן צהוב המכיל המון תאי דם לבנים ונקרא מוגלה.

מאת: מגן דוידוףוטרינריה10/06/121288 צפיות
ענף שקיים חי ונושם ברפואה הווטרינרית ובסך הכל חיוני והכרחי. האדם ביית לצרכיו את הכלב ודאג ליצור גזעים שונים ליעודים שונים. חלק מהכלבים עברו שינויים במבנה השלד. העור ומבנה הפנים שהם תוצאה של הכלאות גנטיות שונות. היום ניתן למצוא כלבים זעירים במשקל 500 גרם ועד כלבים גדולים במשקלים של 80-100 ק"ג. כמו כן קיימים שינויים מהותיים במבנה הפנים, העור והשלד. לכלבים לא מעטים נוצרו שינויים במבנה העיניים והעפעפיים. בחלק מהמקרים מדובר על עודף עור שבגלל כח הכבידה נופל בחלקו ויוצר מרווחים בין העפעף לגלגל העין. מרווח זה יוצר חשיפה לא בריאה לגורמים חיצוניים. כגון אבק, גופים זרים ופציעות

מאת: מגן דוידוףוטרינריה10/06/121298 צפיות
עם בוא הקיץ, טפילים רבים המזיקים לחיות המחמד שלנו זוקפים את ראשם וחוזרים להטריד אותן ואותנו. אמנם בחורף הישראלי המשופע בימי שמש חמימים הטפילים אינם נעלמים לחלוטין ושורדים על אש קטנה, אך עם העלייה בטמפרטורות יש עלייה עצומה במספרם. גם כלב היוצא לטיול של 10 דקות פעמיים ביום יכול להידבק בטפילים ועקב כך במחלות שהם נושאים איתם. כמובן שגם חתולים חשופים להידבקות, אפילו אם אינם יוצאים מפתח הבית

מאמרים נוספים בנושא וטרינריה

מאת: נטלי הרוש וטרינריה31/01/197159 צפיות
אם היינו יודעים כמה חתולים וכלבים מומתים כיוון שהתרבותם אינה נעצרת על ידי עיקור וסירוס.. כלבים וחתולים רבים משוטטים ברחובות וחלקם לצערנו עשויים למות באופן טבעי בשל קשיי ההישרדות בחוץ. אם יש לכם כלב או חתול, זו אחת ההמלצות החמות שהיינו מציעים לכם לעשות.

מאת: נטלי הרוש וטרינריה31/12/187275 צפיות
מגוון בעלי חיים יוכלו לתת מענה מעולה לרצון לגדל חיית מחמד בבית. אך מעטות באמת יענו על הצורך של בני הבית שזה דבר עיקרי ולא פחות חשוב מכל פרמטר אחר כאשר מתכוונים להביא חיית מחמד לביתכם.

מאת: נטלי הרוש וטרינריה30/09/187442 צפיות
חיית החמד שלכם, בריאותה אינה שונה משל כל יצור חי אחר כולל אותנו בני האדם. כאשר אנו בוחרים ווטרינר/ מרפאה ווטרינרית לחיית המחמד שלנו אנחנו צריכים להתחשב במגוון פרמטרים מעבר לנוחות או שמועות חיוביות שמפה לאוזן. במאמר שלפניכם נרחיב על כך.

מאת: נטלי הרוש וטרינריה27/06/187774 צפיות
למה למעשה כל כך חשוב שיהיה ווטרינר קבוע לחיית המחמד שלך? או לפחות מרפאה קבועה? מאותה הסיבה שחשוב שלנו תהיה מרפאה קבועה ורופא מטפל קבוע...וזה לא רק נוחות האמינו לנו..

מאת: נטלי הרוש וטרינריה31/05/187846 צפיות
כשחיית מחמד מצטרפת למשפחה תאמינו לנו... החיים בבית יהיו הרבה יותר מהנים! התענוג שבחזרה הביתה, לטפל בהנאה, להאכיל ולטפח אין הרבה רגעים שישתוו להרגשה הנהדרת הזאת. עם כל ההנאה והקסם שבהחלט יש בדבר חשוב מאוד לברר מספר דברים.

מאת: נטלי הרוש וטרינריה29/03/187917 צפיות
כמו בכל דבר בחיינו לפני שאנו לוקחים החלטה משמעותית אנחנו חייבים לוודא שמרבית הפרמטרים מתאימים לציפיות שלנו . כך גם באימוץ כלבים, נורא מתחשק לכם שכלב יפה ומתוק או גדול וקשוח יתרוצץ בחצר ביתכם אך חשוב לוודא מספר דברים קודם לכן.

מאת: נטלי הרוש וטרינריה28/02/184133 צפיות
היפוך קיבה קורה כאשר כלבים בולעים אוויר תוך כדי ארוחה ובאופן כללי ולא מצליחים לשחררו מה שגורם לקיבה להסתובב ונוצרת חסימה בזרימת הדם שעשויה להגיע עד למצב של נמק ולמקרי מוות. באם הכלב לא יטופל באופן מידי הוא יהיה בסיכון שעשוי להוביל למותו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica