אבחון TOVA הוא נכון להיום חלק בלתי נפרד מכל מערך אבחונים הבודקים את לקויות הלמידה, מכיוון שהוא נועד לבדוק האם הנבחן סובל מהפרעות קשב וריכוז והאם טיפול תרופתי יכול לשפר את המצב. הסיבה לכך היא שבלא מעט מקרים נמצא כי אבחון לקויות למידה שאינו מתמקד באספקט הנוירולוגי שבוחן את יכולות הקשב והריכוז, לא תמיד מסוגל להצביע בצורה מדויקת על הסיבה לקשיים בלימודים. למעשה, מבדקי טובה עצמם יכולים בלא מעט מקרים לספק את התשובות לשאלה מה גורם לקשיים בלימודים וזה בתורו יכול לקצר את התהליך וגם להוזיל אותו בצורה משמעותית. מכיוון שמדובר על אבחון ממוחשב, התוצאות שלו נחשבות למדויקות מאוד.
כיצד עובד אבחון TOVA
אם אבחון לקויות למידה נערך בהנחיית מאבחנים הבודקים את היכולות הקוגניטיביות של הנבחן, אבחון TOVA מבוצע בתוכנת מחשב והוא מעריך את מידת תשומת הלב של הנבחן במהלך פעילות המגרה את החלקים במוח אשר אחראיים על ביצוע פעולות קוגניטיביות. על מנת לאמת את תוצאות הבדיקה, חוזרים עליה פעם שנייה לאחר שהנבחן נטל מינון נמוך של תרופה המסייעת לפתרון בעיות קשב וריכוז. בסיום הבדיקה, התוצאות מאפשרות לבדוק את רמת האימפולסיביות, את יכולת ההתמדה ואת יכולת הריכוז שיחד יצביעו על קיומן או אי קיומן של הפרעות קשב.
מהו המשקל של תוצאות אבחון TOVA במערך האבחונים של בעיות קשב וריכוז
מכיוון שאף אבחון דידקטי או פסיכודידקטי אינה מספקת ממצאים לגבי יכולת הריכוז של הנבחן, אבחון TOVA מהווה את אחד המרכיבים החשובים במערך אבחון לקויות למידה. כאבחון עצמאי, אבחון טובה לא יספק את המענה המקיף והשלם לבעיה פסיכולוגית או נוירולוגית, אך במידה ואבחון זה נכלל בסדרת האבחונים, התוצאות יספקו תמונת מצב כוללת אודות מצבו של הנבחן.