חפש מאמרים:
שלום אורח
24.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מסע הקפה

מאת: גיא צורקפה06/12/20091156 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

למעלה מ-10 מיליון חוות מעורבות בגידול קפה כיום.

למעלה מ-200 מיליון אנשים מעורבים בכלכלת הקפה של המדינות המייצרות.

מערכת ייצור הקפה היא גדולה ומורכבתהאיכר הקוטף את הפירות מוכר לסוחרים קטנים המוציאים את בשר הפרי שוטפים ומייבשים את הפולים במרכזי ייצור רטוב,  ולאחר מכן במרכזים הנקראים ייצור יבש ממשיך תהליך הטיפול בפולים.לכל איזור דרכים משלו לטפל בקפה המשקפים את התנאים הסביבתיים והתרבותיים השונים .מגוון הזנים ודרכי הגידול האדמה והתנאים האקלימיים מסבירים את העושר של הריחות והטעמים שהמוצר הקסום הזה מצליח להציע לנו.  שלבי עיבוד הקפה

 גידול  - שיחי הקפה יכולם לגדול עד 12 מטר לייעול האחזקה והקטיף מגבילים את גובהם ל 2-3 מטר.

קטיף – כאשר הפירות בשלים חייבים לקטפם באופן מיידי לא משימה קלה בהתחשב שהפירות אינן מבשילים כולם בעת ובעונה אחת.
עיבוד יבש כולל יבוש והפשטה של הפולים מהפרי
עיבוד חצי רטוב הפרדה מכנית ע"י מכונה מיוחדת המשתמשת במים בין הפירות הבשלים והפרות השחורים הפשטה של הפולים מהפרי שטיפה משתמשים בשיטה זו להאיץ את תהליך הייבוש.
עיבוד רטוב  הפולים מועברים למערכת של גלילים מסתובבים וסילוני מים,המפרידים בעדינות את הפולים מהקליפה החיצונית ומהציפה. להשלמת תהליך הפרדהזה מועברים הפולים לחביות עץ גדולות בהן הם עוברים תהליך תסיסה ממושך.תהליך התסיסה עשוי לגרום להתפתחות של טעמים וריחות בלתי רצויים ועל כןמשתמשים באנזימים כדי להאיץ אותו. לאחר תהליך התסיסה ולאחר שהפולים עברו שטיפה יסודית מסירים את שתי העטיפותהנוספות שנותרו על הפולים - עטיפת הפרגמנט ועטיפת קרום הכסף. מייבשים אתהפולים בשמש או במכונות ייבוש ואחר כך שוברים את הקליפות האחרונות בעזרתמכבש ומפרידים אותן מהפולים. ייבוש עד שלושה שבועותניקוי ומיוןלפני שמכניסים לשקים מנקים את הקפה מאבנים  קטנות אבק ולכלוך חלקי מתכת מוסרים באמצעות מגנטאחרי כן מוסרת הרקמה העוטפת את הפולים.לאחר מכן ממיינים את הפולים לפי משקל גודל וצורהמיון ידניבארצות רבות לאחר הניקוי הפולים עוברים תהליך מיון נוסף להוצאת פולים עם פגמים ע"י עבודת ידמיון אלקטרונייש מכונות מיון על פי צבע ומיון באולטרא סגול להוצאת פולים תוססים.בקרת איכותבארצות המייצרות הקפה מסווג לפני הגיעו לשוק לפי צורה חיצונית ותכונות הטעם.אריזה ואחסוןלבסוף הקפה נשקל ונארז בשקי יוטה או קנבס לאחסון וייצוא בד"כ בשקים של 60    ק"ג.

 



תגיות המאמר: קפה, גידול קפה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

גיא צור

אספרסוטק

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת גיא צור

מאת: גיא צורקפה17/03/1011021 צפיות
במאמר זה אסביר עקרון פעולה של מכונת קפה מקצועית בטכנולוגיית מחליף חום. מכונות קפה הנמצאות בבתי קפה פועלות בצורה כזו על מנת לשמור על יציבות חום החשובה בתהליך חליטת הקפה.

מאת: גיא צורקפה17/01/101000 צפיות
מאמר מתאר היסטוריה של הגעת קפה לאירופה והבדל בין זני הקפה:קפה ערביקה וקפה רובוסטה. ותהליך קליית הקפה

מאת: גיא צורקפה30/11/091637 צפיות
חשיבותו של הבריסטה (מכין הקפה) בהכנת הקפה בבית קפה מכרעת לאיכות הקפה המוגש ללקוחות. במאמר זה נציין מספר כללים המבטיחים קפה מושלם כל פעם מחדש מאמר זה מוגש כשירות לבריסטה/בעלים של בית קפה.

מאמרים נוספים בנושא קפה

מאת: בני דואניקפה20/07/164289 צפיות
קיום של אירועים עסקיים זה דבר שבשגרה בקרב חברות ואנשי עסקים. אם אתם לוקחים חלק בארגון של ארגון כזה או אחר בתחום העסקי, אנו בטוחים שעומדים בפניכם לא מעט לבטים בכל הקשור לאופן ארגון האירוע.

מאת: דודישקפה04/05/146291 צפיות
50 גוונים של אפור: מאחר ואני עוד לא גיבשתי החלטה, החלטתי לצאת ולבדוק את העובדות עם מומחים. שאלנו אותם על היתרונות והחסרונות של תה, קפה וכן תה ללא קפאין ואלו התשובות שקיבלנו.

מאת: שלום כהןקפה24/03/147327 צפיות
כאשר אתם מחפשים מכונות קפה למשרד, אתם ודאי מעוניינים ברמת קפה איכותית, מכונות עמידות ואיכותיות ובעלות סבירה. המבחר והאפשרויות הרבות בתחום זה מבלבלות וקשה לעתים לקחת החלטה לגבי מכונת קפה בביטחון ובלב שלם. קפה עלית לעסקים העלה את הרף בשוק זה של מכונות קפה והביאה אותו למצוינות ואיכות בכל היבט אפשרי.

מאת: אריאל בן-נוןקפה05/01/148330 צפיות
הצבת מכונת קפה בבית העסק היא ללא ספק פעולה עליה יברכו אתכם לא מעט לקוחות, קולגות וגם צוות העובדים. מכונות הקפה המודרניות הן מכונות קטנות ויעילות במיוחד המסוגלות לספק לכם כמות אדיבה של ספלי קפה טעים ואיכותי בזמן הקצר ביותר. על מנת להבטיח לעצמכם רכישה של מכונת קפה איכותית לבית העסק, ריכזנו עבורכם מספר טיפים ועצות.

מאת: אריאל בן-נוןקפה15/12/138307 צפיות
פינת הקפה המשרדית היא ללא ספק אחת מעמדות העבודה הכי חשובות במשרד, שם מתחילים שיחות קטנות בין העובדים שיכולים להוביל לרעיונות גדולים, סביבה מתנהלים דיונים שונים אודות מקום העבודה, ובעיקר היא מסמלת את ההווי החברתי של המשרד.

מאת: אריאל בן-נוןקפה29/10/138226 צפיות
כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון כאשר בוחרים ספק עבור מכונות קפה למשרד תחום מכונות הקפה למשרד משגשג בשנים האחרונות הודות למגוון ספקים הצומח באופן תדיר, מחירים אטרקטיביים ובעיקר בזכות האהבה לקפה בישראל

מאת: tkidumקפה04/07/131806 צפיות
בשבוע שעבר נתקעתי בפקק בכביש החוף, ומחשבות עלו לי בראש. למה אין דוכן קפה בכל הדרך הארוכה הזו? לא חסרים נהגים עייפים בדרך, מבואסים ושבוזים מהפקקים הארוכים בכל בוקר ובכל ערב. אז חשבתי, למה שאני לא אפתח דוכן בעצמי? אז דיברתי עם חבר טוב והתחלנו להעלות רעיונות. חשבנו על הקמת מספר דוכנים לאורך הכביש, ובשני צידי הדרך. בגלל שעיקר הפקקים בשעות הבוקר והערב, הדוכן יהיה פתוח בעצם רק לחמש שעות במשך כל היום. כך שזה לא יפגע לנו בעבודה, ועדיין תהיה לנו הכנסה נוספת, וסטארט-אפ נחמד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica