חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הכנת יין | תהליך עשיית יין | מדריך להכנת יין | כיצד מכינים יין | הכנת יין ביתי | עשיית יין (תקציר) – חלק ב

מאת: זכות ישראליין ואלכוהול28/12/20094394 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

התהליכים שכבר עברנו עליהם בחלק א הם:

תכנון והכנה, בחירת הענבים, מעיכה והפרדה, תסיסה כהלית וסחיטת הענבים.

תסיסה מלולקטית – בתהליך התסיסה המלולקטית, בקטריות מיוחדות (leuconostoc oenos) הופכות את החומצה המאלית לחומצה לאקטית שנותנת ליין טעם "חמאתי". התסיסה המלולקטית יכולה להתרחש במקביל לתסיסה הכהלית ולאחריה. חשוב מאוד לבצע בדיקת סיום תסיסה מלולקטית לפני שאנו מעברים את היין לבקבוק, כיוון שתסיסה זו משחררת גז ויכולה במקרים מסוימים לנפץ את הבקבוק.

שפייה – פעולת השפייה היא הפרדת היין מהמשקעים במטרה להצליל (מלשון "צלול") את הנוזל. המשקעים הינם שאריות ענבים ושמרים מתים שעם הזמן שוקעים לתחתית המיכל. את השפייה ניתן לבצע בעזרת צינור רגיל/מיוחד לשפייה או ע"י משאבה, כאשר יש לדאוג לשאוב רק את היין ולא את המשקעים בקרקעית. השפייה הראשונה מתבצעת לאחר סיום התסיסה המלולקטית או כחודש לאחר הסחיטה. יש לבצע שפיות נוספות עפ"י הצורך כל כמה שבועות.

יישון –תהליך היישון יכול להתבצע בכלי קיבול כלשהו:דמיג'אן, מיכל נירוסטה או חבית עץ. לחביות העץ יש השפעה על מאפייני היין ועל טעמו הסופי. השפעת העץ על היין תלויה בהמון פרמטרים, כגון סוג העץ, שיטת הייצור שלו, גודל החבית ועוד. (הערה חשובה: חביות משומשות עלולות להגיע עם פטרייה שתהרוס את היין במהירות). כאשר בוחרים ליישן את היין בדמיג'אן/ כלי נירוסטה / חבית ישנה, ניתן להוסיף שבבי עץ ליין , מה שמעניק אפקט דומה ליישון בחבית חדשה. יין לבן, לרוב, לא עובר תהליך יישון בחביות מכיוון שזה לא מחמיא לטעם היין.

ביקבוק – במידה והיין הגיע לטעם שרצינו או שהסתיימה לה תקופת היישון שהגדרנו – נוכל בשמחה ובששון להעביר את היין לבקבוקים. תהליך הביקבוק דורש בדיקות אחרונות והתאמות במידת הצורך (כגון, בדיקת רמת ביסולפיט, חמיצות, רמת אלכוהול וכו'). מילוי הבקבוקים יכול להיעשות בצורה ידנית או ע"י מכשור שמיועד לכך. הבקבוק חייב להיות יבש ונקי לחלוטין (ללא טיפות מים!). יש למלא את הבקבוק לגובה שישאיר בערך ס"מ אחד בין היין לפקק הסגור. החומר השכיח ביותר ממנו עשוי הפקק הוא שעם אך ישנם עוד מספר סוגי פקקים מחומרים שונים. ע"י מכשיר פקיקה (ידני או חשמלי) נאטום את בקבוק היין. ניתן גם להוסיף קפסולה מיוחדת (גם לכך יש צורך במכשיר מיוחד) ועוד תוספות כאלו ואחרות . את הבקבוקים הסגורים יש להעמיד כשבועיים עד חודש בכדי שהשעם יתרחב ויאטום את הבקבוק היטב ולאחר מכן, בשכיבה כדי שהשעם יישאר תמיד לח ולא יתייבש .

זהו תהליך הכנת היין – בקיצור רב.

כמובן שישנם נושאים נוספים כגון טיפול ומניעת קלקול היין, בדיקות מעבדה, עיצוב תווית ומיתוג, שיווק היין, תמחור, הלכות כשרות, טיפים וכו' – על כולם אכתוב בעתיד.

עכשיו, קחו דף ועט. הגיע הזמן לתיכנון והכנה.

עד הבציר הבא יש לנו מספיק זמן לתכנן וללמוד כל מה שאפשר על הכנת היין. בהצלחה!

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

זכות ישראל

אתר להכנת יין - http://winemaking.co.il

פורום בנושא הכנת יין - http://forum.winemaking.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת זכות ישראל

מאת: זכות ישראליין ואלכוהול09/02/102323 צפיות
מאמר זה הינו המשך למאמר "ציוד להכנת יין – חלק א" ובו נמשיך לסקור בקצרה את הציוד העיקרי להכנת היין בכל שלב ושלב:

מאת: זכות ישראליין ואלכוהול25/01/101965 צפיות
במאמר זה נסקור בקצרה את הציוד העיקרי שישמש אותנו להכנת היין. זהו החלק הראשון במאמר מתוך שני חלקים. ניקח את 10 שלבי הכנת היין (שעברנו עליהם במאמרים הקודמים) ונתאר את הציוד הנדרש לכל שלב (בד"כ מסודר לפי עלות מהזול ליקר):

מאת: זכות ישראליין ואלכוהול05/01/101658 צפיות
כחלק מתהליך התכנון וההכנה, אנחנו צריכים לגבש את היעד שלנו מבחינת כמות היין שאנחנו רוצים לייצר, ובהתאם לזאת נדע מה כמות הענבים שנצטרך לרכוש. גיבוש יעד כמות היין לייצור, חשובה גם מבחינות רבות נוספות, כמו למשל כדי לדעת כמה כלי קיבול נצטרך לרכוש ובאיזה גודל, כמה בקבוקים נצטרך להכין לשלב הביקבוק וכו'.

מאת: זכות ישראליין ואלכוהול21/12/091673 צפיות
בכדי לתת מושג כללי לגבי הכנת היין, אסקור בפניכם את התהליך כולו בראשי פרקים. עיקר ההדרכה היא על הכנת יין אדום מכיוון שהוא יותר קל להכנה מיין לבן אך אשתדל להכניס גם את הפרמטרים הרלוונטיים ליינות לבנים.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172755 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142546 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142912 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144440 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411802 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148160 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148478 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica