חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מדריך להכנת יין | מתכוננים לבציר הבא | שלב התכנון | חישוב כמות הענבים | הכנת יין (תקציר)

מאת: זכות ישראליין ואלכוהול05/01/20101657 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

כחלק מתהליך התכנון וההכנה, אנחנו צריכים לגבש את  היעד שלנו  מבחינת כמות היין שאנחנו רוצים לייצר, ובהתאם לזאת נדע מה כמות הענבים שנצטרך לרכוש. גיבוש יעד כמות היין לייצור, חשובה גם מבחינות רבות נוספות, כמו למשל כדי לדעת כמה כלי קיבול נצטרך לרכוש ובאיזה גודל, כמה בקבוקים נצטרך להכין לשלב הביקבוק וכו'. במהלך ייצור היין, הענבים עוברים מספר תהליכים ובכל תהליך יש "קיצוץ" מהמשקל הכולל ולכן, כמות היין הסופית שמופקת מהענבים היא קטנה מהמשקל הכולל של הענבים שקנינו.

נכפיל את כמות הבקבוקים בכמות היין שיכיל הבקבוק שלנו ונחלק הכל ב 0.675:

(A  (כמות בקבוקים)  *  [B (כמות מ"ל בבקבוק אחד) חלקי 1000]) חלקי 0.675

או בקיצור

 

[A*(B/1000)]/0.675

 

 

ככלל, ניתן לומר שלבקבוק סטנדרטי של 750 מ"ל יין צריך קצת יותר מ-

1.1 ק"ג ענבים.

יש כאלה שיגידו אחרת, אבל עם הציוד הביתי לייצור יין ובהתחשב בכך שבד"כ אנחנו לא יכולים לצפות מראש איזה ענבים בדיוק נקבל (קטנים או גדולים, מלאי מיץ או יותר יבשים וכו'), , אני חושב שכדאי ללכת על טווח יותר פסימי וזהיר של כ-1.25 ק"ג לבקבוק. מקסימום, נקבל קצת יותר יין – זה לא מזיק.

למאמר בהרחבה ואיך הגעתי דווקא לנוסחא הזו:

http://www.winemaking.co.il/?p=213

-------------------------------------------------------------------------------

ניתן לקרוא את כל המאמרים המלאים באתר www.winemaking.co.il

אפשר גם לדבר על נושא הכנת היין בפורום של האתר http://forum.winemaking.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

זכות ישראל

אתר להכנת יין - http://winemaking.co.il

פורום בנושא הכנת יין - http://forum.winemaking.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת זכות ישראל

מאת: זכות ישראליין ואלכוהול09/02/102323 צפיות
מאמר זה הינו המשך למאמר "ציוד להכנת יין – חלק א" ובו נמשיך לסקור בקצרה את הציוד העיקרי להכנת היין בכל שלב ושלב:

מאת: זכות ישראליין ואלכוהול25/01/101965 צפיות
במאמר זה נסקור בקצרה את הציוד העיקרי שישמש אותנו להכנת היין. זהו החלק הראשון במאמר מתוך שני חלקים. ניקח את 10 שלבי הכנת היין (שעברנו עליהם במאמרים הקודמים) ונתאר את הציוד הנדרש לכל שלב (בד"כ מסודר לפי עלות מהזול ליקר):

מאת: זכות ישראליין ואלכוהול28/12/094394 צפיות
התהליכים שכבר עברנו עליהם בחלק א הם: תכנון והכנה, בחירת הענבים, מעיכה והפרדה, תסיסה כהלית וסחיטת הענבים. זזהו החלק השני והאחרון בתקציר שלבי הכנת היין.

מאת: זכות ישראליין ואלכוהול21/12/091673 צפיות
בכדי לתת מושג כללי לגבי הכנת היין, אסקור בפניכם את התהליך כולו בראשי פרקים. עיקר ההדרכה היא על הכנת יין אדום מכיוון שהוא יותר קל להכנה מיין לבן אך אשתדל להכניס גם את הפרמטרים הרלוונטיים ליינות לבנים.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172755 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142546 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142912 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144440 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411802 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148160 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148478 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica