חפש מאמרים:
שלום אורח
14.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ס' 14 לחוק פיצויי פיטורים

מאת: רונית בילרדיני עבודה14/03/20181508 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

חוק פיצויי פיטורים (להלן: "החוק") קובע, כי עובד אשר פוטר ממקום עבודתו לאחר שנת עבודה זכאי לפיצויי פיטורים מהמעביד. כמו כן, קובע החוק, כי בנסיבות מסוימות זכאי עובד לתשלום פיצויי פיטורים אף לאחר התפטרותו מעבודה. (הרעת תנאים, התפטרות לצורך טיפול בילד, מעבר מגורים לצורך עבודתו של בן הזוג ועוד).

ס' 14 לחוק קובע, כי בהתקיים תנאים מסוימים יקבל העובד את הכספים שנצברו לזכותו ברכיב הפיצויים של קרן הפנסיה/ביטוח מנהלים וזאת אף בנסיבות בהם אינו זכאי לפיצויי פיטורים עפ"י החוק (למעט במקרה של שלילת פיצויי פיטורים בנסיבות בהם הפר העובד את המשמעת בעבודה בהתאם לס' 16-17 לחוק פיצויי פיטורים).

בהפרשות המעביד לקרן הפנסיה /ביטוח מנהלים מפריש המעביד אחוז מסוים ממשכורתו לרכיב פיצויי הפיטורים של העובד. עפ"י צו הרחבה הפנסיוני במשק נכון לשנת 2013 זכאי העובד להפרשות בשיעור של 5% ממשכורתו לרכיב פיצויי הפיטורים (בשנת 2014 יגדלו ההפרשות לשיעור של 6%). עם זאת, בהתאם להסכמים קיבוציים, הסכמי עבודה וחוזיי עבודה רבים הקיימים בשוק העבודה זכאים עובדים רבים להפרשות בשיעור גבוה יותר של 8.333% ממשכורתם לרכיב פיצויי פיטורים שבקרן הפנסיה/ביטוח המנהלים.

הפרשות בשיעור של 8.333% לרכיב פיצויי הפיטורים שבקרן הפנסיה/ ביטוח המנהלים של העובד במהלך תקופת עבודתו יעמידו לזכות העובד ברכיב פיצויי הפיטורים של קרן הגמל את הסכום המלא לו הוא זכאי בגין פיצויי הפיטורים בסיום עבודתו (זאת בהנחה שמשכורתו לא עלתה במשך תקופת עבודתו).

כך למשל, עובד שעבד שנת עבודה והשתכר סך של 10,000 ₪ בחודש והמעביד הפריש לו הפרשות בשיעור של 8.333%  מידי חודש לרכיב פיצויי הפיטורים, יהיו לרשותו ברכיב פיצויי הפיטורים בתום שנת עבודה  סך של 10,000 ₪ (833 ₪ בחודש X 12 חודשים).

בצו ההרחבה הפנסיוני במשק, קיים הסדר לפיו עם סיום עבודתו זכאי העובד לכספים הצבורים לטובתו בקרן הפנסיה/ביטוח המנהלים ובכללם כספי פיצויי הפיטורים. אמנם לא מדובר בכספי הפיצויים המלאים מאחר ושיעור ההפרשות הקבוע בצו ההרחבה אינו בשיעור של 8.333% ממשכורתו של העובד, אך הכספים שהופרשו לרכיב פיצויי הפיטורים מכוח צו ההרחבה האמור שייכים לעובד עם סיום עבודתו (כאמור אם פוטר או התפטר, ומלבד שלא נשללו כספי פיצויי הפיטורים בגין עבירות משמעת של העובד וכיוצ"ב).

יודגש, כי אם לא הוחל ס' 14 לחוק פיצויי פיטורים על העובד במהלך תקופת עבודתו, לא ניתן להחיל אותו על העובד רטרואקטיבית מעבר לתקופה של 3 חודשים.

כותב המאמר הינו מומחה לדיני עבודה בחיפה

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רונית בילר

מאת: רונית בילרעיצוב גרפי24/02/162046 צפיות
כל עסק צריך לוגו, עסקים גדולים וקטנים כאחד!

מאת: רונית בילרעסקי מזון28/08/111879 צפיות
אוכל לאירועים יכול להיות גם קייטרינג גורמה ולא רק אוכל פשוט לכמות גדולה של אנשים.

מאת: רונית בילרבריאות ורפואה כללי24/08/111741 צפיות
ישנם מספר סממנים המעידים על אירוע מוחי בדרגות שונות. מאמר זה סוקר את סממנים אלו ומציע דפוסי טיפול והתמודדות בזמן האירוע.

מאמרים נוספים בנושא דיני עבודה

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה10/09/201053 צפיות
עובד המפוטר ממקום עבודתו זכאי לשכר של חודש כנגד כל שנת עבודה (אלא אם כן, הוסכם על שיעור גבוה יותר), בעת פיטוריו או בעת היותו מתפטר כדין מפוטר או כמוסכם בהסכם עבודה. תשלומי פיצויים מגלמים בתוכם את רכיב העמלות (בחישוב ממוצע של 12 החודשים האחרונים), ואת רכיבי השכר הקבועים, גם כאלה שלא נכנסים תחת הקטגוריה "שכר בסיס". עם זאת, פיצויים אינם משולמים עבור פרמיות, מענקים, בונוסים, החזרי הוצאות, משכורת 13 ותוספות מותנות. הכלל הבסיסי הינו (למעט במקרה של מתפטר בדין מפוטר), שעובד מפוטר בלבד, זכאי לפיצויי פיט

מאת: tiloniדיני עבודה07/09/172055 צפיות
לעיתים, כמו בכל משפחה, יכולים להתגלע ויכוחים וחילוקי דעות, אולי אפילו להיאמר מילים קשות אך במקום העבודה, בניגוד למקרים דומים בתוך המשפחה הקרובה או לחברים הקרובים, עלול הצד השני לראות בדברים אלו כהוצאת לשון הרע בעבודה ולתבוע את אומרם בבית המשפט תחת חוק ""איסור לשון הרע התשכ"ה- 1965"

מאת: שירה אלהדיני עבודה20/12/161876 צפיות
במסגרת עבודתו, זכאי העובד לזכויות שונות, כגון חופשה שנתית, דמי הבראה, גמול שעות נוספות ועוד.

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה01/08/162794 צפיות
אישור מרופא תעסוקתי המורה כי אין העובד מסוגל לחזור לעבודתו הקודמת, או מצב הזהה לה, וזאת בשל תפקוד לקוי של אחד מאברי הגוף. עובד הסובל מבעיות בריאותיות ומציג מסמכים מרופא מומחה, המציין את הלקות בכושר עבודתו ומגבלותיו הרפואיות בעבודתו. עובד הסובל ממגבלה בריאותית ומבצע עבודה אשר אינה מתאימה ליכולותיו הרפואיות עקב מצב בריאותי לקוי.

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה02/06/163464 צפיות
החובה לשלם שכר בחגים לעובדים, עולה מתוקף צו ההרחבה להסכם המסגרת במגזר העסקי. בהתאם לכך, עובד חודשי ועובד שכר (בתנאים הרשומים להלן) זכאים לשכר רגיל, אף בימים אשר לא עבדו בהם בשל היותם ימי מנוחה בחגים.

מאת: אבי דוידידיני עבודה23/05/163586 צפיות
בקצרה על הרעת תנאים בעבודה לאלו המחליטים להתפטר ולאלו המחליטים להישאר במקום העבודה.

מאת: איתמר כוכבידיני עבודה22/05/163491 צפיות
חוק עבודת נשים, התשי"ד-1954 (להלן יקרא: "החוק"), קובע את הזכאויות העומדות לנשים כזכויות קוגנטיות (ר' מאמרי: חוקים קוגנטיים, חוקים דיספוזיטיביים – ד"ר איתמר כוכבי). מטרת החוק וייעודו הינו הבטחת הזכויות וההגנה על הנשים בעבודה

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica