חפש מאמרים:
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

התנין והתנינן

מאת: בתיה כץלימודי דתות03/11/20191099 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

התנין והתנינן / מאת דניאל בלס

- רק אם התאונה הגנטית מוצלחת, היא תשתמר...

אבולוציה, פירושה "ברירת מקרים מוצלחים". דהיינו - אם באחד הדורות נולד יצור עם "דפקט" מוצלח, כמו חיבור נוסף מפצעון-עיני למח, או תאונה המאפשרת למח לראות בצבעים וכדו', אם הטעות עזרה לשפר את המין באופן כזה שהוא יוכל להעמיד יותר צאצאים מחבריו, הוא ישרוד בעוד אחיו יכחדו. האבולוציה מציעה את ההגיון המעוות, כאילו התרחשו להן מיליוני תאונות מוצלחות מאצה לאדם, אותן הברירה הטבעית העדיפה במלחמת הקיום...

מספיק שגלגל שיניים אחד לא יפעל בשעון - כדי שהשעון לא יראה את השעה.

האם מנגנונים זהים קיימים גם בטבע?

אך מה יהיה ניתן לומר על מנגנון המשלב בו מספר חלקים מופרדים הפועלים בתיאום? הרי כדי שאבולוציה תשמור מקרה כלשהו, עליו לתת יתרון הישרדותי משמעותי בו ברגע, אחרת היצור לא "ישרוד יותר טוב מאחיו". מסתבר שקיימים מנגנונים בטבע המראים של"אבולוציה" ניחנה גם בראיית העתיד, או במילים אחרות, עובדה נוספת לקיומו של גורם אינטלגנטי חיצוני.

- הציפור נכנסת לפה התנין בלא כל פחד!

התנין והתנינן (Pluvianus aegyptius) מהוים הוכחה נוספת למציאות הבורא (תכנון תבוני), ומהוים פירכה לאבולוציה עיוורת מנגד.

חוקרי טבע שמו לב לתופעה מעניינת מאוד. הם הבחינו בציפור הנכנסת בלא חשש אל תוך פיו הפעור של תנין המשתזף בשמש. הציפור אכלה את שיירי המזון הדבוקים לשיניו של התנין! לא היה ספק בכך: התנין פוער את פיו בכוונה, כדי לזכות לניקו שיניים ציפורי. והוא אינו אוכל את הציפור!

הדמייה של המעשה המרתק.

מאידך, הציפור הקטנה נכנסה בלא חשש אל תוך פיו הפעור של התנין בביטחון, מתוך הידיעה שהתנין לא יטרוף אותה חיים ברגע שתניח את כף רגלה בפיו האימתני, והיא אוכלת בלא חשש את שאריות המזון שבין שיניו.

באופן זה, התנין זוכה לציחצוח שיניים וציפור "התנינן" (הנקראת על שם תופעה זו) זוכה למזון קל.

- הציפור גם מרתיעה מפני תוקפים!

עד הראייה הראשון שסיפר על ההסכם המוזר שבין התנין לציפור התנינן היה ההיסטוריון היווני הרודוטוס. חוקרים נוספים מהעת העתיקה לא הצליחו להבחין בכך, אולי מכיוון שלא ידעו להסתתר היטב ומשכו תשומת לב. חוקרי טבע מקצועיים בימינו היו עדי ראייה לכך. הם דיווחו על חמישה מינים של ציפורים המנקות את חניכיהם של תנינים.

הציפורים המדוברות הן התנינן-המצרי, הסיקסק, הכרוון, הביצנית-המצויה והנחליאלי-הזנבתן. לדברי צופים, התנין יוזם את הניקוי ופוער את לסתותיו העצומות באורח מזמין.

ציפור התנינן.

החוקר דסמונד מוריס סבור כי הסיבה שלא הצליחו לתעד סיטואציה שכזו היא מכיוון שהציפור אף מתריעה בצפצוף כאשר מישהו מתקרב וכך מספקת לתנין אף הגנה (בזאת הצליח להבחין, אגב, ההיסטוריון הרודוטוס!).

- "אני מבטיח לא לאכול אותך" אמר התנין, והזיל דמעה...

לילד קטן המביט מהצד, יראה הדבר כאילו התנין והציפור הקטנה עשו להם איזשהו הסכם. אך לבעלי החיים אין אינטלגנציה לתקשר ביניהם באופן מתוחכם כל כך. ולא סתם הסכם... הסכם בין כל התנינים לבין כל ציפורי התנינן.

כאילו יום בהיר אחד הגיעה ציפור התנינן הקטנה, ישבה לה על העץ מעל תנין, והציעה לו "ניקוי בחינם, בתנאי שלא יבלע אותה תכף ומיד".

התנין שקל זאת וענה לה "בסדר, כנסי אל לועי הפעור ונקי את שיניי. אני מבטיח לא לאכול אותך". הוא אף הזיל דמעה, להראות לציפור שבתוכו פועם באמת לב של זהב.

הציפור חישבה את הסיכון ואמרה לעצמה, "עדיף להסתכן במחיר חיי כדי למצוא איזו ארוחה קלה בין שיניו של תנין רעבתני, מאשר לרעוב לי כאן על העץ", וכך היא נכנסה אל תוך הפה עטור השיניים, אך משום מה התגלה התנין כנאמן לדבריו. האם כך נוצר שיתוף הפעולה ההדדי בין שתי חיות השונות לחלוטין בשרשרת המזון?

אך בפועל, ברור לכל מי שמתמצא מעט בזאולוגיה, שכל בעלי החיים כולם פועלים מתוך אינסטינקטים מולדים ולא מתוך אינטלגנציה והבנה. הנמלה אינה לומדת שהיא צריכה לאסוף תבואה או לבנות מחילות בכן, היא פשוט יודעת את זה. בכל היצורים החיים קיימות תכונות מולדות, מעין תוכנית לחיים שלמים, כיצד לחיות ואיך לנהוג בכל מקרה ומקרה.

- הם פועלים מתוך תכונות מולדות, מתוך אינסטינקטים!

חוקרי טבע החזיקו ציפורים בבידוד מוחלט מרגע בקיעתן, ובכל זאת ידעו הציפורים לעבור לבדן ארצות וימים, וגם בעיניים קשורות! בכל ציפור כבר קיימת מפה בראש, קורדינציות מדוייקות כיצד להגיע למקום הרצוי בעונה הרצויה.

גם התנין פוער את פיו כפקודה עיוורת לתוכנה הכתובה בראשו. הוא פשוט יודע שעליו לעשות זאת. פקודה נוספת אומרת לו לא לטרוף את הציפור שבאה לקנן לו בין שיניו.

אצל ציפור התנינן ישנה תוכנית דומה. היא יודעת שהיא יכולה להיכנס לפיו של התנין בלי להיפגע, ולמצוא שם את מבוקשה.

הם לא מבינים. הם לא יודעים. הם פועלים מתוך

פקודות מולדות. בתמונה תנין הפוער את פיו.

וכאן אנו מגיעים לנקודה המעניינת. לפי האבולוציה, זכו בעלי החיים לאינסטינקטים שונים גם כן על ידי תאונות מוצלחות בגנים. תאונה שיוצרת אינסטינקט בנמלה לעשות סיבובים במקום לא תועיל לה ולכן לא תשתמר, אך תאונה שיוצאת אינסטינקט בנמלה לאסוף תבואה ממקום למקום היא יעילה ולכן תשתמר.

- אבולוציה בלתי אפשרית!

אך במקרה הנדון, של התנין וציפור התנינן, הדבר הוא פשוט בלתי אפשרי. מדובר כאן בשני בעלי חיים שונים הפועלים בתיאום, מה שנקרא "סימביוזה בין בעלי חיים". כדי ששני בעלי חיים יעבדו בתיאום, לא מספיק שטעות גנטית תיצור אינסטינקט באחד מהם. מה שנחוץ כאן הוא מנגנונים הפועלים בתיאום, אינסטינקטים ביצור אחד הפועלים בתיאום מוחלט לאינסטינקטים בחיה אחרת.

אבולוציה לא יכולה לעשות דבר שכזה, כי היא עיוורת, כי היא יכולה לאפשר רק יתרון הישרדותי מיידי. אבולוציה לא יכולה לראות את העתיד או לתאם בין טבע של שני בעלי חיים בטבע. תפקיד שכזה מסוגל לעשות רק בורא חיצוני אחד, היוצר טבעים משותפים בין שני בעלי חיים שברא.

אם אנו מקבלים את מציאות הבורא, ברור הדבר כי הבורא טבע בשני היצורים הללו את הידיעה המאפשרת להם שיתוף פעולה עם תועלת.

אך הללו המאמינים כי העולם וכל היצורים החיים שעליו נוצרו לבדם, בלא תכנון, לעולם לא יוכלו להסביר כיצד יודעים שני בעלי חיים השונים זה מזה במידה כה גדולה, להפיק תועלת זה מזה.

שימו לב שוב למנגנון העתיד, ולפרטיו:

- האם הציפור תיכנס גם לפיו של אריה אימתני?

התנין יודע:

1) מוטציה מקרית גרמה לתנין להשאיר את הפה פעור.

2) מוטציה מקרית גרמה לתנין "לדעת" לא לאכול את הציפור הקטנה המקננת בין שיניו.

ציפור התנינן יודעת:

1) מוטציה מקרית גרמה לציפור להבחין בפה הפעור של התנין ולדעת להכנס לתוכו.

3) מוטציה מקרית גרמה לציפור "לדעת" שלא לחשוש מהתנין, ולאכול את שיירי המזון המצויים בין שיניו ללא חשש, וזאת כאשר התנין יכול בכל רגע לסגור את לועו כדי לבלוע את הציפור.

מעניין מאוד אם ציפור התנינן תיכנס בלא חשש, באותה מידה גם לפיו של אריה או יגואר אימתני...

מעניין לציין שעדי ראייה מספרים על חמישה מינים של ציפורים שונות לגמרי העושות את אותה פעולה. מבחינה אבולוציונית, מדובר כאן בתופעה בלתי אפשרית בה תאונה גנטית תביא לאינסטינקטים חוזרים ונשנים בציפורים שונות, ותגרום להם להיכנס לפיו של טורף אימתני בלא חשש!

במה תבחר להאמין? בתכנון תבוני או בברירת אינספור שיבושים גנטיים עד לכדי סימביוזה מורכבת בין שני בעלי חיים שונים?

אני בחרתי בהגיון שלי.

בברכה,

דניאל בלס.

המאמר הוגש בחסות הפורום המאוחד

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

לקבלת קורסים חינם במייל בנושאים: חינוך ילדים, זוגיות ומודעות עצמית

כנסו לקורסים מעניינים

מעונייינים בזוהר מתוק מדבש

כנסו לקישור

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת בתיה כץ

מאת: בתיה כץתאולוגיה03/12/196044 צפיות
תיאורית האבולוציה סוברת שבעלי חיים מתפתחים מבעלי חיים פרימיטיביים מהם, בתהליכים איטיים ובמשך מיליוני שנים. למשל, שדג מסוגל להפוך לזוחל וזוחל לציפור או יונק וקוף פרימיטיבי לאדם החושב. אנו נבחון את התיאוריה לפי סעיפים, ונענה על כל ראיה שהללו מציעים לתיאורית ההתפתחות ההדרגתית.

מאת: בתיה כץתאולוגיה03/12/196013 צפיות
במאמר על התנין וציפור התנינן הצגנו סימביוזה בין התנין לציפור המקננת בתוך שיניו כדי לאכול את שאריות המזון. האם אבולוציה מסוגלת ליצור סימביוזה בין בעלי חיים, או שרק תכנון עומד מאחורי הדברים? יהיו אנשים אשר ינסו לבטל את הסימביוזה שבין התנין לתנינן בטענה שעדיין מדובר במקרה נדיר. אך אין זה אומר ששיתוף פעולה קיצוני בין בעלי חיים בטבע הוא נדיר. למעשה, מקרים רבים של שיתוף פעולה קיצוני בין טורף לנטרף מתועדים בטבע.

מאת: בתיה כץבעלי חיים - כללי03/12/195912 צפיות
אך מה יהיה ניתן לומר על מנגנון המשלב בו מספר חלקים מופרדים הפועלים בתיאום? הרי כדי שאבולוציה תשמור מקרה כלשהו, עליו לתת יתרון הישרדותי משמעותי בו ברגע, אחרת היצור לא "ישרוד יותר טוב מאחיו". מסתבר שקיימים מנגנונים בטבע המראים של"אבולוציה" ניחנה גם בראיית העתיד, או במילים אחרות, עובדה נוספת לקיומו של גורם אינטלגנטי חיצוני.

מאת: בתיה כץתאולוגיה03/12/196037 צפיות
מתוך מיקרוסקופ או אפילו באמצעות עין בוחנת, יתגלו טביעות האצבע כבקעים בתוך העור, רכסים ועמקים מסוטטים, קוים עמוקים המקבילים אלה לאלה. הן גורמות לכך שהידיים שלנו מחוספסות קמעה. הסיבה לכך היא גאונית.

מאת: בתיה כץמדעי הטבע - כללי03/12/195997 צפיות
תיאוריה זו התבססה על הרעיון של מישהו בשם לאמרק, אשר טען כי היצורים משתנים והופכים מותאמים לסביבתם הודות לשינויים הסביבתיים והמאמצים שהם עושים לשם כך. לפי תיאוריה זו סברו שבני האדם העתידיים יהיו נמוכים ובעלי אצבעות ארוכות...

מאת: בתיה כץתאולוגיה02/12/1991217 צפיות
לפני פחות ממאה שנה היו מלמדים בבתי הספר כי הג'ירפה מתחה את צווארה ולכן נולדו צאצאיה עם צוואר ארוך יותר. כמו כן היו מספרים כי הדג במים הרדודים רצה מאות ללכת על החוף, ולכן צאצאיו נולדו עם סנפירים-רגליים. זו היתה תיאוריית האבולוציה של פעם, אך עד היום הזה יש אנשים החושבים שזה מה שהאבולוציה טוענת.

מאת: בתיה כץתאולוגיה02/12/195771 צפיות
חלק מהתומכים בתיאורית האבולוציה, מנסים לטעון שהסיכוי שהחיים נוצרו בעצמם הוא יותר טוב מהגרלה בלוטו,

מאמרים נוספים בנושא לימודי דתות

מאת: בתיה כץלימודי דתות04/11/198034 צפיות
הנוצרים מאמינים במעמד הר-סיני שהתרחש לעיני העם היהודי. הנוצרים (וגם המוסלמים) מאמינים בתורה שמסר האלוקים לעמו הנבחר, לעם ישראל, באמצעות משה רבינו, אותם ציווה לשמור את השבת ולהניח תפילין. ועם כל זאת, הנוצרים מאמינים שהאלוקים שינה את דעתו והחליט לשנות את התורה ולהעביר את התורה החדשה דרך אדם בשם ישו, מושיעם המעונה ומחולל הניסים כביכול, ולתת להם (הנוצרים שקבלו את דבר ישו) תורה חדשה (מה שמכונה אצל הנוצרים "הברית החדשה": התורה החדשה של האלוקים).

מאת: גדעון צורלימודי דתות23/11/143532 צפיות
סופרי המקרא, כאשר כתבו על האיברים המוצנעים בגוף האדם, השתמשו בדרך כלל בשלוש מילים - ערווה, חלציים ועורלה. מעבר למילים אלו קיימות במקרא מתי מעט של מילים הדנות באברי הרבייה הגבריים. מילים אלו כרוכות בעיקרן בציוויים -

מאת: ד"ר אורנה ליברמןלימודי דתות30/12/1210055 צפיות
המילה מַיִם את זכרון פילוגם בצורת ריבויה הזוגי -יִם שבא מ-יָם, אותו אוקינוס קדמוני ברגע פיצולו בו נפתח פתח תקווה טובה ונבנה שביל מעבר במערבולות המים הרעים. מִיָּם (מֵהַיָּם), שמקורו בים, בהיפוך תנועות, נותן מַיִם. ריבוי זוגי זה המנציח את היטהרות הבריאה ואופייה הכפול מאפיין גם את אברי הגוף הזוגיים - עֵינַיִם, אָזְנַיִם, יָדַיִם, רַגְלַיִם, שָׁדַיִם, קְרָבַיִם - החתומים, גם הם, בסימן ההיכר הקוסמוגני. הריבוי הזוגי של אברי הגוף המסמל את המים העליונים והתחתונים שבהתפצלותם לשמים וארץ יצרו מרחב מחייה במעמקי ים המוות מהווה תזכורת מתמדת הקוראת לדובר השפה לחקות את מעשה הבריאה ולסכור סכר לגאות יצריו.

מאת: ד"ר אורנה ליברמןלימודי דתות30/12/1210209 צפיות
שני השלבים במפגש שמשון עם האריה, שלב הכנעתו בכוח ושלב הפיכתו לישות מיטיבה, משחזרים בזעיר אנפין את מסלול הליכתו של ים התוהו שאחרי שבותר בידו ורוחו של האל, חזר בו ממריו, הכיר בגדולת מעשה הבריאה ותרם לה מטובו תוך שהוא נפלג לפלגים ומובל ביובלים כדי להרוות את כל היקום כולו (ראו מאמר קודם – מגערה לערגה). הַמֵּצִיק, אחד מכינויו של שטן - המזיק, הרודף, הצורר, הפך לְמַּצִּיק - היוצק, המשקה, המרווה. מהבולע (הנוגש) יצא משקה כשם שמהאוכל (הנוגס) יצא מאכל.

מאת: ד"ר אורנה ליברמןלימודי דתות30/12/1210578 צפיות
שני עמודי התווך של מקדש דגון הפלשתי עליהם עמד המבנה כולו לא היו אלא סמל להשקפת עולם מעוותת המאדירה כוחנות ומעלימה כל חמלה ולכן קרסו. שני העמודים שהתנוססו בקדמת מקדש שלמה, בכניסה, יכין ובועז, מייצגים, לעומת זאת, את סיפור הבריאה בבראשית שעניינו מעבר מאלימות ומאכזריות לחסד ולאהבה. על הבנת מסר זה ויישומו עומד העולם.

מאת: ד"ר אורנה ליברמןלימודי דתות30/12/129808 צפיות
בעוד שבספר בראשית אין כל רמז להתנגדות המים המצייתים לכאורה מייד למאמר הבורא, מתפצלים לשמים ולארץ ומתכנסים אל תוך גבולות ללא כל שמץ של מחאה, כבסיפור אגדה, גרסאות רבות בספרים אחרים בתנ"ך מאזכרות מרד מצד ים התהום הקדמוני, המכונה גם רהב ותנין. מהן קורות אותה התקוממות?

מאת: ד"ר אורנה ליברמןלימודי דתות30/12/129415 צפיות
כל מילה ומילה במקרא מכילה כפיל ניגודי: רע (ההיפך של טוב)/רע, רעות, רעיה, און (כוח)/און (חולשה, עצב), חיל (גבורה)/חיל (פחד), חלש/חלש על, שר (שריר, שררה)/רש, עמד/מעד, פרה/רפה, שואה/ישועה, ציון Tsiyon(ארץ פוריה)/צָיון Tsayon (צייה), חופה (הגנה)/פח, פחת (מלכודת), ברא (יצר, הוליד)/ בֵּרֵא (חתך, דקר, הרס, הרג), תם/טמא, נגע/עונג, שֵׁדִים/שדי, אל/לא ועוד הרשימה ארוכה. מהן הסיבות לכפילות מפתיעה זו?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica