חפש מאמרים:
שלום אורח
28.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חיים במעבדה וחיים בחלל

מאת: בתיה כץפילוסופיה02/12/20195869 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

חיים במעבדה וחיים בחלל

מאת דניאל בלס

- אי אפשר ליצור חיים במעבדה!

כידוע, כל הנסיונות ליצירת חיים, אפילו הפשוטים ביותר, מחומרים שאינם חיים, נכשלו. מעולם לא הצליחו ליצור במעבדה אפילו תא חי בודד אחד, ומפליא הדבר, בהתחשב בכך שיצירת החיים לא היתה צריכה מחשבה לפי דעתם, אלא רק "מזל".

לשיטתם של אבולוציונים, מרק קדמון של כימיקלים ואיתני טבע שונים

יצרו יצרו מעצמם תא חי, המסוגל לאכול, לנשום ולהתרבות. לדאבונם, עם

השנים התא החי התגלה כאחת המכונות המתוחכמות ביותר ביקום!

המציאות מלמדת שלא רק במזל לא תתכן יצירת החיים, אלא שאפילו המוחות הגדולים ביותר עם המכשור המתקדם ביותר שהמדע יכול להציע, אינם מסוגלים לפתור את חידת החיים.

תא חי...

סוכנות החלל נאסא עמלה שנים כדי להראות לעולם שביכולתם ליצור תא חי מדומם, אך גם הם נכשלו, והתבטאו לאחר מכן באופן חריף נגד האפשרות ליצירת חי מדומם (וברור לנו מדוע, אחרי הכל, הושקעו משאבים וזמן רב לחינם בנסיון ליצור תא חי שכזה במעבדות נאסא).

בלתי אפשרי ליצור תא חי. התא הקטן ביותר מורכב

בגאונות ששום טכנולוגיה עוד לא התקרבה אליה.

אך עוד בשנת 1950, טענו מדענים ליצירת חיים. מה שהתברר לאחר מכן הוא, שלא הגיע הדבר, גם לא לאפס קצה מהאפשרות ליצירת חיים בפועל. היו אלו שני מדענים, מילר ויוראי, אשר הציגו ניסוי מפורסם שבעזרתו טענו לאפשרות שהחיים יכלו להווצר מעצמם כתוצאה של תהליכים טבעיים. זאת, כשלמעשה, מילר ויוראי לא התקרבו אפילו במעט ליצירת "חיים".

אפילו לא התקרבו ליצירת חיים...

- כמו כתם שחור לעומת יצירותיו של שייקספיר!

"הכימיה הטובה ביותר שהראו מילר ויוראי, לא לוקחים אותנו, גם לא במעט קירוב לאורגניזם חי. תערובת כימיקלים, אפילו אם מועשרת בחומצות אמיניות רבות, לא דומה לבקטריה יותר משכתם שחור מזערי על פיסת נייר, דומה לעבודותיו השלמות של שייקספיר."

(תורגם מתוך Noted Chemist and Evolutionist).

כתם דיו אקראי לעומת כמו כל יצירותיו של שייקספיר.

וכאן נשאלת השאלה: אם שיא המדע והטכנולוגיה שברשותנו נופלים כל כך רחוק מהאפשרות ליצור חיים בתנאי מעבדה באופן מכוון, האם יהיה זה רציונאלי להניח שהחיים יכלו להתפתח בצורה "טבעית" באופן אקראי, או שמא רק המחשבה על כך מכריחה תבונה על אנושית?

- האם נמצאו חיים על המאדים?

באוגוסט 1996, נאסא הודיעה על תגלית חדשה. מטאוריט ש"יתכן" כי נפל מהמאדים, משמש כהצעה להוכיח את ה"אפשרות" של היווצרות צורות חיים מיקרוסקופיות פרימיטיביות מעצמן.

הקטע הזה היה ארוך מידי לכותרות, אז אמצעי התקשורת הכריזו את המשפט: "חיים על המאדים!"

האם זו הייתה החלטה נבונה? מטאוריט {ALH84001} הוא אחד משניים עשר מטאוריטים שמשערים שהגיעו לפי דעתם מאיזה כוכב, ונפלו כאן בכדור הארץ. כל שניים עשר האבנים גובשו בתהליך של חום לוהט (אש וולקאנית) ולכן הציעה הסוכנות שהם נכנסו אל תוך האוזון של כדור הארץ, בדרכם מכוכב אחר.

- טעות קטנה "בניסוח"...

מיקרוסקופ חשף את הופעתו של "דמוי ביצה" קטן שיכול היה, לטענתם, להיות שריד מאובן של בקטריה קטנטנה! אם נכון הדבר, אזי הבקטריה קטנה פי 100 יותר מכל בקטריה מיקרוסקופית הקיימת על כדור הארץ (למעט את ה-"nano fossils" שנתגלו לא מזמן על סלעים יבשתיים ובדרך כלל לא נקראים בכלל אורגניזמים מאובנים).

מימין "הבקטריה" הדמיונית ממאדים.

משמאל בקטריות מכדור הארץ.

כל ילד יודע שאפילו אבנים קשות ועצומות נהיות לאבק לוהט בהיכנסם לכדור הארץ מן החלל, על אחת כמה וכמה בקטריות או תאים חיים. לכן לא היה זה פלא כאשר גילינו שאותה בקטריה נמצאת על כדור הארץ. מסתבר שהמאובן ממאדים לא יכול להקרא עוד המאובן מ"מאדים". רק ראו כמה מוכנה התקשורת לעוות מידע, ובלבד שיצליחו להציג "חידוש" שטרם ראה העולם, בדבר מוצא החיים.

מימין נראים כ- 20% מהבקטריה הקטנה ביותר

בכדור הארץ, ומשמאל כל הבקטריה "ממאדים".

- אין אבק של חיים על המאדים!

אך למעשה, ממצאים מה"שטח" מלמדים בדיוק את ההיפך:

"חללית ווקינג על המאדים לא מצאה שום שריד לחומר הביוכימי הפשוט ביותר! וזאת למרות שישנם במקום כל חומרי היסוד הדרושים לכך."

לא נמצאו כל שמץ של חיים על המאדים, אפילו

לא את אותה "בקטריה" שנמצאה בכדור הארץ.

- אם נמצאו חיים במאדים, היה הדבר מקשה עוד יותר על התיאוריה!

בעצם כשחושבים על כך, גם אילו נמצאו תאים חיים במאדים זה לא היה מקל על תיאוריית האבולוציה, רק מקשה עליה. התאים החיים הם המכונות המורכבות ביקום, וישארו כאלה גם לו היו נמצאים בכל פינה ביקום.

דומה הדבר למחשב. גם לו היינו מוצאים מחשב בפעם הראשונה לפני יותר מאלף שנה, היה ברור לנו שלמחשב יש יוצר תבוני והוא לא נוצר מעצמו, וזאת בשל התחכום הרב העומד מאחוריו.

גם לו היו מראים לנו שבכל פינה ביקום קיימים מחשבים, לא היה הדבר משנה מאומה מהתחכום האדיר של המחשב וההוכחה הזועקת לקיום יוצרו. להיפך, היה ברור לנו שלכל המחשבים יש יוצר, כי לא יתכן שכל כך הרבה מחשבים נוצרו מעצמם.

מאות מחשבים לא מוכיחים שמחשבים יכולים להיווצר מעצמם,

הם מוכיחים שלכל המחשבים יוצר תבוני אחד - החברה האנושית.

אילו היינו מוצאים חיים בכוכבים אחרים, זה רק היה מקשה על תיאוריית האבולוציה. כי אז היינו שואלים, כיצד יתכן שחיים יווצרו מעצמם פעמים רבות בלא יוצר? ברור לנו שלתא חי אחד מוכרח להיות יוצר, וברור יהיה לנו עוד יותר אם נמצא עוד תאים רבים נוספים בכוכבים אחרים, המוכרחים גם הם להיות פרי מלאכתו של אותו יוצר.

התא החי מוכרח להיות פרי מלאכתו של יוצר תבוני.

אנו חיים שהחיים הם לא דבר של מה בכך. תאים חיים הוא מוצר נדיר, שרק גאונות אדירה יכולה לעמוד מאחוריה. זוהי האמת המדעית היחידה.

בברכה,

דניאל בלס.

המאמר פורסם בחסות אתר ספר תורה


 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

לקבלת קורסים חינם במייל בנושאים: חינוך ילדים, זוגיות ומודעות עצמית

כנסו לקורסים מעניינים

מעונייינים בזוהר מתוק מדבש

כנסו לקישור

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת בתיה כץ

מאת: בתיה כץתאולוגיה03/12/196076 צפיות
תיאורית האבולוציה סוברת שבעלי חיים מתפתחים מבעלי חיים פרימיטיביים מהם, בתהליכים איטיים ובמשך מיליוני שנים. למשל, שדג מסוגל להפוך לזוחל וזוחל לציפור או יונק וקוף פרימיטיבי לאדם החושב. אנו נבחון את התיאוריה לפי סעיפים, ונענה על כל ראיה שהללו מציעים לתיאורית ההתפתחות ההדרגתית.

מאת: בתיה כץתאולוגיה03/12/196044 צפיות
במאמר על התנין וציפור התנינן הצגנו סימביוזה בין התנין לציפור המקננת בתוך שיניו כדי לאכול את שאריות המזון. האם אבולוציה מסוגלת ליצור סימביוזה בין בעלי חיים, או שרק תכנון עומד מאחורי הדברים? יהיו אנשים אשר ינסו לבטל את הסימביוזה שבין התנין לתנינן בטענה שעדיין מדובר במקרה נדיר. אך אין זה אומר ששיתוף פעולה קיצוני בין בעלי חיים בטבע הוא נדיר. למעשה, מקרים רבים של שיתוף פעולה קיצוני בין טורף לנטרף מתועדים בטבע.

מאת: בתיה כץבעלי חיים - כללי03/12/195942 צפיות
אך מה יהיה ניתן לומר על מנגנון המשלב בו מספר חלקים מופרדים הפועלים בתיאום? הרי כדי שאבולוציה תשמור מקרה כלשהו, עליו לתת יתרון הישרדותי משמעותי בו ברגע, אחרת היצור לא "ישרוד יותר טוב מאחיו". מסתבר שקיימים מנגנונים בטבע המראים של"אבולוציה" ניחנה גם בראיית העתיד, או במילים אחרות, עובדה נוספת לקיומו של גורם אינטלגנטי חיצוני.

מאת: בתיה כץתאולוגיה03/12/196067 צפיות
מתוך מיקרוסקופ או אפילו באמצעות עין בוחנת, יתגלו טביעות האצבע כבקעים בתוך העור, רכסים ועמקים מסוטטים, קוים עמוקים המקבילים אלה לאלה. הן גורמות לכך שהידיים שלנו מחוספסות קמעה. הסיבה לכך היא גאונית.

מאת: בתיה כץמדעי הטבע - כללי03/12/196026 צפיות
תיאוריה זו התבססה על הרעיון של מישהו בשם לאמרק, אשר טען כי היצורים משתנים והופכים מותאמים לסביבתם הודות לשינויים הסביבתיים והמאמצים שהם עושים לשם כך. לפי תיאוריה זו סברו שבני האדם העתידיים יהיו נמוכים ובעלי אצבעות ארוכות...

מאת: בתיה כץתאולוגיה02/12/1991927 צפיות
לפני פחות ממאה שנה היו מלמדים בבתי הספר כי הג'ירפה מתחה את צווארה ולכן נולדו צאצאיה עם צוואר ארוך יותר. כמו כן היו מספרים כי הדג במים הרדודים רצה מאות ללכת על החוף, ולכן צאצאיו נולדו עם סנפירים-רגליים. זו היתה תיאוריית האבולוציה של פעם, אך עד היום הזה יש אנשים החושבים שזה מה שהאבולוציה טוענת.

מאת: בתיה כץתאולוגיה02/12/195802 צפיות
חלק מהתומכים בתיאורית האבולוציה, מנסים לטעון שהסיכוי שהחיים נוצרו בעצמם הוא יותר טוב מהגרלה בלוטו,

מאמרים נוספים בנושא פילוסופיה

מאת: בתיה כץפילוסופיה02/12/195871 צפיות
מה המדע יודע על תחילת החיים? האם זמן יכול ליצור בעלי חיים מחומר דומם? כיצד יכל להיווצר התא הראשון, והאם אבולוציה היא בכלל אפשרית? במאמר זה נגלה ביחד את התשובות.

מאת: בתיה כץפילוסופיה03/11/191055 צפיות
במאמר על התנין וציפור התנינן הצגנו סימביוזה בין התנין לציפור המקננת בתוך שיניו כדי לאכול את שאריות המזון. האם אבולוציה מסוגלת ליצור סימביוזה בין בעלי חיים, או שרק תכנון עומד מאחורי הדברים?

מאת: אבי בכרפילוסופיה09/01/183855 צפיות
התבונה המעשית על פי קאנט ומדוע נכשלים כל הניסיונות לתיאודיציה? קאנט בנסותו לענות על השאלה הזאת מתחבט באותה קושיה שמעולם לא נתנה מנוח לחלק המאמין של האנושות, והיא התהייה על צדקתו המוחלטת של האל. בעיית התיאודיציה (צירוף המלים היווניות "תיאוס", שמשמעה אל, ו"דיקֶה", שפירושה צדק), כפי שנוהגים לכנותה בשיח הפילוסופי, עוסקת בניסיון לפתור את המתח הבלתי נסבל בין הרוע והסבל שמלווים את עצם קיומנו בארץ ובין הטוּב המושלם המיוחס לאל אשר ברא את העולם ומושל בו.

מאת: אבי בכרפילוסופיה06/01/183743 צפיות
כאשר כתב אפלטון את משנתו על מבנה המשפחה כפי שתפס זאת בעת ההיא, היה לו ברור ששלטונות יוון לא יאהבו את הנאמר בלשון המעטה מכיוון שהיא סתרה את מטרת המשפחה על פי תפישתם ועל פי מה שהטיפו, אשר על כן אפלטון מנסה לעדן במעט את משנתו ולמתנה באופן שתתאים יותר לתכתיבי השליטים ואמונתם בכדי למנוע את קצפם עליו, וכך נתפשת המשפחה על פי אפלטון כפי שאני מביא זאת במאמר זה בתוספת היגדים פילוסופיים שונים של אפלטון בנושא משפחה, חברה, מדינה אוטופית וכל מה שמסביבם.

מאת: חגי הופרפילוסופיה24/02/166948 צפיות
למה לחיות? זו שאלה נצחית, אך דומה שעדיין לא מצאו לה תשובה מספקת. להלן אסקור כמה גישות בקשר אליה.

מאת: shmolikפילוסופיה17/11/144279 צפיות
כולנו רוצים הצלחה בחיינו, ובכדי להצליח צריך לפעול. אך מה צריך לעשות בשביל לפעול - מוטיבציה, וזהו הדבר אותו אני מבקש להעביר אליכם הקוראים במאמר זה, מוטיבציה.

מאת: אבישי פולקפילוסופיה02/01/149053 צפיות
סוקרטס - פילוסוף יווני שחי לפני כ-2500 שנה. הוא לא הותיר אחריו כתבים כלשהם, וידיעותינו עליו מגיעות מתיאורים חיצוניים, בעיקר תיאוריו כפי שהוא מופיע ביצירותיו של תלמידיו. סוקרטס עסק בעיקר בתורת המידות ובענייני ניהול החברה והמדינה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica