חפש מאמרים:
שלום אורח
20.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מחירי יינות בוטיק ישראלים

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול20/01/20102950 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הצרכן הישראלי שחובב את יקבי הבוטיק רוכש יין לא רק בגלל טיב היין והמותג, אלא גם בגלל הציונות הישראלית - אנחנו משתדלים לקדם את התעשייה האדירה הזו ולתת משוב ודחיפה כלכלית לאותם יקבים קטנים שעוסקים במלאכה הקשה. עם זאת, אנו כישראלים לא אוהבים ש"עובדים עלינו", ולכן המחיר שגובים היקבים על היין הוא משמעותי כאשר אנו פותחים את הארנק.

  ליקב יש כמה רמות מחירים כאשר הוא מוכר יין:
  • מחיר יין שנמכר ביקב.
  • מחיר יין שנמכר בחנויות יין.
  • מחיר יין שנמכר במסעדות.
אין זה סוד שגם חנויות ומסעדות גוזרות קופון לא רע בכלל במכירת היין, בדרך כלל 80%-200% אחוזי רווח! יינות של יקב חייבים להימכר בחנויות יין ובמסעדות מובחרות. התצוגה הפרונטלית במסעדה ובתפריט היין היא השגריר של היקב, ולכן בעל היקב ימכור את היין למסעדה ברווח מועט יחסית על מנת להשתמש במסעדה או בחנות כחלק מיחסי הציבור והשיווק שלו, ולכן יש לשקול בהתאם כל הצעה. מצד שני, יש להניח שליקב קשה לראות ולקבל את העובדה שבקבוק יין שנמכר למסעדה במחיר של עד 60 ש"ח מוצא למכירה במסעדה ב-150 ש"ח ואף יותר. ליקב אין אפשרות לומר לבעלי החנות או המסעדה באיזה מחיר יימכר היין, ולכן לעיתים נתפס יקב כזה או אחר כיקב יקרן.   מחיר גבוה גם ביקבים   המצב שונה כאשר היקבים מבצעים מכירה לצרכן באופן ישיר, אם באירועים והשקות ואם בפתיחת שערי היקב לציבור הרחב. שם, בעצם, אמור הלקוח לקבל את היין ללא עמלות תיווך של מסעדה, חנות או חברות שיווק. האם כך הדבר? לצערי, ברוב המקרים בעלי היקבים נוטים לגבות ביקב עבור בקבוק יין מעט פחות מהמחיר שגובה חנות יין. ההפרשים הם מזעריים בדרך כלל וכך יוצא שלקוח שהגיע ליקב אחרי נסיעה ארוכה, משלם עבור היין מחיר של חנות ממוזגת בתל אביב, שבה הוא לפעמים יכול לקבל מחירים זולים יותר מאשר ביקב, אם הוא רוכש סל מוצרים שקיים בחנות. אם בעלי היקבים היו מתמחרים את היינות ביקב במחיר ללא קופון החנות או ללא קופון חברת השיווק (30%-40%), אזי היה שווה לנסוע רחוק בכדי להעמיס את מקרר היין שלנו ביינות טובים במחיר משתלם, וחנויות היין הממוזגות היו נותנות מענה יומיומי לקניית בקבוק אחד ולא יותר.   שותים חכמים   כדי להוזיל את מחיר היין הגבוה במסעדות אפשר כמובן להביא את היין בעצמנו למסעדה ולשלם דמי חליצה. אם רוב שותי היין יעשו כך גם בעלי המסעדות ייאלצו להוריד מחירים. מחיר שולחני לא צריך לעלות יותר מ-40 עד 60 ₪. אני יודע באיזה מחיר היקבים מוכרים את היין למסעדה ואני אומר לכם, שותים יקרים - רוב היקבים הטובים, מוכרים את הסדרות הטובות שלהם למסעדה, במחיר שנע בין 60 ל-100 ₪.. (שאטו, קסטל, ברבדו, מרגלית, אלכסנדר, כהנוב, מונד, בן חיים, ויתקין, צ'ילאג ועוד ועוד).   בואו נהיה שותים חכמים ולא שוטים ונקנה יין טוב במחיר הוגן. רק כך נקדם את תעשיית היין בישראל ואולי גם נשמור על בעלי היקבים, שלא כל-כך שמים לב, ועלולים לכרות את הענף עליו הם יושבים. מפני שחברות שיווק עם יינות מספרד, אוסטרליה, איטליה, דרום אפריקה ועוד, מציעות מחירים אטרקטיביים במיוחד, עם מבצעים טובים ושליח עד הבית ועוד גימיקים. ואתם יודעים מה? גם עם יינות טובים מאוד.   לכולנו יש אחריות בקידום היין הישראלי - לבעלי היקבים, לבעלי החנויות והמסעדות, ולנו כצרכנים לקנות כחול לבן - אבל לא בכל מחיר. ממש לא בכל מחיר.   עודף משישים זה הרף שלי ביינות בוטיק ישראלים.
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121323 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121452 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121276 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121329 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121489 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121408 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121466 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172756 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142546 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142912 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144441 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411806 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148161 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148479 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica