חפש מאמרים:
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יקבי רמת הגולן למען הנשרים

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול20/01/20101583 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
נסעתי לרמת הגולן לסקר את הפרויקט הייחודי של יקבי רמת הגולן לשמירה על הנשרים בשמורת גמלא. נקודת האיסוף הייתה בית הלוויות ליד רידינג תל אביב, מה שהכין אותנו למפגש עם מצב הנשרים בשמורה....   הנסיעה צפונה הייתה לצידו של איש הרדיו אמנון פאר אשר חיבתו לנשרים באה לו מהסרט "הנשרים פשטו עם שחר" - סרט פעולה משנת 1968 בה שיחקו ריצ'ארד ברטון וקלינט איסטווד על פי ספרו של אליסטר מקלין, סרט שבילדותי היה חובה לראות. גם היום הוא עדיין נחשב לקלאסיקה.   על סיפורי נשרים   כולנו יודעים מה זה נשר ומה תפקידו בטבע כציפור שאוכלת נבלות בלבד. לנשר תפקיד של ניקוי ושמירת היגיינה ומניעת הפצת מחלות. קבוצה של נשרים שפושטים על פרה שמתה והרקיבה בשטח משאירים אחרי שעה רק עצמות, וגם אותן הם מפצחים ואוכלים. חשיבות הנשרים לשמירת האיזון בטבע חשוב ביותר. בשמורת גמלא יש עשרות נשרים שמקננים בין הסלעים. פעם היו מאות, והאדם אחראי לדילול האוכלוסיה בשמורת גמלא: במתכוון - על ידי ניסיון להרעיל שועלים וזאבים בגלל שהם טורפים בקר ותרנגולות (פשוט מפזרים חומרי הדברה על חיה מתה ואז הזאבים מתים מהרעל אבל תוך כדי כך גם הנשרים ניזוקים, משום שהם אוכלים את הנבלה). שלא במתכוון – על ידי התחשמלות מכבלים של חברת חשמל.   בשנת 2001 נספרו בישראל בסך הכל 435 נשרים, מתוכם 140 זוגות שהחלו בדגירה. בקיץ 2009 נספרו 240 נשרים בלבד, מתוכם 63 זוגות שהחלו בדגירה. נכון ל- 2009 במצוק בשמורת טבע גמלא מקננת כשליש מאוכלוסיית הנשרים בישראל. עם זאת מדובר ב-18 זוגות בלבד, לעומת עשרות ואולי מאות הזוגות שקיננו בשמורה בעבר.   בין כך או כך האוכלוסיה מידלדלת ורשות שמורות הטבע והגנים עושה הכל על מנת לעזור ולטפח את השמורה על ידי הדגרה מלאכותית של ביצי הנשרים ושחרורם לטבע לאחר בגרותם. כל נושא הצלת הנשרים עולה כסף רב. גופי תרבות וטבע צריכים לקבל תרומות ולקבץ נדבות.   יקב בעל אג'נדה חברתית    יקבי רמת הגולן נכנסו לתמונה כיקב מוביל בתעשיית היין הישראלי, הממוקם בצפון הארץ, והינו חלק בלתי נפרד מהמרקם האנושי והיצירתי של הגולן. ברור וטבעי היה לו להתחבר ולסייע לפרויקט חשוב זה. יקבי רמת הגולן, רואים בשמירה ובשימור הטבע והסביבה דרך חיים ומשימה בעלת חשיבות לאומית, אשר נוגעת לכל אדם באשר הוא. האמונה שמנחה אותם כי יש להירתם לנושא זה ובדרך של שיתוף הקהילה מעורבותה וערבותה על הסביבה יוכלו לשמר ולו במעט את מורשת הנשרים שהתקיימה בגאון במצוק אשר בגמלא.   איך מצילים את הנשרים? סדרת גמלא, הקרויה על שם אתר גמלא שברמת הגולן, ואשר צברה מוניטין על יינותיה המשובחים וקהל אוהדים רחב, נבחרה על ידי היקב להוביל את המהלך.   שני הגופים יצרו סמל משותף אשר יופיע על גבי בקבוקי היין וילווה את מכלול הפעילויות השיווקיות והתקשורתיות, מארז יינות מעוצב הוכן במיוחד למטרה זו והוא ישתלב במבצע אטרקטיבי בחנויות יין ברחבי הארץ, שבמסגרתו כל הרוכש את המארז הייחודי יקבל ספר מפות וטיולים איכותי במתנה! המארז כולל בתוכו את גמלא קברנה סוביניון מבציר 2006 (הבקבוקים האחרונים מבציר נהדר זה שזכה לתשבחות), גמלא סנג'ובזה 2006, גמלא פינו נואר 2007 וגמלא שרדונה מבציר 2008).   לפעילויות אלה יתווספו פעילויות מגוונות בעשרות מסעדות נבחרות וישלבו תפריטי יינות גמלא מיוחדים, המספרים את סיפור הנשר ובאמצעותו יוצעו מבחר מיינות גמלא במחירים אטרקטיביים, פעילויות בנקודות מכירה, קמפיין בעיתונות ובאינטרנט, הקמת מיני סייט ייעודי למיזם בשיתוף אתר Ynet וקמפיין נרחב באמצעות אתר המסעדות המוביל בישראל Rest.co.il ועוד. במסגרת הפעילות המשותפת, חלק מהכנסות יינות גמלא יועברו למימון פרויקט רשות הטבע והגנים לשמירה על אוכלוסיית הנשרים בגמלא.   בואו להיות שותפים     הסיור וההתבוננות המרתקת בנשרים שדאו וחגו מעלינו היה מהפנט, אי אפשר שלא להתפעל מהגודל של הציפור הזו, מוטת כנפיים של שני מטרים חגה מעל הראש ומדי פעם מסתירה את השמש. טיול בגמלא הוא סיפור מטורף על עמידה איתנה של לוחמי מתיתיהו החשמונאי מול הרומים בשנת 67 לספירה. רק לאחר כמה ניסיונות הצליחו הרומים לכבוש את העיר וטבחו כ-9000 יהודים בקרבות קשים, מצדה האמיתית היא גמלא אשר בה אנשים נלחמו ולא התאבדו.   החוויה בטיול בגמלא מגוונת ועשירה בין נחלים עתירי מים, הצמחייה וחיות רבות שמסתובבות בשטח: צבים, שועלים,שפנים - אם רק תתבוננו מסביב תראו שהם גם מתבוננים בכם. חובה לסיים את הטיול במרכז המבקרים של יקבי רמת הגולן, ליהנות מטעימת יינות ולתרום להצלת הנשרים.   היינות המלווים ורשמי טעימה   היינות שליוו את הטיול:   גמלא סנג'ובזה 2006 - בעל ניחוחות של קוצים יבשים, פירות יער מאוד בשלים, טבק ומעט וניל. יין בעל גוף בינוני וסיומת חמאתית נקייה שמשאירה בפה מעט טעם עץ עדין שמעלה חיוך. סנג'ובזה 2006 יותר עדין מ-2005 והוא מתאים למאכלים מעט מתובלים.   גמלא סוביניון בלנק 2008 - בעל ניחוח של גויאבה ירוקה, ליים וקיווי שנותנים לו ניחוח טרופי קל, מעט פרי הדר ופרחי אביב. היין קליל ומאוד נעים לשתייה, ללא יומרות. יין לבן ישראלי לכל ימות השנה.   גמלא ברוט - היין מורכב מ-50% ענבי פינו נואר (PINO NOIR) ו-50% ענבי שרדונה.   כל היין צועק אביב – ריחות פריחה של הדרים, פרחי שדה, תותי בר ואפילו פיטנגו שנותן ליין טעמים טרופיים. כוס אחת ממנו גוררת אותך לסיים את כל הבקבוק לבד.   גולן מוסקטו 2008 - יין ארומטי במיוחד, בעל ניחוחות של פירות טרופיים, תפוחי עץ וענבים בשלים. היין מבעבע קלות ובעל רמת אלכוהול נמוכה יחסית. למרות היותו מתוק למדי, הוא מרענן וקל לשתייה בהיותו מוגש צונן מאוד בטמפרטורה של 5-7 מעלות. רצוי להגיש את היין עם מנות קינוח כגון מוס שוקולד או עוגות גבינה אפויות.
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121325 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121453 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121276 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121331 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121492 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121409 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121467 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172759 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142550 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142917 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144444 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411835 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148164 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148483 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica