חפש מאמרים:
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אובדן מסת שריר בחולי אלצהיימר

מאת: נציג בריאות ורפואה כללי02/05/20101167 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אובדן מסת שריר בחולי אלצהיימר

מחקר חדש מצא כי "מסת הגוף הרזה" (lean mass) – משקל העצמות, השרירים ואיברי הגוף, ללא משקל השומן, יורדת בקרב חולים הסובלים ממחלת האלצהיימר. ירידה זו עשויה להיות קשורה לירידה בנפח ובתפקוד המוח. המחקר פורסם בכתב העת Archives of Neurology, השייך לכתבי העת JAMA/Archives.

אובדן משקל שאינו מכוון מתרחש לעיתים קרובות בחולי אלצהיימר ופעמים רבות מתרחש קודם לפגיעה בזיכרון ולתסמינים קוגניטיביים אחרים. אובדן משקל זה מתרחש מהר יותר ככל שמחלת הדמנציה קשה יותר וככל שההידרדרות במחלת האלצהיימר מהירה יותר. על פי עורכי המחקר, על אף שעודף משקל באמצע החיים מהווה גורם סיכון להתפתחות דמנציה, נמצא כי עודף משקל בשלבים מאוחרים בחיים קשור דווקא לסיכון נמוך יותר להתפתחות דמנציה.

החוקרים השתמשו בצילום רנטגן בשיטת DEXA על מנת להעריך את הרכב גופם של 70 אנשים בני 60 ומעלה שאינם סובלים מדמנציה, ו-70 אנשים בני 60 ומעלה אשר מצויים בשלבים הראשונים של מחלת האלצהיימר. הערכות נוספות של המשתתפים בוצעו באמצעות סריקת MRI של מוחם וכן באמצעות מבחנים נוירופסיכולוגיים.

לאחר שהחוקרים עיבדו את התוצאות תוך התאמה של מין הנבדקים, הם השוו בין "מסת הגוף הרזה" של חולי האלצהיימר לבין זו של הנבדקים הבריאים. החוקרים מצאו כי קיים קשר בין ירידה במסת המוח, ירידה במסת החומר הלבן במוח בלבד והידרדרות בביצועים הקוגניטיביים לבין אובדן "מסת הגוף הרזה". עם זאת, סך מסת השומן בגוף ואחוזי השומן בגוף היו זהים בין המשתתפים שסבלו מדמנציה לבין המשתתפים הבריאים. כמו כן, לא נמצא קשר בין מדדים אלה לבין היכולת הקוגניטיבית ונפח המוח.

על פי הממצאים, המדד של "מסת הגוף הרזה", בניגוד למדד מסת הגוף (BMI–body mass index) או מדדים אחרים של סך משקל הגוף ורמות השומן בגוף, הינו מדד רגיש יותר לשינויים בהרכב הגוף שמתרחשים כתוצאה מדמנציה. לדברי החוקרים: "מצאנו כי קיים קשר ישיר בין נפח המוח (המהווה הערכה למידת הניוון של המוח) לבין "מסת הגוף הרזה". ייתכן כי הדבר מצביע על כך שניוון של המוח ואובדן מסת שריר עשויים להתרחש במקביל. מידת הניוון של המוח הינו מדד אותו ניתן לחשב באמצעי דימות מוחיים, אשר באמצעותו ניתן להעריך את מידת התקדמות התהליכים הפתולוגיים במחלת האלצהיימר." לדבריהם, הממצאים שלהם עולים בקנה אחד עם מחקרים אחרים אשר מצאו כי תהליכים פתולוגיים במוח עלולים לגרום לפגיעה בהרכב הגוף. ייתכן כי הדבר מתרחש בשל שיבוש הבקרה של מערכת העצבים המרכזית על תהליכי חילוף החומרים הקשורים באנרגיה ועל תהליכי צריכת המזון וניצולו. 

סרקופניה (Sarcopenia), אובדן מסת השריר הקשור בגיל, מתרחשת בדרך כלל בשל ירידה בביצוע פעילות גופנית. משתתפי המחקר שסבלו מאלצהיימר ביצעו פחות פעילות גופנית בהשוואה למשתתפים הבריאים, ולכן, שינויים התנהגותיים שנוצרים כתוצאה מדמנציה עשויים לתרום לאובדן "מסת הגוף הרזה". כך לדברי החוקרים. לחלופין, הם טוענים כי ייתכן וקיים מנגנון משותף אשר גורם הן למחלת האלצהיימר והן לאובדן מסת השריר, כגון דלקת כלשהי במוח או שינויים בתהליכי בניית רקמות הגוף.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת נציג

מאת: נציג בריאות ורפואה כללי02/05/101028 צפיות
אילן שקד רוקח ומנהל שיווק וסחר בית מרקחת וטבע ברשת סופר-פארם מציע טיפים כיצד להתגונן מפני השמש ומסביר את מושגי היסוד:

מאת: נציג בריאות ורפואה כללי02/05/101567 צפיות
'רשת הרופאים' ב'כללית מושלם' מתרחבת: 180 רופאים נוספים הצטרפו בשל הגידול בביקוש, המטרה לספק מענה זמין וחסכוני ללקוחות המעוניינים בהתייעצות עם מומחה פרטי

מאת: נציג אסטמה ואלרגיה02/05/101365 צפיות
בישראל חיים כ-200,000 אנשים אשר מאובחנים כחולי אסתמה, שליש מתוכם ילדים עד גיל 18. הסברה כיום היא כי שיעור חולי האסתמה הריאלי באוכלוסיה גבוה בהרבה ואף ייתכן כי כפול מכך בשל תת אבחון באוכלוסייה.

מאמרים נוספים בנושא בריאות ורפואה כללי

מאת: אבי דוידיבריאות ורפואה כללי04/01/223135 צפיות
איך בוחרים נכון קלנועית שמתאימה לכם ופותרת את בעיית הניידות.

מאת: tiloniבריאות ורפואה כללי15/07/213639 צפיות
מה הצעדים שיש לעשות על מנת להעסיק עובד זר בסיעוד? לרשותכם המדריך המלא

מאת: עופר שלובריאות ורפואה כללי24/09/201743 צפיות
היפוגליקמיה, היפרגליקמיה, סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, סוכרת סוג 1

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי31/05/201513 צפיות
חושדים שיש לכם סינוסיטיס? הכנסו וקיראו על התסמינים והאבחון ועל דרכי ההתמודדות עם המחלה.

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי30/03/201784 צפיות
אחת הבעיות שאנשים רבים נאלצים להתמודד איתה במהלך החורף, זה שיעול עם ליחה. מדובר בשיעול טורדני שיכול להפריע על איכות החיים ביום יום וכן על איכות השינה. ד"ר דויטש מביא לכם כמה טיפים לטיפול

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי09/02/201501 צפיות
כל אחד מאיתנו, בשלב כזה או אחר בחיים מתמודד עם נזלת. זה קורה בדרך כלל כשאנחנו מקוררים, מצוננים, כשאנחנו חוטפים מחלה כזו או אחרת. אך מדוע אנשים מתמודדים עם נזלת כרונית? הבאנו כמה נקודות חשובות

מאת: שלום כהןבריאות ורפואה כללי27/09/191977 צפיות
כל מי שסובל מאקנה, וכבר התחיל לחפש דרכי טיפול או אפשרויות התמודדות עם האקנה, יודע כי מדובר בתחום רחב מאוד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica