חפש מאמרים:
שלום אורח
24.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ההתנהלות ציפי לבני – טעות - מתוך הבלוג של אורית גלילי

תראו את שרת החוץ שלהם ואת זו שלנו, לשעבר. קשה בימים אלה שלא לשים לב לחידלונה של ציפי לבני, עד לא מכבר שרת החוץ של ישראל, שלא הותירה שום חותם בשום תפקיד שעשתה, אבל זה כלל לא מפריע לה לטעון לכתר ראשות הממשלה. כל היודע דבר על מקום הימצאה, אמר ירון דקל ב"פגוש את העיתונות" בערוץ 2 בשבוע שעבר, מוזמן להתקשר למערכת, אמר וצדק.

המדינה נשטפת עם גלי אלימות ושחיתות, לבני שותקת. הנרטיב של נתניהו בנושא הסכסוך הישראלי-פלשתיני השתלט לחלוטין על דעת הקהל הישראלית ואפילו האמריקאית - ולבני שותקת. בוויכוח העתידי על דמותה המשטרית, הגיאופוליטית, הדמוגרפית והחברתית של מדינת ישראל - לבני לא משתתפת.

אולי כי אין לה מה להגיד, ואולי כי ראובן אדלר ואיל ארד יעצו לה לשתוק עד לנקודה שהכל יקרוס. ואם מדובר על קריסה - זה גם מה שקרה לבלוג שלה, שכבר למעלה משבוע מציג את ההודעה Error. בעיה טכנית, או חלק מההתאיינות המדאיגה של יו"ר האופוזיציה?

הילארי וציפי בהשוואה

לאחר שהפסידה בהתמודדות על ראשות המפלגה הדמוקרטית לברק אובמה, לא היססה הילרי קלינטון, בניגוד להכרעתה השחצנית של ציפי לבני, להצטרף לממשלו של נשיא ארצות הברית הנבחר כמזכירת המדינה ולפעול לקידום אג'נדה חדשה ומהפכנית בתחום היחסים הבינלאומיים. אפשר להסכים או לא להסכים עם סדר היום החדש שמובילים אובמה-קלינטון, אבל אי אפשר להכחיש שקלינטון מובילה השקפת עולם אמיצה ותוכנית פעולה שנגזרת ממנה. מדיניות טובה או לא טובה, רציונלית או אוטופית, תמימה או מבריקה, ימים יגידו. אבל קלינטון נמצאת בתוך המהפכה - גם כשותפה וגם כמובילה.הופעותיה הציבורית מקרינות סמכותיות, חוכמה ואיכות שקשה להתווכח אתה.

כבר ב-1992 אמר עליה ביל קלינטון בקמפיין הבחירות שלו, שמי שמצביע עבורו מקבל שניים בפתק אחד. אמר וצדק. הילרי היא נכס בלתי רגיל, גם כמי שבסגנון ייחודי ליוותה את בעלה בשתי כהונות סוערות וגם בזכות המצוינות האישית הקורנת ממנה בתפקידה העכשווי. עבור כל אשה הילרי קלינטון היא מקור עצום לגאווה. מעבר ליוזמת השלום שהיא משיקה כעת במזרח התיכון ולחילופין תוכנית מדף במקרה של אי הצלחה, היא פוקחת עין על תהליך חימוש החיזבאללה, היא מזהירה את הציר איראן דמשק מההשלכות הצפויות לו מהמדיניות האמריקאית המתגבשת במזרח התיכון והיא שותפה פעילה ומתאגרת בקידום חזונו האוטופי של ברק אובמה לעולם נקי מנשק גרעיני. בעולם של שקיפות ושל מיצוב סדר יום אמריקאי חדש, קלינטון משחקת תפקיד משמעותי ואם לבעלה ייוחד פרק בהיסטוריה של ארצות הברית, לה כנראה צפויים שני פרקים.

פייסבוק במקום השקפת עולם

ובמה משחקת המועמדת האלטרנטיבית שלנו לראשות הממשלה? "ארץ נהדרת", במערכון מבריק בתוכנית סוף העונה בשבוע שעבר, חשפה: תרומתה של לבני לשיח הציבורי בישראל מסתכם במלה like בפייסבוק. ציפי לבני היא אכזבה רבתי. היא אולי נחמדה אבל זה לא מספיק. הכשלונות בהתנהלותה הפוליטית הולכים ומתגבהים ומחזקים את הספק שמצא את ביטויו במערכת הבחירות האחרונה לגבי התאמתה לעמוד בראש המדינה.

לבני נכשלה בהקמת ממשלה לאחר התפטרות אולמרט ב-2008, התנהלותה גם היתה מביכה בלשון המעטה לאחר הנצחון הדחוק והמפוקפק בפריימריס בקדימה והוא גם בלט בחוסר היכולת שלה להפוך את שאול מופז לבן ברית שלה. אך בעיקר זה האגו חסר הכיסוי שלה שהוביל אותה להחלטה ב-2009 שלא להצטרף לממשלה נתניהו. בשיטת המשטר הישראלית נתניהו הוא זה שניצח - והתרחיש הפוליטי הנכון היה להצטרף לממשלתו תמורת תיקי החוץ והביטחון. רק משותפות כזו היא היתה יכולה אולי להבשיל לתפקיד ראש הממשלה ואילו קדימה בתוך הממשלה היתה הופכת לאלטרנטיבה במקרה ונתניהו היה נכשל.

בין נפתול לביל

כך שגויה גם ההתחברות הפוליטית האחרונה שלה עם הרמטכ"ל לשעבר, דן חלוץ. זוהי ברית של שניים שניהלו מלחמות שנויות במחלוקת - מלחמת לבנון השנייה ועופרת יצוקה ולבטח זו לא פרוגרמה לכבוש את ראשות הממשלה. ובסוף אי אפשר שלא לומר: כשנפתול (נפתלי שפיצר בעלה של ציפי) מחליט שאשתו היא הכי מתאימה להיות ראש ממשלה בישראל, אין לזה משקל, אבל כשנשיא ארצות הברית לשעבר מחליט להירתם לקמפיין של רעייתו הסנטורית וגם יכול בשקט להשאיר את כל הבימה לפוליטיקאית הכה מרשימה שהוא נשוי לה,יש לזה את כל האסמכתה הנדרשת שבעולם.

לבלוג של אורית גלילי

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ד"ר אורית גלילי - צוקר, ממארס 2011 משמשת כראש הצוות לתקשורת פוליטית של יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו. עיתונאית "הארץ" לשעבר, בעלת תואר שלישי בתקשורת פוליטית ומחברת של שני ספרים בתחום מחקר זה. מלמדת את הקורסים מנהיגות פוליטית בעידן המדיה החדשה וסוגיות במיתוג ושיווק פוליטי באוניברסיטאות בר אילן ותל אביב.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ד"ר אורית גלילי - צוקר

מאת: ד"ר אורית גלילי - צוקראקטואליה18/08/14916 צפיות
לפני 24 שנים הייתי עיתונאית ב"הארץ", ופעם כתבתי משהו שלא נשא חן בעיני אהוד אולמרט. הוא שיגר מכתב לעורך, שלא ראיתיו, כיוון שהוגדר בעיתון כ"נבזי ומלוכלך במיוחד". אלה היו השנים העליזות של אולמרט. הוא חגג את השררה עד הסוף, ביהירות, גאוותנות וזחיחות אין קץ. עיתונאיות כמוני וכמו עמיתתי חנה קים, שעסקה בפרשת החשבוניות הפיקטיביות של הליכוד בבחירות 88', הוא לא ראה ממטר, ומנהלת הלשכה שולה זקן מעולם לא חשבה שעליה לחזור אלי במסגרת תפקידי... המשך במאמר

מאת: ד"ר אורית גלילי - צוקראקטואליה19/01/111417 צפיות
הכרעת הדין במשפט נשיא המדינה לשעבר משה קצב זכתה להערכה מקיר לקיר. אך דווקא הפרק שכולל התקפה משונה של הרכב השופטים על אמצעי התקשורת מותירה תחושה לא נוחה שיכולה להקרין גם על מסקנותיהם הגורפות לגבי אשמתו של קצב.

מאת: ד"ר אורית גלילי - צוקרדמוקרטיה ושלטון23/12/101322 צפיות
כניסת נשים למקצוע העיתונות, או בז'רגון, הפמיניזציה של אמצעי התקשורת, היא אחד הגורמים המרכזיים אשר באמצעותם הוסברה בעשורים האחרונים מהפכת הסיקור האמריקאית כלפי מעשי ניאוף של פוליטיקאים גברים. אל ישראל זה הגיע באיחור – אבל הגיע. מהפכה ברוכה זו יכולה להסביר את ההבדלים בסיקור המשוחרר והראוי של אמצעי התקשורת בפרשת מינוי מפכ"ל המשטרה, לעומת הסיקור בפרשת מינוי הרמטכ"ל.

מאת: ד"ר אורית גלילי - צוקראקטואליה11/12/101192 צפיות
ג'ו מור היתה בשנת 2001 יועצת מיוחדת לשר התחבורה סטפן באיירס בממשלת הלייבור השנייה של טוני בלייר. לרוע מזלה היא שיגרה ב-11 בספטמבר 2001 – יום הפיגוע במגדלי התאומים – מייל בו נכתב: "זהו יום טוב כדי לקבור חדשות רעות".

מאת: ד"ר אורית גלילי - צוקראקטואליה09/12/101143 צפיות
בתחילת השבוע, בהרצאה שקיימתי בראשון לציון, נשאלתי על ידי מישהו בקהל מדוע אינני מעריכה את ציפי לבני, מנהיגת קדימה. שאלתו השנייה היתה: מדוע הסתפקתי בכך ואינני מרבה עוד יותר למתוח עליה ביקורת. השאלה שלו באה בעקבות ראיון שנתתי כמה ימים קודם לכן לאילה חסון בתוכנית "הכל דיבורים".

מאת: ד"ר אורית גלילי - צוקראקטואליה19/11/101413 צפיות
כמרצה לתקשורת אני שומעת לא מעט תלונות על כך שהמדיה מכתיבה את דעתה – ממש בכפייה ובעריצות – על קהל צרכניה. הקובלנה החוזרת ונשנית, בקרב סטודנטים ובעיקר בציבור הרחב, נשמעת בנוסח די אחיד: “מדוע שלא נקבל את העובדות והנתונים מהתקשורת ואז נחליט לבד? איננו רוצים את תכתיבי הפרשנות של העיתונאים”.

מאת: ד"ר אורית גלילי - צוקראקטואליה22/08/101602 צפיות
מסקנות לגבי תפקיד ותיפקוד התקשורת כעולה מהתפתחות פרשת מסמך גלנט תוך השוואה לפרשת ווטרגייט - מתוך בלוג תקשורת של ד"ר אורית גלילי, העוסק בנושאי פוליטיקה ותקשורת.

מאמרים נוספים בנושא פוליטיקה

מאת: אדיר בנימיניפוליטיקה 01/07/231454 צפיות
הרצון לרצות את כולם, הוא באיזשהו מקום שאיפה טבעית של האדם, ובוודאי לכל נבחר ציבור, אשר רוצה לגייס סביבו תמיכה רחבה, אהדה גדולה, ולגלוש על גלי האהבה של ההמון (אלא אם מראש בחר לעצמו אג'נדה קונטרוברסלית בהגדרה). אך לעיתים, לא רק בפוליטיקה, גם בחיים, אחת ההחלטות הכי קשות שיש לקבל היא החלטה "איזה גשר לחצות ואיזה גשר לשרוף". המדובר לעיתים בהחלטה בלתי נמנעת.

מאת: אדיר בנימיניפוליטיקה 18/08/181516 צפיות
העיסוק המדיני-פוליטי, על פי גישתו של אריסטו היא "האומנות השלטת" על כל האומניות האחרות; ברגע שמקבלים את ההנחה כי העיסוק הפוליטי הוא בגדר מעשה אומנות, הרי שמתוקף כך גם מתחייבת המסקנה שהכישרון לעסוק בתחום, אינו נרכש, אלא בהכרח מולד.

מאת: חגי הופרפוליטיקה 10/01/162820 צפיות
הימין מחזיק באידיאולוגיה של ארץ ישראל השלמה שהובטחה לאבות, והשמאל מחזיק באידיאולוגיה של הישמעות לחוק הבינלאומי המורה להשיב שטחים כבושים ולחובה המוסרית שלכל אדם יהיו זכויות בסיסיות, שכוללות גם זכות בחירה וייצוג, אבל אלה ואלה מכופפים את האידיאלים הנעלים שלהם בפני המציאות והריהם ריאליסטים-פרגמטיסטים.

מאת: חגי הופרפוליטיקה 05/07/152669 צפיות
ראשית אומר כי איני חושב שבדברים הבאים אחדש הרבה, שהרי הסכסוך הישראלי-פלסטינאי כה ממשוך שהכול כבר נאמר עליו ותמונת המצב ידועה. ובכל זאת.

מאת: אברהם פכטרפוליטיקה 12/12/138020 צפיות
בכנס, במכללה האקדמית נתניה, שעסקה בנושא של החלטת בג"צ, להדיח ראשי עיר מכהנים, עקב חשדות למעשי עבירה שנעברו לכאורה בתפקידם, השתתפו פרופ' פרידמן, שר המשפטים לשעבר, והשופט העליון אליהו מצא לשעבר. שניהם היו בדעה כי בג"צ הלך רחוק מדי, מעבר לסמכויותיו וגילה אקטיביזם שיפוטי מנוגד לחוק הכנסת. לדעתי – כשנוצר וואקום או לאקונה בחוק או איחור וגמגום מצד הכנסת, יכול בג"צ למלא את החור השחור בהתנהלות הציבורית ובמלחמה בשחיתות בפסיקה אקטיביסטית עד לחקיקה בכנסת.

מאת: אברהם פכטרפוליטיקה 16/05/131889 צפיות
שלטון חזק, שלטון בעל יכולת פעולה רחבה ללא סחיטה ואיומים מצד רסיסי מפלגות, הוא לטובת העם עם ארגז כלים דמוקרטי לשלטון יציב. אחוז חסימה של 4% - אינה המצאה רגעית וכבר דנים בסוגיה זו, מזה שני עשורים. חסימה של מפלגות קטנות – אינה פגיעה במיעוט ולא פגיעה בחופש ההתארגנות או הבעת דעה ועמדה. כדי להתמודד ולהשפיע, אפשר להתאחד, אפשר להתאגד ואפשר גם להצטרף כסיעה למפלגות קיימות. משילות טובה ונמרצת – היא גם צורך וגם הכרח.

מאת: ענת רובינרפוליטיקה 29/03/132204 צפיות
מאות לוביסטים פועלים בכנסת. האם פעולתם טובה היא או רעה?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica