חפש מאמרים:
שלום אורח
10.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ביקורת יין יקב הר אודם: מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול25/05/20101433 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יקב הר אודם 2010 מאת השף אלון גונן


יקב הר אודם הוא היקב הצפוני ביותר ברמת הגולן. היקב מתהדר במרכז מבקרים יפהפה במושב הר אודם. הרבה ירוק מסביב ובתקופה הזו אפשר למצוא עצים עמוסים בדובדבנים אדומים וצהובים אשר פזורים בכל מושב הר אודם.
משפחת אלפסי הקימה יקב בוטיק מתוך מחשבה כי ייצור יין מאז ומעולם היה חלק בלתי נפרד ממורשת ישראל. מיכאל אלפסי הוא אדם מאמין, מאמין כי היין שהוא מייצר ברמת הגולן הוא עוד קשר היסטורי למדינת ישראל, עוד קשר אשר חובק את אזור הצפון המדובר להחזרה עם מדינת ישראל, היין שלו הוא נציג ושגריר בעולם אשר מהדר שולחנות בארצות הברית ובאירופה. בשקט בשקט היקב הזה קוצר מדליות וכיקב משפחתי הוא קובע את מקומו עם עוד יקבים איכותיים משפחתיים אשר מייצגים אותנו נאמנה בארץ בעולם. משפחת קסטל, משפחת בן חיים, משפחת ססלוב, משפחת אלפסי.

יקב הר אודם ערך השקה של יינותיו במסעדת הקנטינה בתל אביב. על הארגון עמלו משרד יחסי הציבור AZOULAY PR & MORE אשר הקנו לאירוע אופי משפחתי כאשר כל בני משפחת אלפסי השתתפו והסתובבו בין הקהל שפקד את המקום.
הרבה תהפוכות שיווקיות עבר יקב הר אודם בחמש השנים האחרונות עד אשר לדעתי הוא הבין כי יש הבדל עצום בין לייצר יין משובח ובין למכור יין משובח. לייצר יין מאוד פשוט למכור יין זו משימה לא פשוטה כלל וכלל. יקב הר אודם מיתג את בקבוקיו בתווית חדשה, עדינה יותר, קלאסית ואיכותית. צירף לשירותיו איש שיווק מקצועי וסוף סוף מקשיב למשרד יחסי הציבור שלו בראשות רעיה בלחסן אשר דואגת לעדן את האופי המושבניקי של מיכאל וחלוקת התפקידים הברורה ביקב עושה לו רק טוב.
רשמי הטעימה של היינות שנטעמו בארוע מובאים כאן כפי שטעמתי אותם ביום ההשקה באווירת החג של של משפחת אלפסי, מזג אוויר נפלא עם אוכל קליל של מסעדת קנטינה ועם המון אנשים שמחים.

קברנה סובניון 2007 (סדרת הר אודם):
יין בעל ניחוחות של פרי בשל, צבע אדום כמעט אטום, היין לעיס מאוד וחמאתי מאוד, עפיצות נעימה ממלאה את חלל הפה, היין עוצמתי ואחוזי האלכוהול הגבוהים 14.3 גורמים למתיקות שלא באמת קיימת ביין.
החבית תרמה ליין מעט טעמי טוסט קלוי וטעמי קקאו קלילים.
היין מתאים למנות של סטייקים עסיסיים, דגי טונה ולוקוס צרובים בגריל, ולצמחונים תבשיל של פטריות פורטובלו על בסיס שמנת ועשבי תיבול.

מרלו וולקני 2008:
היין מפיץ ניחוחות טובים של פירות שחורים בשלים, צימוקים,שזיפים מיובשים, ובאף יש תחושה של ריבתיות. בטעימה, היין פשוט לקח אותי למקום אחר ואם ציפיתי להמשך ריבתיות בגלל הטאנינים הרי שהמרלו הצפוני שוב התגלה כמרלו הפכפך. עפיצות ארוכה מידי, והאיזון החומצי מגיע לכוס אחרי דקות ארוכות של עירבול. מרירות קלה מתגלה בבליעה ואני מודה שיש כאלה שאוהבים את זה. אחוזי אלכוהול גבוהים מידי למרלו אשר הופכות את היין לבומבסטי מידי.
היין צריך לידו מאכלים עתירי שומן כמו שוק טלה, תבשילי כבש וקדרות.

יין שירז וולקני 2008 השקה ראשונה של היקב:
ענבי השירז נבצרו בגליל העליון. היין מפיץ ריחות פרחים. בטעימה, היין מתובל מידי ונותן תחושה של תבלינים חריפים (פלפל שחור,צ'ילי מיובש), פירות יער צעירים ודובדבנים מעט חמוצים ממלאים את חלל הפה. עפיצות נעימה משחררת בחלל הפה מעט, אבל מעט מידי לטעמי, טעמי שוקולד וחבל - שילוב של חריפות עם שוקולד בדרך כלל עושה טוב גם ליין וגם לאוכל.
חסר לי משהו ביין הזה ואני חושב שעוד קצת מחשבה ופחות ייעוץ טכנולוגי היו נותנים ליין קורטוב של נשמה שהייתה עושה לו רק טוב.

יין הדגל של היקב:


אלפסי 2006- בלנד קברנה ומרלו:
היין נמזג לכוסות מבקבוק מגנום.
יין עוצמתי ובעל שילוב מצוין של זנים אצילים. ניחוחות של פרי בשל, צבע אדום חזק. היין שמנוני ומחליק באופן מושלם בגרון. עפיצות נעימה וחומציות המאזנת את טעמי הריבה שהיין משחרר עם כל לגימה, יין לעיס מאוד וממכר מאוד.
אני לא אומר את זה הרבה אבל זה יין שלא צריך אוכל לידו.

שיכר דובדבנים:
אם כבר לסיים ארוחה טובה אשר הקינוח הוא עוגות שוקולד דחוסות או גבינות כחולות ללא ספק שיכר הדובדבנים מעפיל על כל דמוי פּוֹרְט שמייצרים בישראל.
חמיצות מאוזנת, מתיקות מרעננת. הקיץ הולך להיות מעניין אם נרסק לתוך "הייבול" קרח כתוש ושתי מנות של שיכר דובדבנים.

המאמר פורסם באתר : http://www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121329 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121455 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121282 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121335 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121496 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121413 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121469 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172762 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142553 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/142922 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144448 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1411915 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148169 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148488 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica