חפש מאמרים:
שלום אורח
02.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חדר כושר למוח - הדור הבא

מאת: ניר רמתיבריאות גיל הזהב02/06/20101160 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

חדר כושר למוח - הדור הבא

גירוי המוח על ידי משחקים, חידות ותשבצי היגיון הינו עניין מוכר לכל אדם בעולם. חלקנו מתחברים לשעשועי ההיגיון יותר וחלקנו פחות. קיימות אפשרויות עצומות ומגוונות לאמן את המוח דרך משחקים ידועים. יש אנשים אשר בוחרים לשחק ברידג', קיימים אנשים רבים אשר משחקים שח-מט ורבים מאיתנו מכורים לתשבצי היגיון ותשחצים. מרבית התרגילים הללו טובים מאוד לאימון המוח, אך לוקים בדרך כלל בבעייה משותפת והיא היעדר גיוון. בשנים האחרונות מנסים למצוא פתרונות רבים להיעדר הגיוון ואחד מהם הינו חדר כושר למוח. בעשור האחרון פיתחו תוכנות ייעודיות רבות לשיפור היכולות הקוגניטיביות וביניהן הזיכרון, הקשב, ההיגיון, התפיסה החזותית ועוד. במקביל לפיתוח התוכנות, מצאו מומחים בתחום פתרון אשר יאגד את מיטב התוכנות לאימון המוח ויתן מסגרת ראויה למתאמנים - חדר כושר למוח.

האימון הקוגניטיבי בחדר כושר למוח מתבצע לרוב מול מחשב, ומורכב ממגוון של משימות: פינגווינים ומבוכים, כדורים קופצים, צבעים וצלילים, תמונות ואתגרי חשיבה. זה רק נשמע כמו משחק מחשב, למעשה, אלו הן משימות  אשר תוכננו ופותחו בקפידה על ידי אנשי מקצוע כדי לאתגר ולתרגל אזורים שונים במוח ואף הוכחו כאפקטיביות יותר בתרומתן לשימור הכושר המוחי בהשוואה למשחקי מחשב 'רגילים'. ד"ר ירון ריבר , נוירולוג: "אימון בחדר כושר למוח עוזר לאנשים לפתח את יכולת הזיכרון ויכולות קוגניטיביות אחרות כמו: פתרון בעיות מרחביות, שיפור ביצועים, מהירות תגובה ועוד. כיום אנחנו יודעים לבודד את החלק החלש במוח ולאמן אותו. התוצאות מדהימות, אנשים מרגישים בשינוי תוך מספר אימונים וגם התוצאה המתקבלת בבדיקה משתפרת לעין שיעור".

בתחילת דרכו של אימון המוח, נפוץ השימוש הביתי בתוכנות, אולם, כפי שעברנו בהדרגה מאימוני כושר גופני עצמאיים למסגרות מקצועיות ואימונים מקיפים במסגרת מועדוני הכושר, כך רבים מאמצים גישה זו ביחס לאימון הקוגניטיבי, ויותר ויותר אנשים מתאמנים במסגרת מכוני כושר מקצועיים.  חדרי הכושר למוח מהווים כיום את הפתרון המתקדם ביותר להתמודדות עם בעית הנסיגה הקוגניטיבית. מסגרות אלה מציעות מגוון רחב של כלים ושיטות, התאמה אישית לצרכיו ויכולותיו של המתאמן, ליווי והנחיה של מדריכים, ומעקב אחר ביצועיו של המתאמן. כל אלה, כפי שמראים מחקרים, מגבירים את האפקטיביות של האימון הקוגניטיבי.

ביפן ובארה"ב זאת כבר מגמה של ממש - תוכנות מחשב לפיתוח הכושר הקוגניטיבי, סדנאות זיכרון ומשחקי חשיבה וחדרי כושר למוח-  כל אלה הופכים יותר ויותר פופולריים ונטמעים במיינסטרים כחלק מתפיסה של אורח חיים בריא. נפח שוק האימון הקוגניטיבי האמריקאי לבדו הכפיל את עצמו בין שנת 2005 לשנת 2007 לסך של 225$ מליון!

לסיכום, ניתן להגיד כי הדור הבא באימון המוח נמצא כבר כאן. חדר כושר למוח מספק לנו את הפתרון האולטימטיבי לאימון קוגניטיבי מגוון ומעניק לנו מסגרת ראויה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ניר רמתי - מנהל את החווה החקלאית אשר מתמחה בהפקת ימי גיבוש צוות לעובדים. מדריך בחדר כושר למוח ברעננה ומומחה בשיווק אינטרנטי.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ניר רמתי

מאת: ניר רמתיבית חכם06/06/101027 צפיות
רבים מאיתנו חיים היום בדירות קטנטנות ומקסימות בעיר הגדולה. בעיית הצפיפות בבית הופכת לגדולה יותר ויותר, ורבים מאיתנו נמצאים במאבקים תמידיים עם בן הזוג על חשיבותם של החפצים הישנים, צעצועי הילדים והשידה הגדולה והיפה בסלון. מאמר זה יציג מספר פתרונות לעיצוב חכם של מערכת בית חכם קטנה ופונקציונלית.

מאמרים נוספים בנושא בריאות גיל הזהב

מאת: שלום כהןבריאות גיל הזהב29/09/191819 צפיות
בחירת מסגרת דיור מוגן מתבטאת הן בצורך של החוסה והן ביכולות המימון של האפוטרופוס. ישנן מסגרות דיור מוגן המיועדות לחוסים קשים הסובלים מלקויות נפשיות כבדות, לצד מסגרות שנועדו רק לחוסים קלים ביותר.

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב18/04/197161 צפיות
אחרי שטיפלו בנו במשך כל החיים מגיע הרגע שבו ההורים שלנו זקוקים לעזרה שלנו. כשהם מתבגרים נדמה שפעולות רבות קשות עבורם יותר. ההליכה למכולת לרכישת מוצרי מזון עשויה להיות מאתגרת יותר, וגם מטלות בסיסיות בבית אינן פשוטות עבורם. במקרים רבים קשישים לאחר מחלה חלשים אף יותר, והאחריות מוטלת לא פעם על ילדיהם הבוגרים. עם זאת, ולמרות האהבה האדירה והרצון הרב לסייע, לילדים יש היום משפחות משלהם – וילדים משלהם. הם מתמרנים בין עבודה לסידורים, בין משפחה למחויבויות אחרות, ובתוך השגרה העמוסה הם רוצים להעניק את המיטב

מאת: Droxitבריאות גיל הזהב28/03/191648 צפיות
ככל שהשנים חולפות, ההורים שלנו (וגם סבא וסבתא) מתקשים לבצע מטלות רבות בכוחות עצמם. בין אם הם זקוקים לאדם שיסייע להם בהכנת ארוחה קלה ובין אם בעזרה בניקיון הבית, הקושי בהחלט קיים – והוא גם בהחלט מובן. הבעיה האמיתית מתחילה כשאנחנו מאוד רוצים להיות שם בשבילם, אבל המציאות הופכת למאתגרת. העבודה לוחצת, המשימות נערמות ואין לנו את הזמן להספיק הכול וגם להיות שם בשביל ההורים שלנו. שירות של מטפלת לקשישים פרטי הוא בדיוק השירות שמאפשר לכל הצדדים לנצח: ההורים מקבלים את הסיוע שהם זקוקים לו, ולכם יש את הזמן לטפל

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב26/03/191616 צפיות
מדוע מזרון לפצעי לחץ כב חשוב ומדוע אתם לא יכולים לדחות למחר את התחלת השימוש בו.

מאת: אבי דוידיבריאות גיל הזהב17/01/191853 צפיות
בקצרה על כסא גלגלים חשמלי ועל כל היתרונות שבו.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181168 צפיות
מבוגרים סיעודיים זקוקים לטיפול רב יחד עם השגחה ברוב שעות היממה. טיפול ביתי באדם סיעודי כרוך בלא מעט אתגרים, הכנות, שעות עבודה וקשיים. לא כל אחד יוכל לטפל באדם סיעודי ולא בכל בית הדבר מתאפשר. פנייה לטיפול ביתי עולה על הפרק כאשר האדם הסיעודי אינו מוכן להכניס לביתו מטפל סיעודי, אינו מסכים לקבלת טיפול במוסד סיעודי וכאשר ישנה נכונות ויכולת לבני המשפחה לספק את הטיפול הדרוש.

מאת: רועי כץבריאות גיל הזהב13/06/181333 צפיות
טיפול סיעודי ביתי ניתן בהיקף מלא של 24 שעות ביממה או בהיקף חלקי של כמה שעות בכל יום. היקף הסיוע לו זקוק האדם המבוגר נקבע בהתאם למצבו הנפשי והמנטלי. ישנם מקרים בהם מספיקה עזרה של כ-3 שעות בכל יום מול מקרים בהם נדרשים סיוע מלא והשגחה 24 שעות ביממה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica