חפש מאמרים:
שלום אורח
29.04.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

כיצד להימנע מזיהומים ומחלות במהלך השירות הצבאי

מאת: נציג טבעבריאות נשים14/10/20101413 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

שמירה על ניקיון והיגיינה כדרך חיים חשובה, בין היתר, כחלק מהימנעות מזיהומים ומחלות. עובדה זו נכונה במיוחד בזמן השירות הצבאי, במהלכו חיילות חשופות יותר לזיהומים ומחלות עקב שינוי בתזונה, במצב הנפשי ובכושר הגופני אליו היו רגילות עד לגיוסן לצה"ל.

פרופסור אייל שיינר, רופא בכיר בחטיבה למיילדות וגינקולוגיה בבית החולים סורוקה בבאר שבע מסביר כיצד ניתן להימנע ממחלות וזיהומים במהלך השירות הצבאי ומעניק טיפים חיוניים למעבר קל ופשוט מהחיים האזרחיים לשירות הצבאי.

מקלחות ושירותים ציבוריים - שטיפת הידיים לפני הכניסה לשירותים ולאחריה חיונית מאוד לשמירה על היגיינה. רצוי לא לשבת ישירות על האסלה, אך עם זאת חשוב לזכור כי לא ניתן להידבק במחלות מין מישיבה עליה. במקלחת, רצוי לנעול כפכפים כדי להימנע מפטרת הרגליים ולא לדלג על מקלחת יומית וצחצוח השיניים בבוקר ובערב, גם כאשר העייפות משתלטת.

תזונה נכונה - קיימות שתי סיבות עיקריות להשמנה במהלך השירות הצבאי: האוכל השמנוני בחדר האוכל הצבאי והפינוקים שבשקם. תזונה מאוזנת הכוללת הרבה ירקות ושתייה מרובה של מים יסייעו בשמירה על המשקל. מומלץ לא להפריז במתוקים, עם זאת חובה לאכול מתוק מידי פעם להעלאת המורל!

מדי הצבא - רצוי שהמדים יהיו נוחים ולא ילחצו ו/או יגרמו להזעה מוגברת, במיוחד באזורים האינטימיים.

זיהומים וגינאליים – במידה שקיימת הזעה מוגברת ורמת ההיגיינה באזור המפשעה והנרתיק נמוכה עלולים להיווצר זיהומים וגינאליים הבאים לידי ביטוי על-ידי גרד וצריבה בפות, שינוי באופי ההפרשה, ריח חזק של ההפרשה וכאב בזמן קיום יחסי מין. אם חיילות חשות גירודים וכאבים באזור הנרתיק במהלך הטירונות והשירות הצבאי ואינן יכולות להגיע מיד לרופא נשים, ניתן לאבחן באופן עצמאי האם מדובר בזיהום חיידקי או בפטרייה בנרתיק על-ידי ערכה לאבחון עצמי של זיהומים וגינאליים, כגון: "קלוטסט". במידה ונמצא כי מדובר בפטרייה, ניתן לרכוש תכשירים אנטי פטרייתיים גם ללא מרשם רופא אך במידה ומדובר בזיהום חיידקי בנרתיק, רצוי לפנות ישירות לרופא לקבלת טיפול אנטיביוטי.

דלקות בשתן - כדי להימנע מדלקות בשלפוחית השתן רצוי לשתות הרבה מים ולא להתאפק בהטלת השתן. כמו כן, חמוציות ויוגורט מסייעים במניעת זיהומים ודלקות חוזרות. לחיילות עם נטייה לזיהומים חוזרים הטיפול הינו אנטיביוטי ונדרש להיוועץ ברופא נשים.

שפשפות - שפשפות נגרמות מגירויים באזור המפשעה או קפלי גוף אחרים עקב חום, לחות וחיכוך. הכלל החשוב ביותר למניעת שפשפת הוא מקלחת יומית. כמו כן, רצוי ללבוש תחתוני כותנה ומדים שאינם לוחצים על אזור המפשעה. כיוון שברוב המקרים שפשפת מגיעה עם זיהום פטרייתי רצוי לקחת תמיד תכשיר אנטיביוטי, אנטי-פטרייתי וסטרואידלי, למריחה מקומית כגון: טבעקוטן או פוליקוטן.

מתח נפשי - מתח נפשי בא לידי ביטוי, בין היתר, בירידה משמעותית בתפקוד המערכת החיסונית שביטוייה המיידי הוא אלרגיות, הצטננויות, זיהומים תכופים ושינוי בזמני קבלת המחזור החודשי, על כן יש להירגע ולהימנע ממצבי לחץ.

יחסי מין - במצב בו קיימים מספר פרטנרים חובה להשתמש בקונדום למניעת הידבקות במחלות מין.

תיק עזרה ראשונה - חיילות מחזיקות בדרך כלל תיק עם המוצרים ההכרחיים עבורן לשמירה על היגיינה וטיפוח, לתיק זה מומלץ להוסיף גם מגבונים לחים, נוזל סטרילי לחיטוי ידיים החיוני ויעיל כאשר אין מים זורמים, תחתוניות להחלפה, טמפונים וקרם טבעקוטן או פוליקוטן (שילוב תכשיר אנטיביוטי, אנטי-פיטרייתי- וסטרואידלי, למריחה מקומית), בהם ניתן להשתמש נגד זיהומים מקומיים בעור.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת נציג טבע

מאת: נציג טבעבריאות נשים28/10/101767 צפיות
סיכונים בהריון לאם ולעובר – למה לשים לב וממה להיזהר? באדיבות ד"ר טל בירון, רופאת נשים ומומחית בגניקולוגיה וברפואת האם והעובר

מאת: נציג טבעבריאות נשים28/07/101506 צפיות
דרכי טיפול בזיהומים וגינאליים מאת ד"ר קליין, מנהל היחידה לאורו גינקולוגיה ומנהל האשפוז הגינקולוגי בבי"ח מאיר

מאמרים נוספים בנושא בריאות נשים

מאת: shlomy בריאות נשים13/03/191730 צפיות
יובש נרתיקי הינו מצב בו אין רטיבות בנרתיק, ומדובר במצב שכיח מאוד אצל נשים בגיל המעבר, אך ניתן לראות זאת גם פעמים רבות אצל נשים בגילאים צעירים.

מאת: shlomy בריאות נשים24/02/192176 צפיות
המושג היסטרוסקופיה אבחנתית אולי נשמע לכם כמו שם מפוצץ וקצת מלחיץ, אך בפועל זה ממש לא ככה. היסטרוסקופיה אבחנתית הינה בדיקה אשר מבוצעת בנשים לצורך איתור בעיות בתוך חלל הרחם. מדובר בבדיקה פשוטה יחסית אשר מבוצעת במקרים רבים של בעיות בחלל הרחם, או חשש לבעיות כאלו ואחרות.

מאת: אוריבריאות נשים04/11/161782 צפיות
בין אם זהו ההיריון הראשון שלך או שכבר הבאת ילדים לעולם, חשוב שתדעי על כלי פשוט ויעיל שנמצא ברשת האינטרנט. מדובר במחשבון שמאפשר לך לדעת מייד מהו גיל ההיריון שלך,...

מאת: אוריבריאות נשים02/11/161660 צפיות
עד לפני מספר שנים, מידע מקצועי על הריון ולידה ניתן היה להשיג רק מרופאי הנשים. כמו כן, כל אישה השיגה מידע מחברות ובנות משפחה, שאמנם לא היה תמיד בחזית הקדמה הרפואית אך בכל זאת הועיל. ואולם, כיום ישנה עוד דרך חשובה לאיתור המידע הרלוונטי דרך אתרי בריאות שונים שפועלים ברשת האינטרנט.

מאת: אוריבריאות נשים14/09/161912 צפיות
במאמר זה אסביר על כל שבועות ההריון בכלליות. נשים אשר נכנסות להריון, נתונות למעקבים בכל שלבי ההריון אצל רופא הנשים שלהן. מה צריך לבדוק? מנתי ניגשים לרופא? אילו דברים יכולים לצוץ בדרך? כל זה ועוד במאמר הבא על הריון, לידה, ביוץ ועוד'.

מאת: אבי דוידיבריאות נשים10/01/161890 צפיות
האם כדאי לבצע הפלה בבית חולים פרטי או בבית חולים ציבורי.

מאת: מור קליניקבריאות נשים27/04/152747 צפיות
פצעים וכתמים בישבן נשים רבות סובלות מפצעים וכתמים בישבן, אך אינן מטפלות בבעיה היות ומוצאת עצמן מתביישות לפנות לרופא בנוגע אליה. ואכן חשיפת האיברים הפרטיים בפני אנשים לא מוכרים היא מביכה ביותר ובפני אנשים מוכרים היא מביכה אף עוד יותר, במיוחד כסובלים מפצעים וכתמים בישבן. אולם יחד עם זאת, חשוב לטפל בפצעים וכתמים המופיעים באזור זה היות ולא פעם, התופעה אינה נוטה לחלוף מעצמה ואף מתגברת בתזמונים מסוימים ופחות נעימים.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica