חפש מאמרים:
שלום אורח
11.05.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

תהליך פיתוח פטנט/ מוצר.

מאת: אמיר לניאדופטנטים16/11/20101307 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יזמים רבים העוברים תהליכי יזמות עסקית לרוב הולכים לאיבוד בערפל הקיים בעולם היזמות. היזם מתחיל את תהליך היזמות העסקית לרוב ללא ידע קודם וככל שיש לו פחות ידע, כך חששותיו לגבי התהליך גדולים יותר.

אחת הבעיות (להערכתי אפילו מרכזית) שבגללה יזמות עסקית נכשלת היא חוסר הוודאות של היזם למול התהליך המורכב של להביא מוצר לשוק. בנוסף, על מנת לבצע תהליך של יזמות ו/או יזמות עסקית חשוב לדעת לא רק איזה תהליכים דרושים על מנת לבנות ערך לפטנט או לרעיון שיש ליזם, אלא גם מתי בציר הזמן כל תהליך מתבצע.

הנקודה החשובה והדגש שאותו יזם צריך לשים בתהליך היזמות העסקית היא לא רק איזה תהליכים לבצע, אלא מתי לבצע כל תהליך ומה הפידבקים החשובים יותר והחשובים פחות בכל תהליך ואיך אותם פידבקים משפיעים על תהליכים מקבילים ועל התהליך הכולל.

לפני שאמשיך לתאר מהו להערכתי התהליך הנכון בתהליך היזמות העסקית, או לחילופין בתהליכי פיתוח מוצר, או לחילופין בתהליכי פיתוח פטנט, או עיצוב של פטנט או עיצוב של מוצר, תעיפו מבט באתר www.b-focus.com תחת הכותרת – 'תהליכים', 'תהליכים ליזמים'. ניתן להסתכל בתכנית בטא' על מנת לראות סכמה המתארת את התהליכים הדרושים על מנת לפתח פטנט או מוצר ולבנות לו ערך כספי. הייחודיות בתהליך שהוא משלב כבר משלב הרעיון את שתי הפנים הרלוונטיים בתהליך של הבאת מוצר לשוק – הפן עסקי והפן העיצובי פיתוחי, ובכך מאפשרת סנכרון והעברת דגשים עסקיים/ פיתוחים על מנת להגיע למוצר שיענה על דרישות הלקוח המיועד בצורה מכסימאלית.

תהליכי היזמות העסקית כוללים בתוכם מספר רב של תהליכים, בינייהם ישנם תהליכי חיפושי ורישומי פטנטים, פיתוח מוצר או פיתוח פטנט בהתאם למה שנמצא ויותר חשוב פיתוח הפטנט בהתאם למה שלא נמצא, כמובן שיש לאחר מכאן להגן על אותו פיתוח. בנוסף חשוב לשלב סקרי שוק וחוות דעת קהל בתהליך, ואיסוף ואיגוד כל האנפורמציה תחת כותרת אחת – התכנית העסקית.

היזם בתהליך היזמות העסקית צריך כל הזמן לשאוף להשגתה של אותה תכנית עסקית. התכנית העסקית בתהליכי היזמות העסקית היא מסמך הכרחי, שבלעדיו ימצא עצמו היזם מול המשקיע ללא תשובות מדוייקות ומבוססות, ובהתאם סיכויי הצלחת הגיוס ירדו.

לדוגמא: אין טעם לרשום פטנט, עד שלא נעשה חיפוש פטנטים וניתוח של דוח הפטנטים על מנת לאבחן מה קיים ומה לא, בדיוק כמו שאין טעם לרשום פטנט עד שלא נעשה פיתוח של המוצר המיועד ובדיקת ההיתכנות שלו ושהפטנט באמת עובד – אחרת למה לרשום פטנט?, בנוסף כפי שלא ניתן לבצע תכנית עסקית ללא פיתוח של המוצר והערכת עלויות לייצור המוני, לוחות זמנים לסיום פיתוח והערכת עלות לצרכן הסופי. הדבר מקביל לסקרי השוק שאין טעם לבצע אותם עד שלא התבצע פיתוח ראשוני, אבחון קהל היעד, רישום הפטנט וכ"ו. כמובן שבנושא זה חשוב לציין שהדבר נכון אבל לכל כלל יש יוצא מהכלל!!.

ולסיכום: כפי שהמלצתי למעלה, שווה להסתכל בתהליכים ליזמים על מנת להבין טוב יותר את התהליכים הדרושים לרעיון או לפטנט להתקדם בתהליך שיגרום לו לרקום עור וגידים ולהיות בעל ערך כספי בשלב מוקדם עד כמה שאפשר.

בכל מקרה – שיהיה בהצלחה בפיתוח הפטנט, ברעיון, במוצר או בהמצאה אותה אתם מעוניינים ליישם.

כותב המאמר הוא אמיר לניאדו – יזם ומנהל המחלקה העסקית ב: B-focus

B-focus, רקע כללי: חברת B-focus מתמחה בפיתוח ועיצוב מוצרים, פטנטים ורעיונות משלב הרעיון ועד מכירת המוצר ללקוח הסופי.

החברה בנויה משתי מחלקות מרכזיות – מחלקת הפיתוח והעיצוב והמחלקה העסקית. לקוחות החברה נהנים מעבודה משותפת של שתי מחלקות שונות אך משלימות בכל הקשור לעיצוב ופיתוח מוצרים, לייצור ולשיווק מוצרים ולתהליכים שונים בשרשרת שבין הרעיון, פיתוח ועיצוב המוצר (הן בפן הטכני והן בפן העסקי) וייצור ושיווק המוצר בשווקי היעד.

אמיר.

**.        אין להתייחס למאמר זה כייעוץ, הנחייה או מתן עצה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
שמי אמיר לניאדו בשנים האחרונות אני עוסק ביזמות עסקית. כיום אני שותף בחברה שהקמתי לפני כעשור (בתחום הרפואי) ועוסק בליווי וניהול מיזמים וחברות הזנק. בנוסף אני מנהל את המחלקה העסקית בחברת B-focus. החברה עוסקת בעיצוב ופיתוח מוצרים ופטנטים ליזמים וחברות הזנק. כחלק מפעילותנו ליזמים אנו מבצעים יחד עם היזמים תהליכים שמשולבים בהם תהליכים של בניית אסטרטגיה למיזם, חיפושי ורישומי פטנטים, פיתוח וייצור מוצר/ אבי טיפוס, סקרי שוק וכתיבת תכניות עסקיות לגיוסי השקעה. אשמח לשמוע מכם בכל נושא שאתם חושבים שאוכל לעזור לכם בהצלחה! אמיר לניאדו - יזם ומנהל מחלקה עסקית – B-Focus amir@b-focus.com www.b-focus.com 0525449558
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אמיר לניאדו

מאת: אמיר לניאדויזמות עסקית11/01/232468 צפיות
העלתי את השאלה בכותרת לדיון מכיוון שאני נתקל ביזמים רבים שמגיעים אלינו לאחר שבצעו רישומי פטנטים באלפי שקלים/ דולרים ורק לאחר מכאן הגיעו לשלב של פיתוח המוצר ובניית האנפורמציה העסקית הדרושה. מטרתי במאמר זה הוא להאיר את עיני היזמים שבכוונתם לפתח מוצר או לקדם פטנט או רעיון שיש להם – תהליך שאני קורא לו 'בניית ערך כספי לרעיון'. אז איך בונים ערך כספי לרעיון/ למוצר/ לפטנט?

מאת: אמיר לניאדועיצוב תעשייתי 15/10/172034 צפיות
המאמר מתאר את היתרונות והחסרונות בלקדם מיזם/ בלעצב מוצר באופן עצמאי, או להשתמש בגורמים חיצוניים לקידום מיזם/ לעיצוב מוצר.

מאת: אמיר לניאדויזמות עסקית15/10/171211 צפיות
המאמר מתאר בקצרה את חשיבות תהליכי הפטנטים כחלק מתהליך פיתוח מוצר/ קידום מיזם משלב הרעיון.

מאת: אמיר לניאדויזמות עסקית15/10/171058 צפיות
המאמר מתאר את התהליכים הרלוונטיים שיזם צריך לעבור משלב הרעיון ועד שלב שיש לו אב טיפוס ותכנית עסקית והוא מוכן לחפש השקעה כספית או למכור את המיזם לשותף אסטרטגי. המאמר מתאר איך תהליכי פיתוח מוצר משתלבים עם תהליכי הפטנטים ותהליך בניית תכנית עסקית להערכת השווי שלפיו ניתן לגייס כספים.

מאת: אמיר לניאדויזמות עסקית23/01/121281 צפיות
עיצוב ופיתוח מוצר והשתלבותו בניסויים כחלק מתהליך הפיתוח.

מאת: אמיר לניאדויזמות עסקית12/12/111303 צפיות
במאמר זה ברצוני לציין ולהבהיר את חשיבות האסטרטגיה העסקית שנקבעת בתחילתו של המיזם וכיצד היא תשפיע על תהליך פיתוח ועיצוב המוצר, על תהליך הכנת האינפורמציה העסקית, נתחי השוק, קהל היעד הפוטנציאלי ובגדול הכיוון הכללי של המיזם.

מאת: אמיר לניאדויזמות עסקית28/11/111457 צפיות
תהליך גיוס השקעה כחלק מהתהליכים הדרושים להביא מוצר לשוק.

מאמרים נוספים בנושא פטנטים

מאת: Daniel.Bפטנטים26/03/171494 צפיות
רישום פטנטים מבוצע אצל רשם פטנטים של מדינה מסוימת. ניתן לרשום המצאה חדשנית כפטנט אבל קבלת פטנט על אפליקציה מסובכת יותר מקבלת אישורים על המצאות אחרות. בארה"ב מקובל יותר לאשר פטנטים על אפליקציות, אך לא כן באירופה. רישום פטנט בישראל הוא בדומה לנהוג באירופה אם כי בשנים האחרונות מאושרים באופן יחסי יותר פטנטים על אפליקציות.

מאת: Daniel.Bפטנטים26/03/171682 צפיות
פטנט הוא זכות שניתנת לממציא לבלעדיות על המצאתו. זוהי זכות מוגבלת בזמן שמתקבלת לאחר הגשת בקשה לרישום הפטנט ושמוגבלת גם למדינה שבה הוגשה הבקשה, אם כי ישנן אמנות בין-לאומיות המקלות על רישום הפטנט גם במדינות החברות באמנה.

מאת: רוני הכהןפטנטים01/08/161841 צפיות
איך עוברים על פני הדברים ההכרחיים על מנת שזה יהיה עורך מקצועי לפי כל אמות המידה הסטנדרטיות במדינת ישראל?

מאת: ראובן ברמןפטנטים28/08/152397 צפיות
אם זו ההיכרות הראשונה שלך עם תחום הפטנטים, אלה עשר הנקודות שכדאי לדעת.

מאת: ראובן ברמןפטנטים16/07/151742 צפיות
המאמר מתאר את הפרקים של בקשת פטנט, כפי שהתגבש בעולם במשך השנים

מאת: ראובן ברמןפטנטים14/07/151848 צפיות
עורך הפטנטים ראובן ברמן מחברת אדיסון עורכי פטנטים מדבר על האפשרויות העומדות בפני המוסדות הפיננסיים למנוע מגורם בלתי מורשה לחגוג על חשבון הלקוחות שלהם

מאת: רוני הכהןפטנטים19/11/142198 צפיות
פטנט חדש לבית הוא הזדמנות לשפר את איכות החיים, אם יש לכם רעיון טוב זה הזמן לקדם את התהליך, פיתוח פטנטים הוא תחום בו כל אחד יכול להצליח בעזרת ליווי מקצועי תומך.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica